reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

@meg1216 ja teraz biorę aktualnie 2x2 luteina podjęzykowa i brałam 2x1 duphaston, ale jak pojawiło się to lekkie plamienie to zwiększył od razu do 3x1 duphaston i spokój tylko u mnie był krwiak więc stąd się to badziewie pojawiło :/

reklama
No tak dr zdecydowal :-(
Kochana super, ze dzidzia dobrze ❤
Ja.starsznie przechodziłam poczatej ciąży, ciągle mdłości, wymioty do 8 razy w ciagu dnia. Nawet po wodzie, herbacie po wszytskim. Na mdlosci pomogly mi.opaski uciskowe na nadgarstki-sprawdz sobie :) śmieszne ale pomaga. Aktualnie u mnie 13td a wymioty zostaly, ale 1-2 razy co 2/3 dni, wiec jest super! Zaczynam czuc, ze zyje :) zaczynam widziec piękny brzuszek i pocieszam sie, ze bedzie juz tylko lepiej. Z Ciebie i Twojego skarbenka tez trzymam kciuki ❤❤❤ tylko się oszczedzaj, bo warto :) u mnie przy ostatnim badaniu tez wyszedl krwiak, dzidzia miala 3cm wowczas, krwiak tyle samo, wiec odpoczywalam duzo, niestety teraz mialam.duzo stresu, ale jutro mam kontrole i mam nadzieje że bedzie lepiej.

A tak ogolnie przytylyscie juz cos i widac brzuszki?
U mnie faktycznie brzuszek juz zaokraglil sie dosc mocno :)
A z waga- waże sie tylko u lekarza, to dwa tygodnie temu bylo -3kg od wagi sprzed ciazy, jutro zobaczę co jest teraz :)

A z waga- waże sie tylko u lekarza, to dwa tygodnie temu bylo -3kg od wagi sprzed ciazy, jutro zobaczę co jest teraz :)
Dzisiaj wszystkie spodnie w szafie zakładałam bo szłam z młodym do kosciola i zonk:( już czas kupić ciążowe hehe....a waga stoi;)

Ja tez od poczatku ciaży stracilam 3kg. To pewnie dlatego, ze zminilam sposob odżywiania. Ciaze zaczynalam z nadwaga bo przy wzroscie 160cm ważylam 67kg i do tego mam zagrożenie cukrzyca wiec sie pilnuje.
Jesli chodzi o brzuch to jak leże to czuje piłeczkę, ale jak stoje to nie jest to jeszcze brzuszek ciazowy, bo troche tluszczu na nim jest [emoji6], a w ciuchy wszystkie jeszcze wchodzę.

U mnie też już brzuszek widać ale ważyć się szczerze mówiąc nie wazylam 14 mam pierwsza wizytę to pewnie tam już będę musiała się ważyć

reklama
Ja na wadze -4 kg bo wymiotowałam strasznie , jadlam na siłe bo na nic nie miałam ochoty. Teraz jest juz lepiej z jedzeniem i w ciuchy tez mieszcze sie jeszcze normalnie

Do góry