reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

To może też już coś zaczyna się dziać. Moze dziewczyny cos tez podpowiedza bo ja to doswiadczenia nie mam i sama sie zastanawiam coraz czesciej, czy poznam ze to juz 🤣🤣 Ja mam czesto skurcze przez ruchy dziecka bo bardzo ruchliwy jest 😅
Większość moich znajomych miała wywoływany poród po terminie:) mi mówiono, że skraca się szyjka macicy, obniża brzuch, pojawiają się nieregularne skurcze i odchodzi czop śluzowy. Ale to jeszcze nie oznacza porodu, trzeba jechać po odejściu wód do szpitala albo regularnych skurczach i jest to chyba jedyna zapowiedź... O ile dobrze zrozumiałam w szkole rodzenia😅

reklama
Większość moich znajomych miała wywoływany poród po terminie:) mi mówiono, że skraca się szyjka macicy, obniża brzuch, pojawiają się nieregularne skurcze i odchodzi czop śluzowy. Ale to jeszcze nie oznacza porodu, trzeba jechać po odejściu wód do szpitala albo regularnych skurczach i jest to chyba jedyna zapowiedź... O ile dobrze zrozumiałam w szkole rodzenia😅
U mnie poki co tylko skurcze, ale u mnie to calkiem normalne bo zmagam sie z tym pol ciazy 😅 Chyba przegapić się nie da 🤣 znowu ja znam same dzieciaki urodzone przed rerminem albo rozwiązywali ciążę bo coś z KTG było nie tak 😅 w środę wizyta to czekam co usłyszę bo nie chcialabym czekać aż do terminu 😅 no ale dziecko zdecyduje, już mi ustawia życie 🤣🤣

Jedyne co jeszcze mogę powiedzieć jako mój pierwszy raz, jak czujecie taki skurcze jak na okres takie w podbrzuszu to jeszcze spokojnie, to kompletnie nic takiego 😅 tego się nie da przeoczyć czy też pomylić. Sama jako rodząca pierwszy raz zastanawiałam się jak to odróżnić i zrozumieć kiedy to. Jest to ból którego nie da się pomylić z niczym innym. I jak go poczujecie to będziecie wiedziały że się zaczyna.

Jedyne co jeszcze mogę powiedzieć jako mój pierwszy raz, jak czujecie taki skurcze jak na okres takie w podbrzuszu to jeszcze spokojnie, to kompletnie nic takiego 😅 tego się nie da przeoczyć czy też pomylić. Sama jako rodząca pierwszy raz zastanawiałam się jak to odróżnić i zrozumieć kiedy to. Jest to ból którego nie da się pomylić z niczym innym. I jak go poczujecie to będziecie wiedziały że się zaczyna.
No właśnie znajoma się smiala ze mnie, że chciałabym przegapić poród 🤣🤣 wszystko w porządku u was? Jak zdrówko? 🙂

U mnie poki co tylko skurcze, ale u mnie to calkiem normalne bo zmagam sie z tym pol ciazy 😅 Chyba przegapić się nie da 🤣 znowu ja znam same dzieciaki urodzone przed rerminem albo rozwiązywali ciążę bo coś z KTG było nie tak 😅 w środę wizyta to czekam co usłyszę bo nie chcialabym czekać aż do terminu 😅 no ale dziecko zdecyduje, już mi ustawia życie 🤣🤣
Mnie te skurcze też męczą pół ciąży. Od 37 tyg odstawiłam magnez i potas i jest jeszcze gorzej no ale nadal nic z tego nie wynika 🙈 mój mąż miał przeczucie że urodzę 18 czyli dzisiaj ale coś się nie zapowiada 😅

Mnie te skurcze też męczą pół ciąży. Od 37 tyg odstawiłam magnez i potas i jest jeszcze gorzej no ale nadal nic z tego nie wynika 🙈 mój mąż miał przeczucie że urodzę 18 czyli dzisiaj ale coś się nie zapowiada 😅
Ja mam to samo, jak tylko przestałam brać magnez to już wgl nie odpuszcza 😅 ale wiesz, dzień się jeszcze nie skonczył 🤣 mi wróżyli na 22 stycznia więc czekam

reklama
Do góry