reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
U mnie też, tylko mam w rodzinie dzieci i każdy wiedział, że się staramy o dziecko, więc wszystko zostawiali dla nas 😅 wózek sprezentował tata. A to co zamawiamy to wszystko z olx i vinted 😅 więc bardzo dobrze Cię rozumiem 😅 jak patrzę jak dziewczyny tu piszą że zamawiają ze stron internetowych jakieś ciuchy czy inne dodatki to jest dla mnie takie obce 🤣 z jednej strony bardzo bym chciała ale z drugiej wiem, że wydatków jest tyle pomimo tego, że prawie wszystko dostałam to aż nie jestem w stanie nawet wejść na tą stronkę 😅 nie zrozumcie mnie źle ja nie oceniam ani nic z tych rzeczy, każdy robi tak jak chce i jak mu się podoba i to jest super, ta różnorodność :)
ja tez mam wiele rzeczy z olx i vinted i dalej poluje 😂 bo za niektore rzeczy jakbym miala placic normalnie a sa tylko na chwile to bym poszla z torbami i nie widze sensu 😂 np koszule do porodu. Nienawidze koszul 😂 wiec sa tylko na szpital to po co mi nowe 😃 albo niektore ciuszki jak zasra po pachy to zeby nie bylo szkoda wyrzucic w razie czego 😂😂😂

ja tez mam wiele rzeczy z olx i vinted i dalej poluje 😂 bo za niektore rzeczy jakbym miala placic normalnie a sa tylko na chwile to bym poszla z torbami i nie widze sensu 😂 np koszule do porodu. Nienawidze koszul 😂 wiec sa tylko na szpital to po co mi nowe 😃 albo niektore ciuszki jak zasra po pachy to zeby nie bylo szkoda wyrzucic w razie czego 😂😂😂
Właśnie po koszule porodowa pójdę chyba do lumpa coś wynaleźć, bo to i tak do wyrzucenia od razu. Niby piszą że może być stary t-shirt, ale jak w t-shircie przyłożyć dziecko do klatki piersiowej 🤣

Ja laktator medela dostanę od przyjaciółki, tylko dokupię lejki. Mówiła, że jej przy dwójce dzieci bardzo pomógł z laktacją i na zatory mleczne.

No super, że takie podejście macie. Bo kupić wszystko nowe to naprawdę spory wydatek. Ja mam starszego syna i było to pierwsze dziecko w obu rodzinach więc na wyprawkę sporo dostaliśmy od dziadków 😁 ale i tak nie kupowałam jakoś mega dużo. Teraz mam mieć córkę i te wszystkie rzeczy wydają mi się takie piękne, że chyba bardziej zaszaleje 😀 a z drugiej strony duuuuuzo rzeczy dostanę od siostry po jej córce 😁
Wózek i łóżeczko mamy, trzeba je tylko odświeżyć. Chcę kupić nowy materac i właśnie kokon, śpiworek, prześcieradła i kocyki do wózka oraz otulacz do nosidełka. A o reszcie to na razie nawet nie myślę 😀

Ja już miałam wystarczająco ciuszków dla malucha aż tu nagle wleciała koleżanka z całym kartonem ciuchów 44-62 😂 masakra, chyba będę to ze 3 razy dziennie przebierać nawet jak się nie obsika żeby wszystko wykorzystać 😂
Ja dokładnie tak samo! Większość już mam a wczoraj dostałam 4 wielkie worki ubranek 56-74 🙈 ale i tak się cieszę 💕 na spokojnie przejrze po weekendzie i będę spokojna że niczego mi nie zabraknie. A co do zakupów to część dorwałam pięknych rzeczy na vinted i olx a część kupiam na promocjach. Z doświadczenia wiem że i tak uda mi się to sprzedać dalej także na spokojnie

reklama
Kurcze, zazdro, ze macie takie osoby w pobliżu co z workiem ciuszków przychodzą. Ja dziś powiedziałam tesciom, że będę body używane kupować to reakcja była mocno średnia. Z mądrości ludowych usłyszałam, że ludzie wraz z ciuchami oddają choroby 🙈
Ciemnogród, ale jak tu się nie wku*wic? 🤣

Do góry