reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Jeszcze jak na złość ma je jak chce iść spać 🤣 pewnie po starym lubi tak matkę denerwować 🤣 to fakt, lepiej jak nasze dzieciaki się dużo ruszają niż jak są spokojniejsze wbrzuchu. Ja to się zastanawiam czasem kiedy on spi i czy w ogóle 🤣
Też mam takie dni że nie koduje kiedy się nie rusza i odnoszę wrażenie jakby się ruszał cały dzień i całą noc 😂 teraz po jakiś 4 dniach wariacji ma spokojniejszy dzień i w końcu czuję że śpi 😂

reklama
Też mnie te trzęsawki czasem zastanawialy, ale nigdy to nie było jakieś gwałtowne wiec uznałam, że trzepocze i już 😅 uczucie dziwne, ale gorsze jest jak skrobie biodro. Czasem mam wrażenie że mi w nim dłubie 😆

A z innej beczki, ogarniacie monitor oddechu?

Też mnie te trzęsawki czasem zastanawialy, ale nigdy to nie było jakieś gwałtowne wiec uznałam, że trzepocze i już 😅 uczucie dziwne, ale gorsze jest jak skrobie biodro. Czasem mam wrażenie że mi w nim dłubie 😆

A taaaaak, był już ten wątek ☺️

Nam znajomi pozyczyli baby sense 7 więc nie musielismy kupować 🙂

My również dostaliśmy bebysens 7, ale i tak chyba bym kupiła :)

Ja już pisałam, że my nigdy nie mieliśmy i nie planujemy monitora oddechu ale jak ktoś ma być spokojniejszy to czemu nie 😊
Mam znowu pytanie odnośnie ułożenia waszych dzidziusiów 😅 w poprzednich ciążach nie zwracałam uwagi gdzie dokładnie mnie chłopacy kopią bo bardzo szybko byli odwróceni główką w dół a teraz nie ukrywam że się trochę zaczynam tym stresować. Do tej pory czułam ciągle rozpieranie po bokach więc ewidentnie była ułożona w poprzek i potwierdziła to gin w zeszłym tyg. Ale dzisiaj od rana cały czas czuje boksy w prawe żebro i lewe biodro/ nogę ( nie na środku tylko po boku ale dosyć nisko). Też tak macie? Wiem że te ruchy generalnie czuć wszędzie 😂 ale może macie jakies teorie. Na szczęście wizyta w nast wtorek

Aaa i nie stresuje mnie samo odwrotne ułożenie dziecka tylko ponoć im później nastąpi ułożenie główkowe tym ciężej dziecku wpasować się w kanał rodny i poród jest cięższy. Dlatego tak dociekam 🙈

Ja już pisałam, że my nigdy nie mieliśmy i nie planujemy monitora oddechu ale jak ktoś ma być spokojniejszy to czemu nie 😊
Mam znowu pytanie odnośnie ułożenia waszych dzidziusiów 😅 w poprzednich ciążach nie zwracałam uwagi gdzie dokładnie mnie chłopacy kopią bo bardzo szybko byli odwróceni główką w dół a teraz nie ukrywam że się trochę zaczynam tym stresować. Do tej pory czułam ciągle rozpieranie po bokach więc ewidentnie była ułożona w poprzek i potwierdziła to gin w zeszłym tyg. Ale dzisiaj od rana cały czas czuje boksy w prawe żebro i lewe biodro/ nogę ( nie na środku tylko po boku ale dosyć nisko). Też tak macie? Wiem że te ruchy generalnie czuć wszędzie 😂 ale może macie jakies teorie. Na szczęście wizyta w nast wtorek
Mi ciężko coś doradzić bo ja późno zaczęłam czuć ruchy ale jak już poczułam to głównie na dole, teraz też czuje na dole i w okolicach pepka. Jakoś tak dziwnie poskładany leży. Oprócz kopniaków to dzieci też mogą boksować rączkami. Ja nie umiem rozróżnić kiedy kopie, kiedy boksuje. Najbardziej czuję jak się przeciąga i wypina. Ja cały czas mam łożysko z przodu więc u mnie te ruchy naprawdę nie są jakieś wyjątkowo mocne chociaż z każdym dniem mocniejsze. Już widac że miejsca coraz mniej ma 🙂

reklama
Mój od chyba 20 tc jest ułożony główka w dół na każdej wizycie i czuje kopniaki dokładnie tak jak ty pod zebrami i w biodra lub w pecherz. Czuje też czasem ucisk główki w dole brzucha :) więc być może właśnie się obróciła, ale to tylko moja teoria 🤣 mój jest bardzo ruchliwy, często czuje ze jest ułożony wporzek żeby za chwilę mnie kopać po zebrach ;)

Do góry