Dziękuję za odpowiedz[emoji3]Trzymam kciuki za Was kobietki
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
po pierwsze tsh sie bada co 6 tygodni, po drugie ja zaszlam z wynikiem 2,5 i biore leki, bo wzroslo mi na poczatku ciazy na 2,94...ona sie lubi wahac niestety
ja robilam test za testem i jak kreska testowa byla ciemniejsza to kontrolnej to byla owulacja i czulam ją widzialam po sluzie
no jeszcze mnie nie poczadzilo raz zawsze tak z rana
Gosia nie zamartwiaj się tym TSH, już pisałam tutaj, że moja koleżanka zaszła mając powyżej 4, poszła od razu do endo przepisał wyższe hormony i tyle. Spokojnie, z tą tarczycą to nie jest tak źle jak piszą.Nie mam jeszcze nic stwierdzonego. Nigdy nie zastanawiałam się nad tarczycą. Do ostatniej wizyty u gina, który jak zobaczył mój wynik sprzed 4 lat 2.97, w ciązy z pustym jajem płodowym kazał mi zbadać teraz. Wtedy tamten nie zaniepokoił się tym wynikiem, również rok temu zrbiłam tsh ze względu na wysoki puls i szumy w uszach i wyszło chyba 2, 38 i rodzinny też stwierdził, że wynik jest w normie.
Tak więc po wizycie zaraz zrobiłam TSH i wyszło 2.080 czyli kontynuowałam starania, bo gin powiedział, że tak do 2.5 jest ok, tylko mam brać witaminy z jodem.
Pokusiło mnie, żeby po miesiącu zrobić nowy wynik i zrobiłam. TSH 2.89, więc skoczyło w górę mimo jodu.... Zgłupiałam.... A przecież mogłam teoretycznie zajść teraz, chociaż mówią że przy takim tsh może być ciężko.
W sumie jak zaczęłam się zastanawiać to objawy jakieś mam, ale wcześniej nie przypisywałam ich tarczycy, w ogóle zapomniałam, że ją mam, tak to ujmę.
no jeszcze mnie nie poczadzilo raz zawsze tak z rana
a po co? chyba by testy pomarnowacHahahhaha to dobrze, bo widziałam tu dziewczyny, ktore testowały kilka razy dziennie i troszkę mnie to zastanowiło....
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
nie nakrecaj sie, ja sie nakrecalam, obdzwonialam kliniki i szukalam dobrego endo a pare dni pozniej dwie kreski ujrzalamOby Sylwia. Niby zdrowy rozsądek mi to mówi, ale druga strona mnie sieje panikę i obawy....
nie nakrecaj sie, ja sie nakrecalam, obdzwonialam kliniki i szukalam dobrego endo a pare dni pozniej dwie kreski ujrzalam