reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Miałam dzisiaj poważna rozmowę z moim Na temat ciąży. Chyba oboje jesteśmy już zmęczeni. Mąż ma żylaki powrózka nasiennego co bardzo mu osłabia nasienie... ja bez stymulacji Nie mam owulacji... prolaktyna za wysoka, niedoczynnosc tarczycy. Jesteśmy sceptycznie nastawieni na operacje żylaków bo byliśmy już u wielu lekarzy i opinie są podzielone każdy mówi co innego [emoji20]
zdecydowaliśmy się na iui od przyszłego cyklu. A jak to nie pomoże to wtedy invitro. Chyba już nie liczymy na naturę [emoji846] to już 5 lat starań [emoji1]
Tylko zastanawiam się czy z takimi wynikami męża mamy szanse na inseminacje? Czy któraś zna się na interpretacji?
d336275f440efec730ec68b69f95012e.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zobacz załącznik 792198

o udalo sie chyba normalnie copy/paste zrobic ;)

spinacz nie dzialal :)

Gratuluje!! [emoji6]
Spark, szkoda, że cykl odpuszczony, e tam jak mówisz, w lutym bedzie moc! [emoji123][emoji123]
Paraplu, ja od rodzinnego bez problemu dostaje na badanie krwi itd
Kotek, ja od 9 dc co 2 dni.. a po owu trochę rzadziej bo jak mam Saharę to nie lubię [emoji12]
Windy, a za mnie kciuków nie trzymasz? Foch ! ☹️ [emoji12] ja tez leje pół kubka mleka i pije rozpuszczalna tylko [emoji6]

O matulu czlowieka nie ma pare godzin i juz jest w ogromnym tyle z postami [emoji12]

Dziewczynki mam pytanie :)
Do kogo lepiej udac sie po skierowanie na krew? Rodzinny czy do gina?
Chodzi mi o to ktory ma mozliwosc skierowania na wiecej badan.
Bo jesli zdarze to jutro rano bym poszla w Polsce do przychodni po skierowanie i zrobila badania te co moge w 4dc.
Tylko nie wiem do kogo lepiej isc :/

Gin ma więcej możliwości albo endo gin, ale szczerze mówiąc nie wiem czy uda Ci się jutro dostać do gina tak na szybko, chyba, że masz jakiegoś zaznajomionego. Nawet jeśli to nie sądzę żeby Ci wypisal skierowanie [emoji52]
Tak to tu jest niestety. Aczkolwiek trzymam kciuki mocno żeby Ci sie udało załatwić

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Paraplu , tez mi sie wydaje ze tak szybko do lekarza sie niestety nie dostaniesz... chociaz nigdy nic niewiadomo :D A jakie badanie i ile chcesz zrobic? moze prywatnie, bez skierowania?

@alpine , ale krecha! Gratulacje! :)

Zobacz załącznik 792198

o udalo sie chyba normalnie copy/paste zrobic ;)

spinacz nie dzialal :)
Pięknie, gratuluję :-)

Gin ma więcej możliwości albo endo gin, ale szczerze mówiąc nie wiem czy uda Ci się jutro dostać do gina tak na szybko, chyba, że masz jakiegoś zaznajomionego. Nawet jeśli to nie sądzę żeby Ci wypisal skierowanie [emoji52]
Tak to tu jest niestety. Aczkolwiek trzymam kciuki mocno żeby Ci sie udało załatwić

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, czy siak, mój gin np nie wystawi skierowania na NFZ, bo nie może, więc za wszystko muszę płacić sama :-/

qdkkx1hpzei65q7s.png

Miałam dzisiaj poważna rozmowę z moim Na temat ciąży. Chyba oboje jesteśmy już zmęczeni. Mąż ma żylaki powrózka nasiennego co bardzo mu osłabia nasienie... ja bez stymulacji Nie mam owulacji... prolaktyna za wysoka, niedoczynnosc tarczycy. Jesteśmy sceptycznie nastawieni na operacje żylaków bo byliśmy już u wielu lekarzy i opinie są podzielone każdy mówi co innego [emoji20]
zdecydowaliśmy się na iui od przyszłego cyklu. A jak to nie pomoże to wtedy invitro. Chyba już nie liczymy na naturę [emoji846] to już 5 lat starań [emoji1]
Tylko zastanawiam się czy z takimi wynikami męża mamy szanse na inseminacje? Czy któraś zna się na interpretacji?

