reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam porannie. Od wczoraj mam niczym nie zasłużonego doła, który spowodował, że nawet na przytulanki nie miałam ochoty, choć mąż zaczepiał... podejrzewam, że to skutek clo... a może tak sobie tylko wmawiam? jeśli w tym cyklu się nie uda a w następnym dół się powtórzy to będę miała problem...
Oby tylko te wolniejsze się pośpieszyły, a szybsze zgubiły drogę ;) D marzy o córci ;) ja chyba też :)
Fajnie, że jednak się staracie. badanie można zrobić zawsze, a starać się tylko przez kilka dni w miesiącu...

A te czopki trzeba brać codziennie przez miesiąc?
Codziennie cały czas do momentu pozytywnego testu. Wtedy odstawiamy.
Jak bierzesz to one rozpuszczają zrosty, oczywiście to długi proces i trzeba regularnie brac. Jak przestaniesz brac to te zrosty wracają po prostu.

Ja miałam laparotomię (usuwali mi mięśniaka, szrama na brzuchu i macicy jak po cesarce)
A wcześniej przez 3miesiące brałam Esmyę. Lek nierefundowany i miesięcznie kosztował 650 zł plus do tego dwie wizyty w miesiącu kontrole każda po 150 zł, więc ceny już mnie nie straszą, byle by tylko pomogło i żebym nie musiała być znowu w jakikolwiek sposób cięta...
Teraz już do staranek podchodzę na luzie. Na pewno zaraz Krwawa Marry do mnie zawita. Ale obiecałam sobie, że w tym cyklu żadnych wspomagaczy i nic na siłę. I zmieniam lekarza. Znalazłam już tutaj w Niemcowni endo-ginekolog. Zobaczę co mi tu zalecą. Ale coraz częściej z moim mężem myślimy o inseminacji i oczywiście in vitro. Daję sobie ostatni miesiąc i biorę się porządnie do roboty w najbliższej przyszłości.
Rozumiem. No ja polecam je.

1484921567-aaaaaa.jpeg

Bertha specialnie dla ciebie. Naprawdę mam nadzieję że z tego coś będzie :(

Piękny pecherzyk kochana :* bedzie dobrze, noe martw sie na zapas, bo stresujesz dzidzie. :)

Dziewczynki, jestem jeszcze na weekendzie z M w Wawie, wiec dopiero nadrabiam stopniowo, jestem na piątku dopiero ;)
Aha, wlasnie leżę z nogami w gorze ;)
Moze nas zaskoczy dzidzia przed in vitro :):)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Może Wam się przyda ... jak badać szyjkę ... ovia mi pokazała [emoji4]
Screenshot_2017-01-22-09-10-55.png
Screenshot_2017-01-22-09-18-47.png

Openness: closed (nie zmiescilo się na screenie)

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

Załączniki

• Screenshot_2017-01-22-09-10-55.png
    Screenshot_2017-01-22-09-10-55.png
    54,1 KB · Wyświetleń: 324
  • Screenshot_2017-01-22-09-18-47.png
    Screenshot_2017-01-22-09-18-47.png
    41,2 KB · Wyświetleń: 305
@magoo ja tez miałam jeden dzień takiego dola, pisałam już wcześniej. Martwiłam się o wszystko a zupełnie niepotrzebnie. Myśle ze CLO ma na to jakiś wplyw.

@Emsi* dzięki [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie to niestety nie jeden dzień - to już któryś dzień... mam przewlekłą depresję, obecnie w stanie kontrolowanym, ale jeśli "ruszy" to będzie masakra... a wstęp już jest niezły - dół od tygodnia, brak apetytu, zaburzenia snu - najpierw spałam 14-16 godzin na dobę, a od 2 dni nie mogę w ogóle spać... miałam kiedyś epizody bezsenności trwające po 5-6 miesięcy... po prostu boję sie nawrotu. jeśli to rzeczywiście clo tak działa to jest źle. miałam nadzieję, że przejdzie jak przestanę go brać, ale skończyłam 5 dni temu a dół nadal ma się dobrze...

reklama
Do góry