reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Sylvia, możesz mieć drugą późną owulację. Czasami tak jest że są dwa pęcherzyki i pierwszy nie pęknie pomimo, że testy wskazywały owu. Ten drugi sobie dorasta i znowu jest owu. Niestety często oznacza to przesunięcie - wydłużenia cyklu :(
Jest też druga opcja, że jesteś w ciąży i owu wskazał Ci ciążę. Ja tak miałam, że cieniała mi kreska na owu aż ciazowy pokazał mi cień drugiej. Myślę jednak, że jeżeli 2 kreska na owu jest tak samo intensywna lub bardziej, to ciazowy też powinien wyłapać betę. Powtórz rano test ciazowy. Trzymam kciuki :)
Ta druga kreska jest ciutke jaśniejsza, ale dwa dni temu jak robiłam z ciekawości test owu to była tylko jedna

reklama
Ta druga kreska jest ciutke jaśniejsza, ale dwa dni temu jak robiłam z ciekawości test owu to była tylko jedna
Jak możesz to wrzuć zdj. Jak masz w domu dużo testów owu zrób jutro i sprawdź czy kreska ciemnie lub jest na tym samym poziomie. Mozesz je sobie robić do @ lub pozytywnego ciazowego. Datuje testy żeby się nie mylił. Przeprowadziliśmy tu jakiś czas z bethap Beatą test na testach owu a wcześniej ciąży. U części dziewczyn owu wykrywa ciążę, u innych nie. Wszystko zależy od organizmu. Trzyma kciuki za udany cykl

Zdjęcie testu owu

Załączniki

• IMAG0484_1.jpg
    IMAG0484_1.jpg
    98,3 KB · Wyświetleń: 65
Silvia ladna kreska, moze juz wylapal....
Mi od dwoch dni tez wychodzi druga kreska,ciutek jasniejsza ale jest.
Ale ja mam pcos wiec moze dlatego....

Inviato dal mio ALE-L21 utilizzando Tapatalk

Ta kreska jest mocno widoczna. A jeśli dobrze pamiętam to owu miałaś na początku września więc nie wiem czy to możliwe że to druga owu bo to dość spory odstęp. Powtórz jutro ciazowy

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Sylvia jak możesz to zrób jutro obydwa testy i sprawdzaj co się dzieje. Dość mocna jest ta druga, prawie jak testowa a do @ masz jeszcze 5 dni. Wydaje mi się, że przy tak intensywnej kresce test ciazowy też powinien coś już pokazywać.
Możesz mieć drugą owulację, dzieje się tak gdy dominujący pęcherzyk nie pękł i nie przetworzył się w ciałko żółte. Nie wydziela on progesteronu i następny w kolejce pęcherzyk przygotowuje się do owulacji. Może to zająć nawet kilka dni. Czy masz też śluz płodny? Więc dla pewności i żeby nie stracić cyklu jeśli ma się wydłużyć proponuję sex :) . Jeśli to późna owu to jest jeszcze szansa na Bobo :)

Ostatnia edycja:
A mój teścior owulacyjny już ujemny tzn blada kreseczka testowa rano były 2mocne krechy
oj będzie ciężko zaskoczyc kolejny raz no ,ale już do gina po @mam wizytę brr już mam stracha koło tyłka na samą myśl o badaniach

Sylvia jak możesz to zrób jutro obydwa testy i sprawdzaj co się dzieje. Dość mocna jest ta druga, prawie jak testowa a do @ masz jeszcze 5 dni. Wydaje mi się, że przy tak intensywnej kresce test ciazowy też powinien coś już pokazywać.
Możesz mieć drugą owulację, dzieje się tak gdy dominujący pęcherzyk nie pękł i nie przetworzył się w ciałko żółte. Nie wydziela on progesteronu i następny w kolejce pęcherzyk przygotowuje się do owulacji. Może to zająć nawet kilka dni. Czy masz też śluz płodny? Więc dla pewności i żeby nie stracić cyklu jeśli ma się wydłużyć proponuję sex :) . Jeśli to późna owu to jest jeszcze szansa na Bobo :)
Hmm coś ciężko mi przyjąć fakt o dwóch owulacjach poczytam sobie

Sluz mam mleczny i jest go sporo
Zrobiłam przed chwilą drugi test owu i na tym też są dwie kreski. Ciekawe co jest grane...
Jutro rano robię ciążowy, trzymajcie kciuki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry