reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja tez od poczatku ciaży stracilam 3kg. To pewnie dlatego, ze zminilam sposob odżywiania. Ciaze zaczynalam z nadwaga bo przy wzroscie 160cm ważylam 67kg i do tego mam zagrożenie cukrzyca wiec sie pilnuje.
Jesli chodzi o brzuch to jak leże to czuje piłeczkę, ale jak stoje to nie jest to jeszcze brzuszek ciazowy, bo troche tluszczu na nim jest [emoji6], a w ciuchy wszystkie jeszcze wchodzę.
Zazdroszczę zmiany diety, ja zmieniłam, ale na gorszą :/ przed ciążą nie jadłam chipsów, nutelli i innych niezdrowych rzeczy, a teraz ? Wczoraj cała paczkę "duszków" na śniadanie kanapka z nutellą a tak chciałabym wrócić do żywienia sprzed ciąży bo wiem, że dawałabym dziecku wszystko co najlepsze eh

reklama
U mnie waga stoi, a w spodnie się nie mieszczą. Co do odczuć brzuszka to w pierwszej ciąży czułam już piłeczkę a teraz to czuję, ale poprzednie cc. Mój brzuch spożywczy poszedł mi w górę tak jakby macica wypchnela do góry... no i cycochy rosną, już nie trzeba zbierasz z pleców żeby coś w rękę wziąć :) A tak na poważnie to schizuje czy wszystko ok bo ja to mam tylko pojedyncze ciągnięcia czasem

Zazdroszczę zmiany diety, ja zmieniłam, ale na gorszą :/ przed ciążą nie jadłam chipsów, nutelli i innych niezdrowych rzeczy, a teraz ? Wczoraj cała paczkę "duszków" na śniadanie kanapka z nutellą a tak chciałabym wrócić do żywienia sprzed ciąży bo wiem, że dawałabym dziecku wszystko co najlepsze eh
"Duszki" alez mi smaka narobilaś! [emoji48]
Ja mam zachciewajki na salatki i moglabym kefir pić litrami [emoji39]

Już w domu dziewczyny ..
No więc z dzieckiem jest wszystko ok,żywy tętno malucha 170 bez obrzęku bez odklejania się kosmowki szyjka długa zamknięta...a skąd te krwawienia nie wiadomo :-( być może od krwiaka Ale dr nie był pewny bo obraz na usg był nie jednoznaczny
Mam nakaz leżenia oszczędzania się ....dr zalecil 2x1 luteina 3x1 Magnez i jak boli 3x1 nospa
Ale boję się bo wróciliśmy do domu i dalej taka czerwona wydzielina przy podcieraniu się pojawia :-(
Dziękuję za każde ciepłe słowo :*
Super, że dzidzia ok

U mnie waga stoi, a w spodnie się nie mieszczą. Co do odczuć brzuszka to w pierwszej ciąży czułam już piłeczkę a teraz to czuję, ale poprzednie cc. Mój brzuch spożywczy poszedł mi w górę tak jakby macica wypchnela do góry... no i cycochy rosną, już nie trzeba zbierasz z pleców żeby coś w rękę wziąć :) A tak na poważnie to schizuje czy wszystko ok bo ja to mam tylko pojedyncze ciągnięcia czasem
Mi tez piersi rosna. Na poczatku ciazy zrobily sie zdecydowanie pełniejsze i od kilku dni znowu mnie pieką, kują i swędzą [emoji57]

Ja mialam na kwasne w pierwszej ciąży chęć, glównie na jabłka takie zielone. Jadłam kilogramami. Teraz po herbacie z cytryną mam zgage.
Ja mam teraz odmiennie niż w pierwszej ciąży i wydaje mi się że to córka, chociaż jest mi to totalnie obojętne, byle zdrowe. Swoje przypuszczenia opieram tylko na odmienności w jedzeniu

reklama
Do góry