Lwica1410
Fanka BB :)
@amusedxxx dziękuję za prowadzenie wątku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Właśnie miałam pisać przed chwilą wróciliśmy bo było dosyć spore opóźnienie. Zabieg przeszłam super, cała ekipa „zabiegowa” bardzo bardzo sympatyczna więc w ogóle niepotrzebnie się stresowałam Niestety potwierdziło się to co powiedział lekarz na 1 wizycie- mam adenomioze (jakby endometrioza to było za mało ), jame macicy wygiętą łukowato ku tyłowi ale prawidłową, rogi macicy nieznacznie wydłużone Z dobrych wieści to kanał szyjki o prawidłowej budowie, błona kanału szyjki niezmieniona, wyjście wew kanału prawidłowe, endometrium wąskie ale prawidłowo zabarwione i bez zmian ogniskowych a ujścia maciczne jajowodów uwidocznione obustronnie- prawidłowe. Czekamy 14dni na wynik histochemiczny i histopatologiczny ale już raczej wiem że wyjdzie zapalenie i w ruch antybiotyk. W pon czeka mnie podsumowanie z dr pierwszej wizyty w klinice i ustalenie co robimy dalej- in vitro w maju czy w kwietniu tak jak bardzo chciałam Zdecydowaliśmy z mężem że nie będziemy nic przyspieszać przez tą endometriozę tylko podejdziemy na spokojnie jak zaleca gin i immo ale w drodze powrotnej się już zastanawialiśmy czy jak mamy podejść w maju to nie lepiej zaczekać na dofinansowanie do czerwca więc już sama zgłupiałamI jak tam? Wróciłaś już do domu? Powiedzieli Ci od razu czy coś znaleźli czy nie dostałaś wypisu?
Super że dobrze przeszłaś zabieg! To teraz odpoczywaj! Czy dostałaś jakiś antybiotyk od razu czy trzeba czekać na wyniki i dopiero wtedy dostaniesz? Partner też będzie musiał się przeleczyc profilaktycznie? Ciekawa jestem czy w związku z adenomioza lekarze będą podawać jakieś dodatkowe leki czy tylko skupia się na wyeliminowaniu stanu zapalnego. Super że szyjka i Ujście jajowodów prawidłowe! Dofinansowanie teoretycznie ma startować od 1 czerwca ale gdzieniegdzie pisali że tak na prawdę będzie niby od 1 lipca… ale nie wiem ile w tym prawdy. Zasady chyba mają być znane 29 marca, więc jeszcze tylko troszkę musimy wytrzymać i będzie można podjąć decyzję czy jest na co czekaćWłaśnie miałam pisać przed chwilą wróciliśmy bo było dosyć spore opóźnienie. Zabieg przeszłam super, cała ekipa „zabiegowa” bardzo bardzo sympatyczna więc w ogóle niepotrzebnie się stresowałam Niestety potwierdziło się to co powiedział lekarz na 1 wizycie- mam adenomioze (jakby endometrioza to było za mało ), jame macicy wygiętą łukowato ku tyłowi ale prawidłową, rogi macicy nieznacznie wydłużone Z dobrych wieści to kanał szyjki o prawidłowej budowie, błona kanału szyjki niezmieniona, wyjście wew kanału prawidłowe, endometrium wąskie ale prawidłowo zabarwione i bez zmian ogniskowych a ujścia maciczne jajowodów uwidocznione obustronnie- prawidłowe. Czekamy 14dni na wynik histochemiczny i histopatologiczny ale już raczej wiem że wyjdzie zapalenie i w ruch antybiotyk. W pon czeka mnie podsumowanie z dr pierwszej wizyty w klinice i ustalenie co robimy dalej- in vitro w maju czy w kwietniu tak jak bardzo chciałam Zdecydowaliśmy z mężem że będziemy nic przyspieszać przez tą endometriozę tylko podejdziemy na spokojnie jak zaleca gin i immo ale w drodze powrotnej się już zastanawialiśmy czy jak mamy podejść w maju to nie lepiej zaczekać na dofinansowanie do czerwca więc już sama zgłupiałam
Dziś nie dostałam żadnej recepty, z tego co mi powiedziano na wizycie to dopiero po wynikach jak już wyjdzie stan zapalny. A czy partner będzie musiał profilaktycznie brać to nawet o tym nie pomyślałam, na wizycie gin mi tylko powiedział że jak wyjdzie stan zapalny to biorę antybiotyk i jedziemy ze stymulacją a o ewentualnym podleczeniu partnera nic Zapytam o to dr w pon i co mysli o wstrzymaniu się do refundacji, chociaż szczerze mówiąc mam już dość czekania i chciałabym mieć to wszystko już za sobą ale wiadomo- kilka tys w kieszeni Boję się tylko że jak się wszyscy rzucą na tą refundację to może być problem z terminami w klinikachSuper że dobrze przeszłaś zabieg! To teraz odpoczywaj! Czy dostałaś jakiś antybiotyk od razu czy trzeba czekać na wyniki i dopiero wtedy dostaniesz? Partner też będzie musiał się przeleczyc profilaktycznie? Ciekawa jestem czy w związku z adenomioza lekarze będą podawać jakieś dodatkowe leki czy tylko skupia się na wyeliminowaniu stanu zapalnego. Super że szyjka i Ujście jajowodów prawidłowe! Dofinansowanie teoretycznie ma startować od 1 czerwca ale gdzieniegdzie pisali że tak na prawdę będzie niby od 1 lipca… ale nie wiem ile w tym prawdy. Zasady chyba mają być znane 29 marca, więc jeszcze tylko troszkę musimy wytrzymać i będzie można podjąć decyzję czy jest na co czekać
Ja miałam dwa, jeden jakiś z netu, a drugi z Rossmanna i za Chiny nie potrafię z tego korzystaćO tak, kubeczek to jest dla mnie totalny game changer. Czuję się z nim mega komfortowo i czysto
To jest najgorsze, że nigdy do końca nie można być pewnymJa miałam dwa, jeden jakiś z netu, a drugi z Rossmanna i za Chiny nie potrafię z tego korzystać
Ja również sobie wkręcam ciążę W poprzednich ciążach miałam mało objawów, ale jednym z nich było ogromne zmęczenie, że zasypiałam nawet w pracy. I teraz mam tak samo - mam na myśli nie tyle "w pracy", co "w biurze" (a siedzimy we trójkę ). To jest takie zmęczenie nie do opanowania po prostu. Z drugiej strony jak pisałam dorwała mnie choroba, więc w tym przypadku to może być po prostu wynik osłabienia, a ja sobie coś wkręcam Ah te rozterki staraczki
Cześć dziewczyny.My się powinnyśmy nazywać sikaczki, a nie staraczki
Hej! Luty już się skończył. Napisz na wątku z bieżącego miesiąca.Cześć dziewczyny.
Już od jakiegoś czasu z narzeczonym staramy się o dziecko, badania nasienia wyszły średnio jednak specjalista Androlog zalecił TENfertil ON. Oczywiście dbamy bardzo o zdrową dietę, akurat z aktywnością fizyczną nie było problemu, postawiliśmy mocno na pożywne produkty typu orzechy/nasiona/sok pomidorowy/duże ilości wody. Jednak co jeszcze można polecić, żeby jak najbardziej zwiększyć ilość i jakość plemników. Ja z owulacją nie mam problemu, właśnie wczoraj próbowaliśmy typowo w dzień owulacji, już dzień wcześniej mocno bolały jajniki, jak i wczoraj. Jakie produkty polecacie, jakie witaminy dodatkowo dołączyć.
Bardzo Wam dziękuje.
ściska, staraczka