Chyba poczekam z tym laktatorem na jakąś okazję na innych grupach widziałam polecajke ręcznego laktatora aventa. Ale to wciąż dla mnie magia, nawet nie wiem jak się tego uzywao tak i trzeba dokupic lejki w swoim rozmiarze ale to ja zakupilam na temu za grosze i pasuja bo w srodku jest taki kartonik do mierzenia brodawek
reklama
Widziałam gdzieś na Instagramie że używanych rzeczy się nie kupuje bo przenoszą energię i choroby poprzedniego właściciela uśmiałam się co niemiara a Tobie współczuję bo łatwo nie będzieKurcze, zazdro, ze macie takie osoby w pobliżu co z workiem ciuszków przychodzą. Ja dziś powiedziałam tesciom, że będę body używane kupować to reakcja była mocno średnia. Z mądrości ludowych usłyszałam, że ludzie wraz z ciuchami oddają choroby
Ciemnogród, ale jak tu się nie wku*wic?
Oj nie, tylko nie ręczny... Zajedziesz się. Wyobraź sobie 15/20 minut takiego ściskania non stop ręczny to można mieć do auta na podróż ( chociaż i tak laktatory w większości mają też wbudowaną baterię) albo jak gdzieś musisz wyjechać na chwilkę.Chyba poczekam z tym laktatorem na jakąś okazję na innych grupach widziałam polecajke ręcznego laktatora aventa. Ale to wciąż dla mnie magia, nawet nie wiem jak się tego uzywa
Ja laktator dostałam od kuzynki bo ona prawie nie używała. Nie jest jakiś rewelacyjny, ale stwierdziłam że na razie wystarczy. Różnie może być z tym karmieniem. Znam kobiety ktore wcale nie używały laktatora bo nie miały problemu z pokarmem. I doszłam do wniosku że jak będę potrzebować lepszego to po porodzie zamówie ten muszlowy. Drogie one są dlatego trochę mi szkoda teraz wydać 500 czy 600 zł a okaże się że kupiłam go niepotrzebnie
Dobrze wiedzieć! A ten aventy wcale tez nie jest najniższa półka bo kosztuje cos koło 250 zł.Oj nie, tylko nie ręczny... Zajedziesz się. Wyobraź sobie 15/20 minut takiego ściskania non stop ręczny to można mieć do auta na podróż ( chociaż i tak laktatory w większości mają też wbudowaną baterię) albo jak gdzieś musisz wyjechać na chwilkę.
Lekko to nigdy z nimi nie byłoWidziałam gdzieś na Instagramie że używanych rzeczy się nie kupuje bo przenoszą energię i choroby poprzedniego właściciela uśmiałam się co niemiara a Tobie współczuję bo łatwo nie będzie
No ja poczekam też i zobaczę. Najwyżej kupie sobie jakąś prowizorkę, a jak okaże się potrzebny to zainwestuje w coś droższego.Ja laktator dostałam od kuzynki bo ona prawie nie używała. Nie jest jakiś rewelacyjny, ale stwierdziłam że na razie wystarczy. Różnie może być z tym karmieniem. Znam kobiety ktore wcale nie używały laktatora bo nie miały problemu z pokarmem. I doszłam do wniosku że jak będę potrzebować lepszego to po porodzie zamówie ten muszlowy. Drogie one są dlatego trochę mi szkoda teraz wydać 500 czy 600 zł a okaże się że kupiłam go niepotrzebnie
W ostatnich dniach zrozumiałam, czemu Wy te wyprawki robicie wcześniej, bardzo dotkliwe doświadczenie
Ja już mniej więcej od 4-5 miesiąca po troszkę kupuje aby budżet za bardzo tego nie odczuł chociaż 5 tysięcy na wozek i fotelik jednak był odczuwalnyNo ja poczekam też i zobaczę. Najwyżej kupie sobie jakąś prowizorkę, a jak okaże się potrzebny to zainwestuje w coś droższego.
W ostatnich dniach zrozumiałam, czemu Wy te wyprawki robicie wcześniej, bardzo dotkliwe doświadczenie
Ja jeszcze do wózka i fotelika nie doszlam i jako przyszła mama dostaje niezłe baty juz na poczatku wyprawkowej drogiJa już mniej więcej od 4-5 miesiąca po troszkę kupuje aby budżet za bardzo tego nie odczuł chociaż 5 tysięcy na wozek i fotelik jednak był odczuwalny
W sensie sama sobie je sprawiam
Jaki wózek i fotelik wybrałaś?
Polecam się rozejrzeć w miarę szybko bo jak chcesz nowy wozek to w niektórych sklepach trzeba czekać nawet 8 tygodni ja wzięłam venicci claro 2 w 1. Kosztował 3 tysiące. Jest leciutki i sklada się jedna ręką, po złożeniu zajmuje naprawdę mało miejsca. Możesz założyć jak torbę i przenieść spacerówkę na ramieniu. I można dokupić adaptery co dla wysokich osób jest naprawdę przydatne ale to wiadomo, musisz sama pomyśleć na czym Tobie zależy i po jakim terenie będziesz spacerować. Venicci jest głównie do miasta ale u mnie i tak jest wszędzie asfalt, nie sądzę że będę po lasach chodzić. A fotelik wzięłam cybexa z baza. Kosztował 2400 zł. Ale o nim czytałam same pozytywne opinie i znajomi również mają i są zadowoleni to nawet nie szukałam innego. Razem z adapterami podwyższającymi i do fotelika (aby fotelik dopiąć do stelaza) wyszło ok 5600 zl te końcówkę nam w sklepie "obcięli" i wyszło równe 5000. Poszukaj takiego sklepu gdzie dają takie rabaty bo uważam że to naprawdę spory rabacik.Ja jeszcze do wózka i fotelika nie doszlam i jako przyszła mama dostaje niezłe baty juz na poczatku wyprawkowej drogi
W sensie sama sobie je sprawiam
Jaki wózek i fotelik wybrałaś?
reklama
Palinka13
Moderator
ja to sie wlasnie zastanawiam czy jak w szpitalu bym musiala sprobowac go uzyc to czy bede umiala nie dosc ze obolała jak po wojnie to męcz sie z tym gownem, tu dzieciok placze obesrał się po plecy nie no przerazac mnie zaczyna wszystko czy ja to ogarne a w szpitalu na ktory sie poki co decyduje odwiedziny sa tylko od 15-17 wiec tyle tylko partner bedzie mogl byc .Chyba poczekam z tym laktatorem na jakąś okazję na innych grupach widziałam polecajke ręcznego laktatora aventa. Ale to wciąż dla mnie magia, nawet nie wiem jak się tego uzywa