reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum, jestem obecnie w 19 tyg pierwszej ciąży, mam 26 lat. W brzuszku synek Mikołaj, mieszkamy w Inowrocławiu :-) :)
Niestety nasza ciąża od początku trudna. Najpierw okropne mdłości, szpital. Potem rwa kulszowa i złe wyniki badań prenatalnych nt 4 mm. Amniopuncja, kolejny raz pobyt w szpitalu i leki na podtrzymanie ze względy na skurcze po zabiegu. Teraz leżymy i czekamy na wyniki w wielkim strachu - od 11.03. Do tego nystatyna od początku ciąży na wieczną infekcję.
Synek już się kręci, z piersi wycieka siara, jutro wizyta u lekarza, czy to już będzie usg połówkowe (18+2)??? To tak w skrócie co u nas
Gratuluję Wam wszystkim, kochane! Czytałam trochę początkowych stron, trochę środka i końcówkę Ja też nienawidzę jak teściowa dotyka brzucha, brrrr, okropienstwo!:errr::no:

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam wczoraj na krzywej cukrowej, której zresztą bardzo się obawiałam ze względu na moje zamiłowanie do słodyczy... Na szczęście wszystko ok, mogę odetchnąć z ulga ;) Ale... Wypicie tego świństwa to było coś strasznego, mimo że kupiłam glukozę o smaku cytrynowym, która podobno jest bardziej znośna... Nie wyobrażam sobie, jak musi smakować zwykła glukoza, fuj.
Ha ha, to badanie dopiero przede mną, ale coraz bardziej to się wydaje straszne [emoji848] a jakby tak wstrzymać powietrze, to może nie byłoby czuć tego ulepka [emoji23]

Cześć dziewczyny ,
Jestem tu zupełnie nowa , termin mam na 12.08 , obecnie 20 tc, jestem już po badaniu połówkowym i wszystko ok z maluszkiem , ale mój partner nie chce znać płci dziecka , do tej pory ja tez nie chciałam , ale jestem coraz bardziej ciekawa a druga wizytę mam za tydzień , czy na podstawie zdjęć coś podejrzewacie ? :) z góry dziękuje za odpowiedz

Załączniki

• 4567A1F2-D7B1-4D2D-BBA9-73753659D52E.jpeg
    4567A1F2-D7B1-4D2D-BBA9-73753659D52E.jpeg
    207,7 KB · Wyświetleń: 129
  • 62EE4CBC-6CFF-4E2E-B291-E0D27C1B1AAD.jpeg
    62EE4CBC-6CFF-4E2E-B291-E0D27C1B1AAD.jpeg
    237,7 KB · Wyświetleń: 144
  • DB5179FE-3899-4A46-891F-00F50112C5CD.jpeg
    DB5179FE-3899-4A46-891F-00F50112C5CD.jpeg
    149,4 KB · Wyświetleń: 126
Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum, jestem obecnie w 19 tyg pierwszej ciąży, mam 26 lat. W brzuszku synek Mikołaj, mieszkamy w Inowrocławiu :-) :)
Niestety nasza ciąża od początku trudna. Najpierw okropne mdłości, szpital. Potem rwa kulszowa i złe wyniki badań prenatalnych nt 4 mm. Amniopuncja, kolejny raz pobyt w szpitalu i leki na podtrzymanie ze względy na skurcze po zabiegu. Teraz leżymy i czekamy na wyniki w wielkim strachu - od 11.03. Do tego nystatyna od początku ciąży na wieczną infekcję.
Synek już się kręci, z piersi wycieka siara, jutro wizyta u lekarza, czy to już będzie usg połówkowe (18+2)??? To tak w skrócie co u nas
Gratuluję Wam wszystkim, kochane! Czytałam trochę początkowych stron, trochę środka i końcówkę Ja też nienawidzę jak teściowa dotyka brzucha, brrrr, okropienstwo!:errr::no:
Witaj. Ja też w pierwszej ciąży. 20tc+4. Jak to, już leci Tobie siara?! Już? Ja mam wizję, że mi też się niedługo to znacznie i jestem z lekka przerażona :oops:
Co do amniopunkcji, to nic się nie martw. Będzie dobrze. Trzymam kciuki!
P.S. Też nie lubię głaskania po brzuchu. Chyba, że mężuś, on może ;)

Cześć dziewczyny ,
Jestem tu zupełnie nowa , termin mam na 12.08 , obecnie 20 tc, jestem już po badaniu połówkowym i wszystko ok z maluszkiem , ale mój partner nie chce znać płci dziecka , do tej pory ja tez nie chciałam , ale jestem coraz bardziej ciekawa a druga wizytę mam za tydzień , czy na podstawie zdjęć coś podejrzewacie ? :) z góry dziękuje za odpowiedz
Ja obstawiam faceta

Witaj. Ja też w pierwszej ciąży. 20tc+4. Jak to, już leci Tobie siara?! Już? Ja mam wizję, że mi też się niedługo to znacznie i jestem z lekka przerażona :oops:
Co do amniopunkcji, to nic się nie martw. Będzie dobrze. Trzymam kciuki!
P.S. Też nie lubię głaskania po brzuchu. Chyba, że mężuś, on może ;)
Tak, już od tygodnia, a wczoraj tak dużo, że dwie koszulki zmieniłam, mąż był w szoku Dzięki! Mam nadzieję, że będzie ok

Cześć dziewczyny ,

Jak na moje oko to to chłopiec jest.

dziekuje za odpowiedz :) tyle wytrzymałam w niewiedzy wiec tydzień mnie nie zbawi, ale ciężko mi wytrzymać odkąd zobaczyłam film z badania połówkowego ze zbliżeniem na krocze :-D

reklama
Od początku każdy mi mówi ze dziewczynka a bo to brzuch wysoko a bo to cienie pod oczami i sama byłam już przekonana ze to będzie dziewczynka i dopiero na tym badaniu coś dostrzegłam , ale nie wiadomo czy to to hehe. Chciałabym mieć na tyle cierpliwości żeby wytrzymać do porodu bez znajomosci płci , ale po prostu najbardziej denerwuje mnie to ze każdy gapi mi się na brzuch i twarz , mam tylko ochotę powiedzieć kto tam sobie mieszka i zakończyć te bzdurne przypuszczenia

Do góry