reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

My po zakupach już, P. dzisiaj rozłożyło,chory,tak przypuszczałam. Będę go faszerować Gripex Hot Max (zakupiłam ostatnio stos takich specyfików jak byłam w Polsce :D ), herbatką i do łóżka. W tym układzie dzisiaj chyba nici z bzykania. :no: Ale nie będę chłopa biednego męczyć,wszak powszechnie wiadomo,że są w agonii kiedy termometr wskazuje 38 stopni...
Ja wam powiem,że na razie na luzie podchodzę do tych staranek, to dopiero 1 cykl,zobaczymy co będzie. Chciałam też zamawiać te dong quai, ale postanowiłam,że poczekam chociaż 3 cykle,jak będzie dupa,to na pewno zamówię...jakoś 15-20 euro kosztuje,więc nie ma tragedii. Ale testy owu mogę porobić już od tego cyklu...mam 7dc, to za wcześnie czy mogę zaczynać? Przypominam,że mam cholernie nieregularne cykle,ale cóż...Wizytę kontrolną u ginki mam w lutym dopiero,ale oświadczę jej moje postanowienie o rozpoczęciu starań,może ona coś mi da na te cykle,ale z drugiej strony przy staraniach o drugie dziecko nic nie przepisywała,tylko hormony kazała zrobić,no ale wtedy jakoś już zaciążyłam,po 2,5 roku...:yes::oo:
O ile pamiętam ,to testy owu chyba robi się po południu, prawda?:confused: Mam takie zwyczajne, z ebaya.

reklama
Pięknie, gratuluję :-)

Tak, czy siak, mój gin np nie wystawi skierowania na NFZ, bo nie może, więc za wszystko muszę płacić sama :-/

qdkkx1hpzei65q7s.png
Moja też nie wystawia mimo, że pracuje w szpitalu też oprócz prywatnego gabinetu. Także pieniążki lecą...
A powiedz mi Ty jesteś na diecie pod pcos jak Spark czy jesz co chcesz? Bierzesz jakieś leki?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje!! [emoji6]
Spark, szkoda, że cykl odpuszczony, e tam jak mówisz, w lutym bedzie moc! [emoji123][emoji123]
Paraplu, ja od rodzinnego bez problemu dostaje na badanie krwi itd
Kotek, ja od 9 dc co 2 dni.. a po owu trochę rzadziej bo jak mam Saharę to nie lubię [emoji12]
Windy, a za mnie kciuków nie trzymasz? Foch ! ☹️ [emoji12] ja tez leje pół kubka mleka i pije rozpuszczalna tylko [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mi bardziej chodzi o to ktory ma mozliwosc skierowania na wiecej badan :)
Bo ze oboje wypisuja skierowania to wiem :)

Gin ma więcej możliwości albo endo gin, ale szczerze mówiąc nie wiem czy uda Ci się jutro dostać do gina tak na szybko, chyba, że masz jakiegoś zaznajomionego. Nawet jeśli to nie sądzę żeby Ci wypisal skierowanie [emoji52]
Tak to tu jest niestety. Aczkolwiek trzymam kciuki mocno żeby Ci sie udało załatwić

Z dostaniem sie do gina na NFZ nie mam problemu w Polszy :) w rodzinnym miasteczku w przychodzi jest bardzo fajny gin, nie ma kolejek. Tylko nie wiem czy mi moze dac skierowanie na morfologie, tarczyce i inne tego typu badania.

@Paraplu , tez mi sie wydaje ze tak szybko do lekarza sie niestety nie dostaniesz... chociaz nigdy nic niewiadomo :D A jakie badanie i ile chcesz zrobic? moze prywatnie, bez skierowania?

@alpine , ale krecha! Gratulacje! :)
Wolalabym na NFZ bo place w Polsce ubezpieczenie a ze nie mieszkam w Polsce to wkladam w NFZ kase a nic z tego nie korzystam. Chcialabym chociaz aby NFZ fundnal mi badania.

