reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

I dziękuję, za dobre słowa, mój mąż codziennie rano mówi, że będzie dobrze, musi być, bo tak długo czekaliśmy, i nas bardzo kocham więc i ja tak sobie dziś założyłam, musi być dobrze!

reklama
Green - DZIEKUJE ! mam to samo ... Zwlekam zeby pwoeidiec kilku koleżankom co czekają na info bo były na bieżąco bo one beda sie cieszyć a ja co .... Tez jak mowisz " jestem w ciazy" brzmi jak kłamstwo
Ehhh kiedy to do tej pustej pały dotrze !!!

Simka- ale biedna jestes!!! Ja do dzis pamietam jak 3 godizny jako dziecko siedziałam w kuchni i nie mogłam polkac tabletki ...

Ja teraz to nie...2 omegi ( te ryby co sie odbijają:D) 3 żelaza z kwasem foliowym łykam na raz Hahaha

No ujął pytasz to biore rano 3 żelaza (bo wychodzi wtedy 0,4 kwasu foliowego) z żelazem o witamina C, do obiadu omega3 dwie kapsulki( 1000) i magnez na noc

Emenems gdyby nie mój mąż to nikt by nie wiedział do tej pory i pewnie jeszcze co najmniej przez najbliższe 2, 3 tyg. Wczoraj na niego nawet nakrzyczałam, że jestem za to wściekła. Moja mama jest tak podekscytowana, że żartuje sobie, że pokarmu w piersiach dostanie razem ze mną haha ;)

aktina a moge wieziec czy lek podal jakis powod dlaczego dopiero od 5 miesiaca a wczesniej nie? zaskoczona jestem bo pierwszy raz sie z tym spotykam,mi lekarz kazal brac odrazu,a nawet wielokrotnie czytalam,ze przed staraniami juz powinno sie zazywac kwas foliowy,tak tez przed pierwsza ciaza oraz tą z 2 miesiace wczesniej juz bralam,jak poszlam do lek to mowil,ze bardzo dobrze i zebym tylko na mama zmienila,albo jakies dla ciezarnych juz bo sam falvit jest dla kobiet nie w ciazy pierwszy raz spotykam sie z omienna opinia lekarza i ciekawa jestem czy powiedzial cos wiecej dlaczego?

Green - no z rodziny wiedza siostry o in vitro i w pracy bobto nieuniknione było a tak tutaj w Norwegii dwie kolezanki a tak nikt tez... Koniec czerwca jestem w Gdańsku chcemy powiedziec rodzinie a ja głupia juz prosze meza zeby nic nie mowil zanim jeszcze usg w Polsce nie zrobie ... Masakra z łbem

Emenems, myślę, ze nie długo się z tym oswoimy ;)
Co do kwasu foliowego też brałam już podczas starań wg moich lekarzy i ulotki jest on najważniejszy właśnie w pierwszym miesiącach.

Witajcie,
właśnie wróciłam z wizyty u lekarza, serce waliło i mi i jak to ładnie lekarz ujął "fraglesowi" :) serce zasuwało jak mały samochodzik. Pytałam się czy będzie słychać bicie serca, ale powiedział, że nie jest za usg z doplerem na tak wczesnym etapie, (a z USG wychodzi 7 tydzień 4 dzień) :)
A ponieważ jestem wiekowa dostałam skierowanie na profilaktyczne badanie prenatalne. na początek nieinwazyjne. W zależności co wyjdzie będą dalsze badania. Oczywiście wytłumaczył, że nie ma potrzeby, ale w zależności jakie będą wyniki takie są dalsze badania.
Przez Was wpadam w kompleksy, moja waga to 73 kg i jak na razie dobrze mi z tym :)
pozdrawiam nowe forumowiczki :)

aaa, zapomniałam dodać, że od położnej dostałam łady foliowy pakiecik z "Poradnik (nie tylko) dietetyczny dla kobiet w ciąży i mam karmiących piersią" z próbką suplementu diety Pregna Plus, gdzie napisane jest, że inteligencja mojego dziecka to nie tylko geny ale i dieta bogata w kwas DHA.
lekarz oglądał wyniki krwi i moczu i tylko zalecił dalej duphaston, acard i folacid. Żadnych suplementów, witamin, tylko racjonalna dieta.

Ja jezeli chodzi o witaminy tez jestem przeciwna bo maja praktycznie zerowa wchlanialnosc Dlatrgo biore minerały :) i omega tylko

reklama
Do góry