reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam porannie. Od wczoraj mam niczym nie zasłużonego doła, który spowodował, że nawet na przytulanki nie miałam ochoty, choć mąż zaczepiał... podejrzewam, że to skutek clo... a może tak sobie tylko wmawiam? jeśli w tym cyklu się nie uda a w następnym dół się powtórzy to będę miała problem...
Oby tylko te wolniejsze się pośpieszyły, a szybsze zgubiły drogę ;) D marzy o córci ;) ja chyba też :)
Fajnie, że jednak się staracie. badanie można zrobić zawsze, a starać się tylko przez kilka dni w miesiącu...

A te czopki trzeba brać codziennie przez miesiąc?
Codziennie cały czas do momentu pozytywnego testu. Wtedy odstawiamy.
Jak bierzesz to one rozpuszczają zrosty, oczywiście to długi proces i trzeba regularnie brac. Jak przestaniesz brac to te zrosty wracają po prostu.

Ja miałam laparotomię (usuwali mi mięśniaka, szrama na brzuchu i macicy jak po cesarce)
A wcześniej przez 3miesiące brałam Esmyę. Lek nierefundowany i miesięcznie kosztował 650 zł plus do tego dwie wizyty w miesiącu kontrole każda po 150 zł, więc ceny już mnie nie straszą, byle by tylko pomogło i żebym nie musiała być znowu w jakikolwiek sposób cięta...
Teraz już do staranek podchodzę na luzie. Na pewno zaraz Krwawa Marry do mnie zawita. Ale obiecałam sobie, że w tym cyklu żadnych wspomagaczy i nic na siłę. I zmieniam lekarza. Znalazłam już tutaj w Niemcowni endo-ginekolog. Zobaczę co mi tu zalecą. Ale coraz częściej z moim mężem myślimy o inseminacji i oczywiście in vitro. Daję sobie ostatni miesiąc i biorę się porządnie do roboty w najbliższej przyszłości.
Rozumiem. No ja polecam je.

1484921567-aaaaaa.jpeg

Bertha specialnie dla ciebie. Naprawdę mam nadzieję że z tego coś będzie :(

Piękny pecherzyk kochana :* bedzie dobrze, noe martw sie na zapas, bo stresujesz dzidzie. :)

Dziewczynki, jestem jeszcze na weekendzie z M w Wawie, wiec dopiero nadrabiam stopniowo, jestem na piątku dopiero ;)
Aha, wlasnie leżę z nogami w gorze ;)
Moze nas zaskoczy dzidzia przed in vitro :):)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Może Wam się przyda ... jak badać szyjkę ... ovia mi pokazała [emoji4]
Screenshot_2017-01-22-09-10-55.png
Screenshot_2017-01-22-09-18-47.png

Openness: closed (nie zmiescilo się na screenie)

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Załączniki

• Screenshot_2017-01-22-09-10-55.png
    Screenshot_2017-01-22-09-10-55.png
    54,1 KB · Wyświetleń: 318
  • Screenshot_2017-01-22-09-18-47.png
    Screenshot_2017-01-22-09-18-47.png
    41,2 KB · Wyświetleń: 302
@magoo ja tez miałam jeden dzień takiego dola, pisałam już wcześniej. Martwiłam się o wszystko a zupełnie niepotrzebnie. Myśle ze CLO ma na to jakiś wplyw.

@Emsi* dzięki [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie to niestety nie jeden dzień - to już któryś dzień... mam przewlekłą depresję, obecnie w stanie kontrolowanym, ale jeśli "ruszy" to będzie masakra... a wstęp już jest niezły - dół od tygodnia, brak apetytu, zaburzenia snu - najpierw spałam 14-16 godzin na dobę, a od 2 dni nie mogę w ogóle spać... miałam kiedyś epizody bezsenności trwające po 5-6 miesięcy... po prostu boję sie nawrotu. jeśli to rzeczywiście clo tak działa to jest źle. miałam nadzieję, że przejdzie jak przestanę go brać, ale skończyłam 5 dni temu a dół nadal ma się dobrze...

reklama
Do góry