reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2024

reklama
Jakie okna aktywności mają Wasze maluchy? Szczególnie te młodsze, u nas nadal 2,5 tygodnia. Widziałam różne źródła - 25-45 min, inne 1h-1:30h, a to spora rozpiętość. Mały znowu walczył wczoraj z zasypianiem i tak myślę czy nie robimy za krótkich/długich okienek. Z reguły nie śpi ok 1h, chociaż czasem karmie po drzemce i zasypia od razu dalej.
U nas na początku to okna aktywności były tylko w momencie przebierania i karmienia, dopiero koło 3 tygodnia zaczęła mieć takie dwa okna aktywności po 20-60 minut. Teraz półtora miesiąca ma i ma trzy dłuższe okna aktywności i kilka króciutkich właśnie na przebranie i karmienie. Tylko u nas wcześniak miesiąc za szybko się urodziła, stąd na początku mało tej aktywności było

Porady! Młody zasnął mi o 18, myślałam, że na drzemkę, ale wygląda na to, że na noc. Budzić? Jest nieprzebrany w piżamę i nie chce rozbudzać go potem 🙈 a z drugiej strony - nie budź dziecka, bo się zemści 🤣

Pewnie zapłacę za to zdjęcie niedługo, ale musiałam 😁
Kombinezon, bo byliśmy u lekarza (już przybrał ponad 1 kg od masy spadkowej, mimo infekcji przed ostatni tydzień 😅) i zasnęło mu się mocno na spacerze w drodze powrotnej ;)

Załączniki

• IMG_5874.jpeg
    IMG_5874.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 58
reklama
Pewnie zapłacę za to zdjęcie niedługo, ale musiałam 😁
Kombinezon, bo byliśmy u lekarza (już przybrał ponad 1 kg od masy spadkowej, mimo infekcji przed ostatni tydzień 😅) i zasnęło mu się mocno na spacerze w drodze powrotnej ;)
my dzisiaj też nie dawno wróciliśmy od pediatry, szczepiliśmy się i starszak miał bilans. Oboje padli po powrocie do domu 😵‍💫 starszak śpi do tej pory, czuję ciężką noc

Do góry