reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum, jestem obecnie w 19 tyg pierwszej ciąży, mam 26 lat. W brzuszku synek Mikołaj, mieszkamy w Inowrocławiu :-) :)
Niestety nasza ciąża od początku trudna. Najpierw okropne mdłości, szpital. Potem rwa kulszowa i złe wyniki badań prenatalnych nt 4 mm. Amniopuncja, kolejny raz pobyt w szpitalu i leki na podtrzymanie ze względy na skurcze po zabiegu. Teraz leżymy i czekamy na wyniki w wielkim strachu - od 11.03. Do tego nystatyna od początku ciąży na wieczną infekcję.
Synek już się kręci, z piersi wycieka siara, jutro wizyta u lekarza, czy to już będzie usg połówkowe (18+2)??? To tak w skrócie co u nas
Gratuluję Wam wszystkim, kochane! Czytałam trochę początkowych stron, trochę środka i końcówkę Ja też nienawidzę jak teściowa dotyka brzucha, brrrr, okropienstwo!:errr::no:

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam wczoraj na krzywej cukrowej, której zresztą bardzo się obawiałam ze względu na moje zamiłowanie do słodyczy... Na szczęście wszystko ok, mogę odetchnąć z ulga ;) Ale... Wypicie tego świństwa to było coś strasznego, mimo że kupiłam glukozę o smaku cytrynowym, która podobno jest bardziej znośna... Nie wyobrażam sobie, jak musi smakować zwykła glukoza, fuj.
Ha ha, to badanie dopiero przede mną, ale coraz bardziej to się wydaje straszne [emoji848] a jakby tak wstrzymać powietrze, to może nie byłoby czuć tego ulepka [emoji23]

Cześć dziewczyny ,
Jestem tu zupełnie nowa , termin mam na 12.08 , obecnie 20 tc, jestem już po badaniu połówkowym i wszystko ok z maluszkiem , ale mój partner nie chce znać płci dziecka , do tej pory ja tez nie chciałam , ale jestem coraz bardziej ciekawa a druga wizytę mam za tydzień , czy na podstawie zdjęć coś podejrzewacie ? :) z góry dziękuje za odpowiedz

Załączniki

• 4567A1F2-D7B1-4D2D-BBA9-73753659D52E.jpeg
    4567A1F2-D7B1-4D2D-BBA9-73753659D52E.jpeg
    207,7 KB · Wyświetleń: 135
  • 62EE4CBC-6CFF-4E2E-B291-E0D27C1B1AAD.jpeg
    62EE4CBC-6CFF-4E2E-B291-E0D27C1B1AAD.jpeg
    237,7 KB · Wyświetleń: 150
  • DB5179FE-3899-4A46-891F-00F50112C5CD.jpeg
    DB5179FE-3899-4A46-891F-00F50112C5CD.jpeg
    149,4 KB · Wyświetleń: 130
Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum, jestem obecnie w 19 tyg pierwszej ciąży, mam 26 lat. W brzuszku synek Mikołaj, mieszkamy w Inowrocławiu :-) :)
Niestety nasza ciąża od początku trudna. Najpierw okropne mdłości, szpital. Potem rwa kulszowa i złe wyniki badań prenatalnych nt 4 mm. Amniopuncja, kolejny raz pobyt w szpitalu i leki na podtrzymanie ze względy na skurcze po zabiegu. Teraz leżymy i czekamy na wyniki w wielkim strachu - od 11.03. Do tego nystatyna od początku ciąży na wieczną infekcję.
Synek już się kręci, z piersi wycieka siara, jutro wizyta u lekarza, czy to już będzie usg połówkowe (18+2)??? To tak w skrócie co u nas
Gratuluję Wam wszystkim, kochane! Czytałam trochę początkowych stron, trochę środka i końcówkę Ja też nienawidzę jak teściowa dotyka brzucha, brrrr, okropienstwo!:errr::no:
Witaj. Ja też w pierwszej ciąży. 20tc+4. Jak to, już leci Tobie siara?! Już? Ja mam wizję, że mi też się niedługo to znacznie i jestem z lekka przerażona :oops:
Co do amniopunkcji, to nic się nie martw. Będzie dobrze. Trzymam kciuki!
P.S. Też nie lubię głaskania po brzuchu. Chyba, że mężuś, on może ;)

Cześć dziewczyny ,
Jestem tu zupełnie nowa , termin mam na 12.08 , obecnie 20 tc, jestem już po badaniu połówkowym i wszystko ok z maluszkiem , ale mój partner nie chce znać płci dziecka , do tej pory ja tez nie chciałam , ale jestem coraz bardziej ciekawa a druga wizytę mam za tydzień , czy na podstawie zdjęć coś podejrzewacie ? :) z góry dziękuje za odpowiedz
Ja obstawiam faceta

Witaj. Ja też w pierwszej ciąży. 20tc+4. Jak to, już leci Tobie siara?! Już? Ja mam wizję, że mi też się niedługo to znacznie i jestem z lekka przerażona :oops:
Co do amniopunkcji, to nic się nie martw. Będzie dobrze. Trzymam kciuki!
P.S. Też nie lubię głaskania po brzuchu. Chyba, że mężuś, on może ;)
Tak, już od tygodnia, a wczoraj tak dużo, że dwie koszulki zmieniłam, mąż był w szoku Dzięki! Mam nadzieję, że będzie ok

Cześć dziewczyny ,

Jak na moje oko to to chłopiec jest.

dziekuje za odpowiedz :) tyle wytrzymałam w niewiedzy wiec tydzień mnie nie zbawi, ale ciężko mi wytrzymać odkąd zobaczyłam film z badania połówkowego ze zbliżeniem na krocze :-D

reklama
Od początku każdy mi mówi ze dziewczynka a bo to brzuch wysoko a bo to cienie pod oczami i sama byłam już przekonana ze to będzie dziewczynka i dopiero na tym badaniu coś dostrzegłam , ale nie wiadomo czy to to hehe. Chciałabym mieć na tyle cierpliwości żeby wytrzymać do porodu bez znajomosci płci , ale po prostu najbardziej denerwuje mnie to ze każdy gapi mi się na brzuch i twarz , mam tylko ochotę powiedzieć kto tam sobie mieszka i zakończyć te bzdurne przypuszczenia

Do góry