reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A ja ogólnie od kilku dni odczuwam taki dziwny spokój, jak nigdy. Zawsze przed @ dostawałam ku*wy, że tak ładnie powiem [emoji12] a w tym cyklu wyjątkowo nie, jestem miła dla M, nie krzyczę na niego za dużo, wykazuje wobec niego dużo cierpliwości [emoji3] jak nie ja! Może to przez to, że żelazo wróciło do normy? [emoji12] biorę teraz 3 opakowanie Tardyferonu i lepiej się po nim w końcu czuje, chociaż ten spokój jest taki dziwny :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
Może to jest dobry znak? [emoji6] ale by było fajnie [emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@M2b dziękuje :-) zdecydowanie raźniej :-)
@Lanvin Witaj :-) dzisiaj 18 dnień cyklu, cykle mam zazwyczaj 28 dniowe, z moich obliczeń wychodzi że owulacje powinna być gdzieś w granicach 14-15.04. i takie mieliśmy przytulane Święta :-) Raczkuje dopiero w temacie planowania, obserwacji. Jeśli nie udało sie w tym cyklu, a niestety takie mam przeczucie, od następnego chyba zacznę mierzyć temperaturę. Z pierwszym dzieckiem było bardzo spontanicznie, bez szczególnych przygotowań, po prostu padła decyzja i udało sie chwile po. Generalnie zawsze miała tak ze czułam swoją owulacje( tak przynajmniej twierdzi mój gin) bo zawsze mniej więcej w połowie cyklu bolał mnie brzuch, jajnik raz jeden raz drugi itp. Teraz nie czułam nic, dlatego obawiam sie że cykl mógł być bezowulacyjny. @ mam mieć około 29.04. Pozostaje czekać.

Może to jest dobry znak? [emoji6] ale by było fajnie [emoji5]

Nie chcę się nastawiać, bo już przechodziłam wszystkie możliwe objawy, od mdłości i wymioty, po plamienie implantacyjne, którego nie było plamieniem implantacyjnym [emoji12] za to wierzę w tempke :)

@M2b dziękuje :-) zdecydowanie raźniej :-)
@Lanvin Witaj :-) dzisiaj 18 dnień cyklu, cykle mam zazwyczaj 28 dniowe, z moich obliczeń wychodzi że owulacje powinna być gdzieś w granicach 14-15.04. i takie mieliśmy przytulane Święta :-) Raczkuje dopiero w temacie planowania, obserwacji. Jeśli nie udało sie w tym cyklu, a niestety takie mam przeczucie, od następnego chyba zacznę mierzyć temperaturę. Z pierwszym dzieckiem było bardzo spontanicznie, bez szczególnych przygotowań, po prostu padła decyzja i udało sie chwile po. Generalnie zawsze miała tak ze czułam swoją owulacje( tak przynajmniej twierdzi mój gin) bo zawsze mniej więcej w połowie cyklu bolał mnie brzuch, jajnik raz jeden raz drugi itp. Teraz nie czułam nic, dlatego obawiam sie że cykl mógł być bezowulacyjny. @ mam mieć około 29.04. Pozostaje czekać.
Kto wie, może coś się z tego wykluje :) ja w tym cyklu też nie czułam, a wg temperatury owu była 10 dni temu :) także różnie bywa, a jak się nie uda, to tak jak mówisz, spróbuj z temperaturą :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Pierwsze wybory są najlepsze :) tak ja od początku jak jeszcze nie znałam płci, wiedziałam, że będzie Filip i żadne imię nie pasowało, teraz widzę, że to był dobry wybór :)

Nie ogarniam tych kalkulatorów... Ktoś pamięta jak ręcznie się to liczyło??

O, to sporo :)

A wiesz, czy owu była?? Bo jak dzisiaj masz załóżmy 15 lub 16 dc, a owu jeszcze nie było, to ten termin się przesuwa :) jak wpisałam Twoje dane, to pokazuje że do zapłodnienia doszło 16.04, a przecież owu wtedy nie było, jeśli np miałabyś dzisiaj, to termin powinien być na 12.01, zapłodnienie dziś :)

A pokażesz wykresy??

Kciuki, kochana! [emoji8]

qdkkj44j6bi2vbec.png
mialo byc wiecej, ale to bym musiala na bank napasc zeby je wyprawic :D mamy 75 zl za osobe, plus ubrac sie, malego ubrac, ksiedzu dac itp

A ja ogólnie od kilku dni odczuwam taki dziwny spokój, jak nigdy. Zawsze przed @ dostawałam ku*wy, że tak ładnie powiem [emoji12] a w tym cyklu wyjątkowo nie, jestem miła dla M, nie krzyczę na niego za dużo, wykazuje wobec niego dużo cierpliwości [emoji3] jak nie ja! Może to przez to, że żelazo wróciło do normy? [emoji12] biorę teraz 3 opakowanie Tardyferonu i lepiej się po nim w końcu czuje, chociaż ten spokój jest taki dziwny :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
A może to po prostu brak pms tym razem zwiastujacy ......[emoji5]
Prosze cykle:
Przykładowe listopad 2016 temp mierzona w buzi
1492589333-aaaaaa.jpeg

