reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

I dziękuję, za dobre słowa, mój mąż codziennie rano mówi, że będzie dobrze, musi być, bo tak długo czekaliśmy, i nas bardzo kocham więc i ja tak sobie dziś założyłam, musi być dobrze!

reklama
Green - DZIEKUJE ! mam to samo ... Zwlekam zeby pwoeidiec kilku koleżankom co czekają na info bo były na bieżąco bo one beda sie cieszyć a ja co .... Tez jak mowisz " jestem w ciazy" brzmi jak kłamstwo
Ehhh kiedy to do tej pustej pały dotrze !!!

Simka- ale biedna jestes!!! Ja do dzis pamietam jak 3 godizny jako dziecko siedziałam w kuchni i nie mogłam polkac tabletki ...

Ja teraz to nie...2 omegi ( te ryby co sie odbijają:D) 3 żelaza z kwasem foliowym łykam na raz Hahaha

No ujął pytasz to biore rano 3 żelaza (bo wychodzi wtedy 0,4 kwasu foliowego) z żelazem o witamina C, do obiadu omega3 dwie kapsulki( 1000) i magnez na noc

Emenems gdyby nie mój mąż to nikt by nie wiedział do tej pory i pewnie jeszcze co najmniej przez najbliższe 2, 3 tyg. Wczoraj na niego nawet nakrzyczałam, że jestem za to wściekła. Moja mama jest tak podekscytowana, że żartuje sobie, że pokarmu w piersiach dostanie razem ze mną haha ;)

aktina a moge wieziec czy lek podal jakis powod dlaczego dopiero od 5 miesiaca a wczesniej nie? zaskoczona jestem bo pierwszy raz sie z tym spotykam,mi lekarz kazal brac odrazu,a nawet wielokrotnie czytalam,ze przed staraniami juz powinno sie zazywac kwas foliowy,tak tez przed pierwsza ciaza oraz tą z 2 miesiace wczesniej juz bralam,jak poszlam do lek to mowil,ze bardzo dobrze i zebym tylko na mama zmienila,albo jakies dla ciezarnych juz bo sam falvit jest dla kobiet nie w ciazy pierwszy raz spotykam sie z omienna opinia lekarza i ciekawa jestem czy powiedzial cos wiecej dlaczego?

Green - no z rodziny wiedza siostry o in vitro i w pracy bobto nieuniknione było a tak tutaj w Norwegii dwie kolezanki a tak nikt tez... Koniec czerwca jestem w Gdańsku chcemy powiedziec rodzinie a ja głupia juz prosze meza zeby nic nie mowil zanim jeszcze usg w Polsce nie zrobie ... Masakra z łbem

Emenems, myślę, ze nie długo się z tym oswoimy ;)
Co do kwasu foliowego też brałam już podczas starań wg moich lekarzy i ulotki jest on najważniejszy właśnie w pierwszym miesiącach.

Witajcie,
właśnie wróciłam z wizyty u lekarza, serce waliło i mi i jak to ładnie lekarz ujął "fraglesowi" :) serce zasuwało jak mały samochodzik. Pytałam się czy będzie słychać bicie serca, ale powiedział, że nie jest za usg z doplerem na tak wczesnym etapie, (a z USG wychodzi 7 tydzień 4 dzień) :)
A ponieważ jestem wiekowa dostałam skierowanie na profilaktyczne badanie prenatalne. na początek nieinwazyjne. W zależności co wyjdzie będą dalsze badania. Oczywiście wytłumaczył, że nie ma potrzeby, ale w zależności jakie będą wyniki takie są dalsze badania.
Przez Was wpadam w kompleksy, moja waga to 73 kg i jak na razie dobrze mi z tym :)
pozdrawiam nowe forumowiczki :)

aaa, zapomniałam dodać, że od położnej dostałam łady foliowy pakiecik z "Poradnik (nie tylko) dietetyczny dla kobiet w ciąży i mam karmiących piersią" z próbką suplementu diety Pregna Plus, gdzie napisane jest, że inteligencja mojego dziecka to nie tylko geny ale i dieta bogata w kwas DHA.
lekarz oglądał wyniki krwi i moczu i tylko zalecił dalej duphaston, acard i folacid. Żadnych suplementów, witamin, tylko racjonalna dieta.

Ja jezeli chodzi o witaminy tez jestem przeciwna bo maja praktycznie zerowa wchlanialnosc Dlatrgo biore minerały :) i omega tylko

reklama
Do góry