reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Ja nawet rodzinnego nie mam Bo z pakietu chodzę prywatnego. Postanowiłam że jak po kolejnej wizycie będzie ok i będzie ♥️ to ogarnę ten temat i zobaczę kto na NFZ pracuje ale ta moja do której chodzę z pakietu pracuje w szpitalu w którym bym rodziła (w tym samym w którym walczyliśmy z cp) i skoro znalazła cp z beta około 500 i jest na liście tych z uprawnieniami z USG to chyba będę się jej trzymać
Jak się czujesz ? Masz jakieś objawy ? :-)
no to powiem wam ciężka sprawa , nie zastanawiałam się na ten moment gdzie chciałabym rodzic , ani teraz ani przed wgl zajściem w ciążę . Wiem że napewno nie w moim mieście , raczej Katowice z tym że nie wyobrażam sobie jeździć tam do lekarza . No nic , zobaczę . Akurat ginekolog która przyjmuje u mnie w przychodzi na internecie ma bardzo dobre opinie ,chociaż nigdy u niej nie była bo dopchac się do niej to jakaś maskara . Ale może teraz się uda , skoro w ciąży muszą znaleźć termin . Ale to co poprostu mówię że chce potwierdzić ciąże i oni powinni znaleźć w miarę szybko termin ?
Polecam w Katowicach szpital Łubinowa. Rodziłam tam dwa razy i byłam zachwycona. To jest prywatny szpital ale ma umowę z NFZ więc rodzisz za darmo. Do porodu sn jest znieczulenie tylko trzeba iść na wizytę do anestezjologia przed porodem. Ja nie korzystałam ale dobrze wiedzieć że jest taka możliwość bo w większości szpitali niestety nie ma takiej możliwości bo nie ma anestezjologia.

reklama

Polecam w Katowicach szpital Łubinowa. Rodziłam tam dwa razy i byłam zachwycona. To jest prywatny szpital ale ma umowę z NFZ więc rodzisz za darmo. Do porodu sn jest znieczulenie tylko trzeba iść na wizytę do anestezjologia przed porodem. Ja nie korzystałam ale dobrze wiedzieć że jest taka możliwość bo w większości szpitali niestety nie ma takiej możliwości bo nie ma anestezjologia.

W Warszawie chyba każdy szpital ma znieczulenie. Co z tego skoro urodziłam w 30 minut i anestezjolog nie zdążył 🤣🤣🤣

W Warszawie chyba każdy szpital ma znieczulenie. Co z tego skoro urodziłam w 30 minut i anestezjolog nie zdążył 🤣🤣🤣
No to mi przy trzecim porodzie po 10 godzinach porodu dali łaskawie paracetamol w kroplówce 🤣 Ale co z tego jak do tego oksytocynę i myślałam że umrę przy skurczach 😵

Jestem śpiąca Głodna i mnie mdli 😂 a do tego jakiś Katar się przybłąkał, te wahania temp mnie wykończą 🙄

Z tego co pamiętam jesteś z Sosnowca zobacz sobie Femimed dr Piela super jest ma wszystkie certyfikaty i będzie mi prowadzić ciążę z bliźniakami teraz i ona przyjmuje w Rudzie Śląskiej tam mają 3 referencyjność i z tego co patrzyłam dobre opinie ma ten szpital całkiem :) Ogólnie z tego co patrzyłam w tej przychodni przyjmują spoko lekarze i chyba większość właśnie z tej Rudy jest też tam prof Cnota
dziękuję ci bardzo , napewno sobie poczytam ☺️

Nie martw się, mój mąż urodził się w randomowym miejscu bo akurat tam teściowa była 😂 ja uznałam że skoro koleżanki tam rodziły i to niby jeden z lepszych szpitali w kraju i już raz mnie ogarnęli to chyba tam znów pójdę 😀
A z ciekawości, powiesz który to szpital? 😇 Jak nie chcesz na forum, to może być priv, ale chyba jesteśmy z podobnego rejonu Polski i zawsze dobrze wiedzieć, które miejsce na prowadzenie ciąży i poród warto wziąć pod uwagę ☺️

reklama
Dziewczyny, wy od razu razu po seksie wstajecie czy jeszcze leżycie? 😅 ja się boję że pobrudzę prześcieradło więc wstaje i się wycieram, może tak zabijam szanse na ciążę 🤪
Ja tak robię ale w nie płodne. Jak się staramy to mam przygotowany zawsze ręczniczek obok, na kanapie i po seksie kładę go pod pupę, i jeszcze pod pupę i pod ręcznik narzeczony potem wsuwa mi taką większą i grubszą poduszkę zebym biodra miała wysoko a ja dodatkowo sobie nogi do góry jeszcze daje, żeby nasienie spłynęło do szyjki jak najwięcej, i tak leżę 10 minut 😅

Do góry