reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Hej mamusie, czy ktoś może mnie pocieszyć.
Dziś w nocy mój 7 latek dostał zupełnie nagle wysokiej gorączki. Całą noc nie spałam, bo nigdy nie mogę spać gdy on jest chory. Rano pojechaliśmy do pediatry i pani doktor była pewna, że to grypa, ale test wyszedł mu negatywny. Dostaliśmy lek na grypę i powtórzenie testu wieczorem. Zrobiłam i wyszła mu blada kreseczka, a że lek jest przeciwwirusowy nawet dla niemowląt to mu podałam. Biedaczek cały dzień śpi i ta gorączka mu praktycznie nie spada.
Teraz co ze mną?Ja jestem dziś w 34 + 3 i co dalej, jak też będę miała grypę? Prawdopodobieństwo, że się nie zarażę jest chyba niskie skoro spędzam z synem każdą chwilę, nawet śpi obok mnie.
Zwariuję po prostu...
Musiałabyś dopytać lekarza ale jest lekarstwo zapobiegające grypie. Nie wiem czy można je stosować w ciąży. U nas mąż i chłopacy mieli gorączkę i zapalenie płuc a ja nawet kataru więc nie denerwuj się na zapas może jednak grypa Cię ominie ☺️
Też mam takie skurcze od dwóch dni. Aż chce mi się wymiotować z bólu, ale się wyciszają
Dokładnie. Aż tchu brakuje

Ojej współczuję. Ja jestem w ponad 36 tygodniu, mam gorączkę. Lekarz pozwolił mi przyjmować paracetamol oraz polecił Ibuvit 4000 oraz Prenalel tabletki i proszki dla kobiet w ciąży. Wysoka temperatura szkodzi maluszkowi to może teraz zapobiegawczo zjeść chociaż cebulę lub mleko z czosnkiem
Dziękuję za przypomnienie, właśnie wypiłam mleko z czosnkiem. Jak mnie bolało gardło to zawsze pomagało.

Do góry