Grudzień był bez owu bo ją zablokowałam całonocną jazdą samochodem. Styczeń też w buzi i tu zaszłam ale to było cp i 1 cykl z duphastonem
1492589404-aaaaaa.jpeg

Luty wiadomo wykres nic nie mówiący przez cp. I marzec 1 cykl z mierzeniem na dole
1492589447-aaaaaa.jpeg

I aktualny kwietniowy cykl. Mam brać teraz dupka 2 razy dziennie bo dalej bardzo uboga jestem w progesteron
1492589497-aaaaaa.jpeg

@Lanvin Do @ jeszcze 10 dłuuuuugich dni :-) zobaczymy, choć nie nastawiam sie żeby sie nie rozczarować, jak nie to zaczynam obserwacje. Kiedy masz termin @? może faktycznie Tobie sie udało, skoro czujesz sie inaczej niż zwykle przed. :-) W mojej pierwszej ciąży mój mąż mi powiedział że jestem jeszcze długo przed spodziewaną miesiączką. Własnie dlatego ze sie inaczej zachowywałam, śmiałam sie wtedy bo niby skąd on miał to wiedzieć, a po drugie tak przy pierwszym podejściu za dużo szczęścia w szczęściu, a jednak miał racje. Jak sobie przypominam to faktycznie czułam że coś jest na rzeczy, niby miałam objawy jak na @ ale jednak troszkę inaczej to odczuwałam, takie dziwne to było uczucie :-)

Cześć Basia! Witamy w naszym gronie![emoji6]
Co do tarczycy to po samym badaniu tsh nie jesteś w stanie stwierdzić czy działa prawidłowo. Tak naprawdę ft3 i ft4 dają obraz oraz przeciwciała które wskazują czy masz zapalenie tarczycy. Zmień lekarza jeśli nie robi badan żadnych oprócz tsh. No i oczywiście przy chorej tarczycy w ciaze można zajść ale trzeba być pod kontrolą lekarza bo niestety szalejace hormony w ciąży nie sprzyjają [emoji20]

Hej! Ft3 i ft4 są w porządku, tylko tsh lekko za wysokie także chyba nie ma tragedii... [emoji847]

[emoji64]

Witaj :) nie wiem jak moje koleżanki, ale ja czasami czuje dokładnie to co Ty, tylko ja mam już skończone 40 lat i niestety czasu bardzo mało :(
Nie napisze Ci, że następnym razem się uda, bo tego nie wiem. Zresztą u siebie już wątpię w cokolwiek...

Będę trzymała za Ciebie kciuki! Nie poddawaj się tylko!

[emoji64]

reklama
A może to po prostu brak pms tym razem zwiastujacy ......[emoji5]
Prosze cykle:
Przykładowe listopad 2016 temp mierzona w buzi
1492589333-aaaaaa.jpeg

Grudzień był bez owu bo ją zablokowałam całonocną jazdą samochodem. Styczeń też w buzi i tu zaszłam ale to było cp i 1 cykl z duphastonem
1492589404-aaaaaa.jpeg

Luty wiadomo wykres nic nie mówiący przez cp. I marzec 1 cykl z mierzeniem na dole
1492589447-aaaaaa.jpeg

I aktualny kwietniowy cykl. Mam brać teraz dupka 2 razy dziennie bo dalej bardzo uboga jestem w progesteron
1492589497-aaaaaa.jpeg
Dziękuję :) rozumiem, że badałaś progesteron?? Czemu coś z nim nie tak, na wykresie chyba nie wygląda to źle?? Nie znam się na tym. Ile dpo należy badac progesteron?? U mnie np 21 dc się nie sprawdzi, jeśli mój cykl jest z natury dłuższy.

@Lanvin Do @ jeszcze 10 dłuuuuugich dni :-) zobaczymy, choć nie nastawiam sie żeby sie nie rozczarować, jak nie to zaczynam obserwacje. Kiedy masz termin @? może faktycznie Tobie sie udało, skoro czujesz sie inaczej niż zwykle przed. :-) W mojej pierwszej ciąży mój mąż mi powiedział że jestem jeszcze długo przed spodziewaną miesiączką. Własnie dlatego ze sie inaczej zachowywałam, śmiałam sie wtedy bo niby skąd on miał to wiedzieć, a po drugie tak przy pierwszym podejściu za dużo szczęścia w szczęściu, a jednak miał racje. Jak sobie przypominam to faktycznie czułam że coś jest na rzeczy, niby miałam objawy jak na @ ale jednak troszkę inaczej to odczuwałam, takie dziwne to było uczucie :-)
Ja mam termin @ 24.04 lub 25.04, także jeszcze 5 dni czekania mi zostało :) chyba, że tempka zacznie w weekend spadać jak w poprzednim cyklu, to nie będzie już na co liczyć :) a Ty musisz się uzbroic w cierpliwość :) ale coś w tym jest, że czasem człowiek to czuje, choć w teorii nie powinien :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Do góry