reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
@NeSSi @Emzilka super że wszystko ok :)
@Lanvin piękna temperatura :)
a ja wczoraj się rozchorowaam i staranek nie było dziś 16 dc
staranka były tyko w 5,9 i 14 dc wiec cykl stracony
Czemu stracony? Przecież dwa dni przed owu jest jak najbardziej ok :) dzisiaj działajcie :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Czemu stracony? Przecież dwa dni przed owu jest jak najbardziej ok :) dzisiaj działajcie :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
no dziś już gardło mnie przestało boleć i czyje się nawet dobrze :)
koniecznie dziś musimy już zapowiedziałam to mężowi rano, chciał już jak musiałam wychodzić haha
może i będzie ok, ale sama sobie się dziwie ze ten cykl jest tak mega na luzie :)
ale myślę też żeby dziś jutro i pojutrze jeszcze, może przez osłabienie owu się przesunie :p :)

Witam serdecznie
Drogie Panie :-) Obserwuje forum już od jakiegoś czasu , i tak sie czaiłam żeby tu napisać, wahałam sie jednak bo wy to macie taki fajny babiniec, i po prostu nie chamiałam przeszkadzać. Mam nadzieje, że przygarniecie mnie do siebie :-) Mam 29 lat i właśnie rozpoczęliśmy z mężem starania o drugie dziecko ( w domu córcia lat 5). Jestem po pierwszej próbie w bieżącym cyklu, czekamy, choć czuje, że nic z tego nie będzie :-( zwyczajnie nie czułam owulacji ani oznak dni płodnych, strzelaliśmy po prostu mniej więcej w połowę cyklu. Eh jakoś przy pierwszym dziecku było dużo łatwiej, mniej stresu, jakoś tak naturalnie wszystko poszło, i udało sie za pierwszym podejściem. Teraz jest inaczej, najpierw seria badań, później oczekiwanie na wyniki, teraz strach ze może sie nie udać. Ja wiem, że to nie takie proste, i że trzeba uzbroić sie w cierpliwość, ale łatwo sie mówi :-) Pozdrawiam cieplutko w ten chłodny poranek, tym którym sie udało gratuluje:-) a za resztę mocno trzymam kciuki :-)
Marta

no dziś już gardło mnie przestało boleć i czyje się nawet dobrze :)
koniecznie dziś musimy już zapowiedziałam to mężowi rano, chciał już jak musiałam wychodzić haha
może i będzie ok, ale sama sobie się dziwie ze ten cykl jest tak mega na luzie :)
ale myślę też żeby dziś jutro i pojutrze jeszcze, może przez osłabienie owu się przesunie [emoji14] :)
Działać, działać, bo wątek styczniowek na nas czeka [emoji3] musimy pobić listopadowy rekord :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Witam serdecznie
Drogie Panie :-) Obserwuje forum już od jakiegoś czasu , i tak sie czaiłam żeby tu napisać, wahałam sie jednak bo wy to macie taki fajny babiniec, i po prostu nie chamiałam przeszkadzać. Mam nadzieje, że przygarniecie mnie do siebie :-) Mam 29 lat i właśnie rozpoczęliśmy z mężem starania o drugie dziecko ( w domu córcia lat 5). Jestem po pierwszej próbie w bieżącym cyklu, czekamy, choć czuje, że nic z tego nie będzie :-( zwyczajnie nie czułam owulacji ani oznak dni płodnych, strzelaliśmy po prostu mniej więcej w połowę cyklu. Eh jakoś przy pierwszym dziecku było dużo łatwiej, mniej stresu, jakoś tak naturalnie wszystko poszło, i udało sie za pierwszym podejściem. Teraz jest inaczej, najpierw seria badań, później oczekiwanie na wyniki, teraz strach ze może sie nie udać. Ja wiem, że to nie takie proste, i że trzeba uzbroić sie w cierpliwość, ale łatwo sie mówi :-) Pozdrawiam cieplutko w ten chłodny poranek, tym którym sie udało gratuluje:-) a za resztę mocno trzymam kciuki :-)
Marta
Witaj Marta! Życzę owocnych starań a z nami będzie ci raźniej [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc,w koncu mam czas napisac :) u nas fajnie, choc mlody katarzy leciutko, ale juz jest lepiej :) pogoda taka sobie, dzis mroz byl w nocy, ale licze, ze choc dzis wiatru nie bedzie zeby na spokojnie wyjsc na dwor :) 17 czerwca na 100% mamy chrzciny wiec musze zamowic zaproszenia i wyslac gosciom :)

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie
Marta
Witaj :) nie ma co się czaic, każda z nas dołączyła w momencie, jak grupa była zwarta :) życzę powodzenia, zarówno w staraniu, jak i czytaniu, bo jak pewnie zauważyłaś produkcja idzie taśmowo [emoji3] który dziś dc masz?? Masz zamiar monitorować cykl, czy póki co lecicie na spontanie??

Bardzo chciałabym na nim wylądować, chociaż teraz już mi wszystko jedno bo i tak w starym roku nie urodzę :)
teraz termin wychodzi na 09.01
Hmmm, jesteś pewna?? Ja dzisiaj mam 10 dpo i jeśli się udało, to termin będzie na 3.01, a Ty jeszcze nie miałaś owulacji przecież, to termin nie powinien być na połowę stycznia?? Ja to bym chciała w styczniu urodzić, ale jeśli termin byłby na 3.01 to czeka mnie grudzień, bo cesarka :(

Czesc,w koncu mam czas napisac :) u nas fajnie, choc mlody katarzy leciutko, ale juz jest lepiej :) pogoda taka sobie, dzis mroz byl w nocy, ale licze, ze choc dzis wiatru nie bedzie zeby na spokojnie wyjsc na dwor :) 17 czerwca na 100% mamy chrzciny wiec musze zamowic zaproszenia i wslac gosciom :)
Matuchno, Twój tak rośnie, jak widzę na fb, a dopiero się z brzuchem męczyłaś, jak ten czas leci :) na ile osób chrzciny robicie??

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Gratulacje kochana! [emoji173]

Może teraz wywolam burze i od razu przepraszam nie mam zamiaru nikogo obrażać bo to chyba kwestia gustu, każdy ma prawo do swojego zdania ale mi się zangielszczone imiona strasznie nie podobają. Szczególnie w połączeniu z polskim nazwiskiem. Ja więc polecam Marysie [emoji6]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Tez jestem za Maria, ale moj maz za Emma ;) mamy jeszcze czas, moze co innego nam sie jeszcze spodoba ;-) chociaz Marysia byla pierwszym wyborem tak jak Wojtus i tak dziwnie mi z mysla innego imienia ;)

Do góry