reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Jakie okna aktywności mają Wasze maluchy? Szczególnie te młodsze, u nas nadal 2,5 tygodnia. Widziałam różne źródła - 25-45 min, inne 1h-1:30h, a to spora rozpiętość. Mały znowu walczył wczoraj z zasypianiem i tak myślę czy nie robimy za krótkich/długich okienek. Z reguły nie śpi ok 1h, chociaż czasem karmie po drzemce i zasypia od razu dalej.
U nas na początku to okna aktywności były tylko w momencie przebierania i karmienia, dopiero koło 3 tygodnia zaczęła mieć takie dwa okna aktywności po 20-60 minut. Teraz półtora miesiąca ma i ma trzy dłuższe okna aktywności i kilka króciutkich właśnie na przebranie i karmienie. Tylko u nas wcześniak miesiąc za szybko się urodziła, stąd na początku mało tej aktywności było

Porady! Młody zasnął mi o 18, myślałam, że na drzemkę, ale wygląda na to, że na noc. Budzić? Jest nieprzebrany w piżamę i nie chce rozbudzać go potem 🙈 a z drugiej strony - nie budź dziecka, bo się zemści 🤣

Pewnie zapłacę za to zdjęcie niedługo, ale musiałam 😁
Kombinezon, bo byliśmy u lekarza (już przybrał ponad 1 kg od masy spadkowej, mimo infekcji przed ostatni tydzień 😅) i zasnęło mu się mocno na spacerze w drodze powrotnej ;)

Załączniki

• IMG_5874.jpeg
    IMG_5874.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 48
reklama
Pewnie zapłacę za to zdjęcie niedługo, ale musiałam 😁
Kombinezon, bo byliśmy u lekarza (już przybrał ponad 1 kg od masy spadkowej, mimo infekcji przed ostatni tydzień 😅) i zasnęło mu się mocno na spacerze w drodze powrotnej ;)
my dzisiaj też nie dawno wróciliśmy od pediatry, szczepiliśmy się i starszak miał bilans. Oboje padli po powrocie do domu 😵‍💫 starszak śpi do tej pory, czuję ciężką noc

Do góry