A chcialabym zrobic co sie tylko da zbadac :) w Holandii to sie doprosic niczego nie moge [emoji35]

@arrow92 ekranik se przynajmniej wyczyscilas [emoji23]

Ostatnia edycja:
Tak, powiedział żeby zoperować żylaki najpierw . Ale jak już wcześniej pisałam nie bardzo chcemy operacji. Był pomysł żeby nasienie zamrozić i wtedy się operować. Ale jakoś od tego pomysłu odeszliśmy.
Ja się boje ze na iui jest zbyt mało żołnierzyków. Dlatego się zastanawiam. Ale z drugiej strony to w październiku zaszłam naturalnie wiec jak to możliwe? [emoji4]
Chyba napiszą maila do kliniki i zapytam jakie musza być wyniki nasienia żeby nas zakwalifikowali. W invicta kiedyś czytałam ze musi być minimum 10 mln a mój ma 8 mln ale jak to w praktyce wyglada to nie mam pojęcia.
A na bierząco biorę od listopada euthyrox, bromergon kwas foliowy duphaston i od tygodnia donga [emoji1] i stymulacja CLO i pregnyl

Moja wątroba kiedyś padnie

Chodziło mi raczej o suplementacje dla Twojego M. ! :)

A chcialabym zrobic co sie tylko da zbadac :) w Holandii to sie doprosic niczego nie moge
emoji35.png

Ja bym na NFZ tak bardzo nie polegała :D bo faktycznie lekarze niechętnie wystawiają skierowania. Podstawowe to jeszcze jak cie moge, ale dokladniejsze - istna droga krzyżowa... No ale powodzenia, zeby nie bylo :D Ja sie od mojego moglam doprosic tylko podstawowej morfologii, moja matula to samo, teraz to juz robi odpłatnie bo sie kobita w koncu zdenerwowala :D

Moja też nie wystawia mimo, że pracuje w szpitalu też oprócz prywatnego gabinetu. Także pieniążki lecą...
A powiedz mi Ty jesteś na diecie pod pcos jak Spark czy jesz co chcesz? Bierzesz jakieś leki?

Niee, nie mam żadnej diety. Pytałam gina, ale on uważa, że nie ma póki ci takiej potrzeby. Na razie ma mi się uregulować cykl po odstawieniu anty, jak przez pół roku nie zajdę, to mam go odwiedzić.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Ja bywam na diecie...:p
Tzn. Jak zaczynam to jem wg diety ale jak sobie odpuszcze (święta) to nie mogę się znów zmobilizować, jak zresztą widać na fb, nutella idzie w ruch :p

Mi bardziej chodzi o to ktory ma mozliwosc skierowania na wiecej badan :)
Bo ze oboje wypisuja skierowania to wiem :)

Z dostaniem sie do gina na NFZ nie mam problemu w Polszy :) w rodzinnym miasteczku w przychodzi jest bardzo fajny gin, nie ma kolejek. Tylko nie wiem czy mi moze dac skierowanie na morfologie, tarczyce i inne tego typu badania.

Wolalabym na NFZ bo place w Polsce ubezpieczenie a ze nie mieszkam w Polsce to wkladam w NFZ kase a nic z tego nie korzystam. Chcialabym chociaz aby NFZ fundnal mi badania.

A chcialabym zrobic co sie tylko da zbadac :) w Holandii to sie doprosic niczego nie moge [emoji35]

@arrow92 ekranik se przynajmniej wyczyscilas [emoji23]

Myślę, że może. Jak podaje dobra przyczynę w tych wszystkich skierowaniach to da radę. Jak gin jest ok to pewnie wypisze Ci co będzie mógł, a resztę będziesz musiała dopłacić.
Ja właśnie policzyłam, to te, które chce zrobić jutro wyjdą mnie 307zl [emoji53] [emoji44] to już tak jakby bez komentarza...

reklama
Do góry