reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

green- będzie dobrze :) musi być. haha mama dobra

emenems- no ja mam taką blokadę psychiczną, że nie połknę i już. Małe ok, ale większe sie boję. No nic, będę rozgryzać i ten olejek wypijać :) chociaż pewnie tak się nie powinno
Sporo tego bierzesz :)

januarka- ja przed to o kwasie ciągle zapominałam, ale jak tylko zrobiłam test to brałam codziennie. Inne witaminy też kazał od razu głównie te DHA, jod i zelazo

ewkam- czyli wychodzi, ze co lekarz to o witaminach inaczej :)

reklama
No suplementuje tyle ile powinna ciężarna żelazo na anemię zeby nie miec i magnez na skurcze i sen a omega to dha i D :)

Hej kochane

Emenems nieleczono mnie bo nie bylo z czego;/ pierwsza ciaza obumarla, druga corka donoszona:), trzecia ciaza genetyka:( a teraz?! niewiem co los mi da...wiec ja juz z miesjca musze byc pod opieka poradni prenatalnej, amino bede robic jesli bedzie wybiegac poza norme...

green ciesze sie ze wizyta sie udala!

a wiec u mnie ok:) cale szczescie! pecherzyk jest ciaza wyglada jak 5 tc przez to ze owu mialam w 30dc bedzie na poczatku widac te roznice...jestem spokojna, tylko jak dlugo?
duzo odpoczywac, zero seksu, 3x duphaston

Simka mi lekarz tez mowil by brac narazie sam kwas a za jakis czas DHA:)

Witam :)

Januarka - Kwas foliowy tak, i to co wyszło z morfologii, czyli za niskie żelazo, tez zaraz brałam ,ale z tymi suplementami jak falvit powiedział ze są nie potrzebne od razu, dopiero potem, więc brałam"potem" :) Kwas foliowy też brałąm teraz przed ciażą a wtedy od samego początku :) A innych pewnie nie potrzebowałam, bo były w normie, a co za dużo tez nie zdrowo, dlatego tak mówiła ginka, dlatego pewnie kazałą sie wsytrzymac do wyników, pewnie jak by wyszły słabo to wczesniej bym muiała brac.

a ja wstałam i spac nie moge, coś dziwnego :) już za 12 godzin wizyyta :):)

a te dha to mozna jakiekolwiek kupic w aptece czy tez są jakies specjalne dla ciężarnych ??

Zgadza sie :) koło 6.30 wyjedziemy prwnie kimne w samochodzie - mam nadzieje ze jakos przezyje z tymi Mdłościami cały dzien w samoxhodzie

no tak tak, czyli takie zwykle moge sobie kupić i jesc :) ? zapytam gin dzsiaj :) ja chce zeby juz 18 byyła :) pewnie dzisiaj bedzie mi sie niemiłosiernie w pracy dłużyło :)

reklama
Julia- uff dobrze, ze ok. A taką późną owu miałaś?

aktina- są takie dla ciężarnych, jest chyba z mollers tran dla kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci po 6 mies. Żałuję, ze go nie kupiłam, tylko te tabletki :( Niestety doczytałam o nim dopiero wczoraj. Trzymam kciuki za wizytę

Do góry