reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Jedyne co jeszcze mogę powiedzieć jako mój pierwszy raz, jak czujecie taki skurcze jak na okres takie w podbrzuszu to jeszcze spokojnie, to kompletnie nic takiego 😅 tego się nie da przeoczyć czy też pomylić. Sama jako rodząca pierwszy raz zastanawiałam się jak to odróżnić i zrozumieć kiedy to. Jest to ból którego nie da się pomylić z niczym innym. I jak go poczujecie to będziecie wiedziały że się zaczyna.
Dokładnie miałam tak samo to wytłumaczyć😁 tego się nie da pomylić.

reklama
To ja mam lusksus z tymi skurczami bo mnie to raz na ruski rok pociągnie. Boję się że jak już zacznie to nie przestanie 😅😆 i nie będę miała okazji mieć fałszywego alarmu 🤪
Ja tak miałam w poprzednich ciążach i się dziwiłam jak dziewczyny mogą nie odróżniać skurczy porodowych od pozostałych. A teraz ciągle mnie coś kłuje, ciągnie, boli, rozpiera i w kółko skurcze kt się po jakimś czasie wyciszają 😅 jak już ktoś wcześniej pisał- idzie osiwiec

Hej mamusie, czy ktoś może mnie pocieszyć.
Dziś w nocy mój 7 latek dostał zupełnie nagle wysokiej gorączki. Całą noc nie spałam, bo nigdy nie mogę spać gdy on jest chory. Rano pojechaliśmy do pediatry i pani doktor była pewna, że to grypa, ale test wyszedł mu negatywny. Dostaliśmy lek na grypę i powtórzenie testu wieczorem. Zrobiłam i wyszła mu blada kreseczka, a że lek jest przeciwwirusowy nawet dla niemowląt to mu podałam. Biedaczek cały dzień śpi i ta gorączka mu praktycznie nie spada.
Teraz co ze mną?Ja jestem dziś w 34 + 3 i co dalej, jak też będę miała grypę? Prawdopodobieństwo, że się nie zarażę jest chyba niskie skoro spędzam z synem każdą chwilę, nawet śpi obok mnie.
Zwariuję po prostu...

Dziś w nocy mój 7 latek dostał zupełnie nagle wysokiej gorączki. Całą noc nie spałam, bo nigdy nie mogę spać gdy on jest chory. Rano pojechaliśmy do pediatry i pani doktor była pewna, że to grypa, ale test wyszedł mu negatywny. Dostaliśmy lek na grypę i powtórzenie testu wieczorem. Zrobiłam i wyszła mu blada kreseczka, a że lek jest przeciwwirusowy nawet dla niemowląt to mu podałam. Biedaczek cały dzień śpi i ta gorączka mu praktycznie nie spada.
Teraz co ze mną?Ja jestem dziś w 34 + 3 i co dalej, jak też będę miała grypę? Prawdopodobieństwo, że się nie zarażę jest chyba niskie skoro spędzam z synem każdą chwilę, nawet śpi obok mnie.
Zwariuję po prostu...
Ja się nie zaraziłam od syna niczym, więc możliwe, że ty się też nie zarazisz😉 Spokojnie.

reklama
Zwariuję po prostu...
Ojej współczuję. Ja jestem w ponad 36 tygodniu, mam gorączkę. Lekarz pozwolił mi przyjmować paracetamol oraz polecił Ibuvit 4000 oraz Prenalel tabletki i proszki dla kobiet w ciąży. Wysoka temperatura szkodzi maluszkowi to może teraz zapobiegawczo zjeść chociaż cebulę lub mleko z czosnkiem

Do góry