reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
I mnie długo cisza była, zabrała mnie karetka i jak się okazało… wyrostek. Spadają ciągle płytki krwi nie wiedzą co się dzieje, także w tym miesiącu z testowania jestem wypisana, w tym samym czasie rozkręciło się plamienie już na ciemną krew. Jak bede miala więcej siły to wszystko nadrobię co tam u was się dzieje, bo na ten moment trzymacie dłużej telefonu to dla mnie wyczyn .
Trzymam za Was kciuki!😊

I mnie długo cisza była, zabrała mnie karetka i jak się okazało… wyrostek. Spadają ciągle płytki krwi nie wiedzą co się dzieje, także w tym miesiącu z testowania jestem wypisana, w tym samym czasie rozkręciło się plamienie już na ciemną krew. Jak bede miala więcej siły to wszystko nadrobię co tam u was się dzieje, bo na ten moment trzymacie dłużej telefonu to dla mnie wyczyn .
Trzymam za Was kciuki!😊
Czyli jednak wyrostek 😥 szybkiego powrotu do sił i zdrowia.

Trzymam za Was kciuki!😊
Ojej ! Trzymaj się ! Szybkiego powrotu do zdrowia 🍀

Trzymam za Was kciuki!😊
Bardzo mi przykro, wracaj szybko do zdrowia 😘

Trzymam za Was kciuki!😊
Okropne przeżycia 😢 dużo zdrówka dla Ciebie 🙂

Wiesz, z moim szczęściem to zmienię pracę i od razu zajdę w ciążę i albo mi nie przedłuża albo do dnia porodu. Dla mnie to za duże obciążenie psychiczne i finansowe, bo tysiak na miesiąc mnie nie ratuje, nie spimy na kasie a ja zarabiam więcej niż mąż. Więc dla mnie zmiana na robotę w której muszę chodzić do pracy i tracić na to czas energię pieniądze i jeszcze będę rzygac po kątach zamiast w domu za kilka stów więcej to gra nie warta świeczki. U mnie w firmie większość kobiet ma gdzie wrócić lub idzie na równorzędne, coś się zawsze znajduje, więc nie będę sobie głowy tym zaprzątać 😄
Też mam właśnie podobny problem. Jestem fryzjerką i umowę na pół etatu, póki co nie zapowiada się żebym dostała na cały etat.
Umowa to jedno a zarobki wiadomo drugie. Wiecie w branży beauty po 9 miesiącach i byciu na macierzyńskim ciężko wbić się w rynek pracy. Ale mam już 26 lat (tak dla mnie już gdy walczy się z pcos) dlatego też nie mam na co czekać. I gdybym miała liczyć kasę a późnej patrzeć na ciążę, myślę że nie doczekałabym dziecka. W życiu czasem trzeba podejmować takie decyzję :(. Natomiast pogoń za pieniędzmi nie zawsze wychodzi nam na dobre. Więc wolę zacząć starania teraz niż późnej pluć sobie w brodę i żałować.

Ostatnia edycja:
Też mam właśnie podobny problem. Jestem fryzjerką i umowę na pół etatu, póki co nie zapowiada się żebym dostała na cały etat.
Umowa to jedno a zarobki wiadomo drugie. Wiecie w branży beauty po 9 miesiącach i byciu na macierzyńskim ciężko wbić się w rynek pracy. Ale mam już 26 lat (tak dla mnie już gdy walczy się z pcos) dlatego też nie mam na co czekać. I gdybym miała liczyć kasę a późnej patrzeć na ciążę, myślę że nie doczekałabym dziecka. W życiu czasem trzeba podejmować takie decyzję :(. Natomiast pogoń za pieniędzmi nie zawsze wychodzi nam na dobre. Więc wolę zacząć starania teraz niż późnej pluć sobie w brodę i żałować.
Masz rację , ja zbyt długo odkładałam plany o dziecku a jak już zdecydowałam że chce to okazało się że dwa lata mi to zajęło żeby zajść w pierwszą ciążę. Jakbym zaraz po ślubie się starała to miałabym już nastolatkę a tak to dopiero ma 6 lat 😆

Tak się zdarza, ile kobiet ani nie wie że taka ciążę przeszło..też zresztą mam jedna za sobą, ale żyje zasada, że nic nie dzieje się bez przyczyny..
Nie pisz bzdur ;). Nie da się nie wiedzieć o CP.
Łatwo się komuś to pisze jak się jej nie przeszło.
Mi ratowali życie, nie mam prawego jajowodu, krew mi przetaczali- rzeczywiście nie wiem.

Każda kobieta ,która jest w CP zaufaj mi wiem o tym. To daje dobitne objawy, beta źle skacze, progesteron za niski, plami się na brązowo, bolą barki i brzuch, bolą okropnie jajniki i drętwieją nogi, zalewają zimne poty..

reklama
Do góry