reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
zrz6kqi18quoka1z.png

qdkkx1hp2y9nnokv.png
[/QUOTE]
Nie zawsze zludna :-) Któregoś dnia każda z nas z niedowierzaniem zobaczy
po pierwsze tsh sie bada co 6 tygodni, po drugie ja zaszlam z wynikiem 2,5 i biore leki, bo wzroslo mi na poczatku ciazy na 2,94...ona sie lubi wahac niestety

Ale miałaś stwierdzony problem z tarczycą wcześniej? Czy wynik i leki dopiero w ciąży?

Nie mam jeszcze nic stwierdzonego. Nigdy nie zastanawiałam się nad tarczycą. Do ostatniej wizyty u gina, który jak zobaczył mój wynik sprzed 4 lat 2.97, w ciązy z pustym jajem płodowym kazał mi zbadać teraz. Wtedy tamten nie zaniepokoił się tym wynikiem, również rok temu zrbiłam tsh ze względu na wysoki puls i szumy w uszach i wyszło chyba 2, 38 i rodzinny też stwierdził, że wynik jest w normie.
Tak więc po wizycie zaraz zrobiłam TSH i wyszło 2.080 czyli kontynuowałam starania, bo gin powiedział, że tak do 2.5 jest ok, tylko mam brać witaminy z jodem.
Pokusiło mnie, żeby po miesiącu zrobić nowy wynik i zrobiłam. TSH 2.89, więc skoczyło w górę mimo jodu.... Zgłupiałam.... A przecież mogłam teoretycznie zajść teraz, chociaż mówią że przy takim tsh może być ciężko.
W sumie jak zaczęłam się zastanawiać to objawy jakieś mam, ale wcześniej nie przypisywałam ich tarczycy, w ogóle zapomniałam, że ją mam, tak to ujmę.
Gosia nie zamartwiaj się tym TSH, już pisałam tutaj, że moja koleżanka zaszła mając powyżej 4, poszła od razu do endo przepisał wyższe hormony i tyle. Spokojnie, z tą tarczycą to nie jest tak źle jak piszą.

reklama
nie nakrecaj sie, ja sie nakrecalam, obdzwonialam kliniki i szukalam dobrego endo a pare dni pozniej dwie kreski ujrzalam

A miałaś stwierdzone coś przed ciążą? Czy dopiero w ciąży przy wyniku dostałaś leki?

W sumie to bym się bardzo cieszyła, ale i obawiała. Bardzo chciałabym być już w ciąży, ale żeby było wszystko dobrze.
Jednak najlepiej chyba być młodym, zajść z zaskoczenia, jak za pierwszym razem. Teraz jeszcze internet itp. wszędzie się tyle słyszy, czyta..... Ja zrobiłam się straszna panikara z wiekiem.

Do góry