Ten ruch to tu widzę bardzo zły... jest ich też zza mało... faktycznie bez iui ciężko by było... wyślę, że iui może pomóc, bo plemniki mają krótszą drogę, łatwiej będzie dotrzeć :) w mieedzy czasie bym coś suplementowała na pewno! :) byliście u androloga+?

Ten ruch to tu widzę bardzo zły... jest ich też zza mało... faktycznie bez iui ciężko by było... wyślę, że iui może pomóc, bo plemniki mają krótszą drogę, łatwiej będzie dotrzeć :) w mieedzy czasie bym coś suplementowała na pewno! :) byliście u androloga+?

Tak, powiedział żeby zoperować żylaki najpierw . Ale jak już wcześniej pisałam nie bardzo chcemy operacji. Był pomysł żeby nasienie zamrozić i wtedy się operować. Ale jakoś od tego pomysłu odeszliśmy.
Ja się boje ze na iui jest zbyt mało żołnierzyków. Dlatego się zastanawiam. Ale z drugiej strony to w październiku zaszłam naturalnie wiec jak to możliwe? [emoji4]
Chyba napiszą maila do kliniki i zapytam jakie musza być wyniki nasienia żeby nas zakwalifikowali. W invicta kiedyś czytałam ze musi być minimum 10 mln a mój ma 8 mln ale jak to w praktyce wyglada to nie mam pojęcia.
A na bierząco biorę od listopada euthyrox, bromergon kwas foliowy duphaston i od tygodnia donga [emoji1] i stymulacja CLO i pregnyl

Moja wątroba kiedyś padnie

ja tak mam w ciąży... wstaję pełna energii (niezwykłe dla mnie), planuję dzień, tyle rzeczy chcę zrobić, a po 2 godzinach i ogarnięciu podstaw robię się tak przeraźliwie śpiąca, że padam i śpię... to u mnie pierwsze objawy ciąży - zanim jeszcze testy, bety, lekarz itp...
Mialam identycznie! Jeszcze zanim zrobilam test to umieralam ze zmeczenia po 2 godzinach od wstania. W pracy to sie nawet poryczalam z braku sil.

ja zawsze popołudniu jestem jak ,,dętka"dlatego zawsze kiedy tylko mam coś siły to robię wszystko szybko co się da bo potem już po robocie;)a tak w ogóle to ja uwielbiam sprzątać a szczególnie odkurzać:-D.z gotowaniem gorzej...:p
Tez lubie sprzatac :) a odkurzanie w szczegolnosci, nie ma to jak swiezo odkurzuna podloga [emoji7] gotowanie przerzucam na K bo z calego serca nienawiedze gotowac :)

Dziewczyny,

Długo sie nie odzywałam, ale czas się pochwalic :)
Beta z 13.01 - ponad 400
Beta z 18.01 - 3883 :)
Poniedziałek wizta u gin. Udało się!!!
Ahhhh pieknosci [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ pieknie Ci ta beta rosnie! Ogormnie gratuluje [emoji8]

Rodzinny

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziekuje za odpowiedz :)

Na wynikach sie nie znam ale mnie zastanowilo jak oni badaja zapach spermy [emoji848][emoji23] laborant sam wacha? Ciekawe czy zdarzylo mu sie wsadzic przypadkowo czubek nosa w preparat? I ogolnie to nie wiem czy bym chciala calymi dniami wachac czyjas sperme [emoji23][emoji23][emoji23]

A wracajac do Was to zycze powodzenia z IUI [emoji1377] moze uda sie jak Hanutce, za pierwszym razem :)

reklama
Do góry