reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Powiem Wam, że w piątek miałam wizytę, a myślę już o kolejnej i już kolejne myśli ! Jak tu wytrzymać 4 tyg ? Spokój jest na 2-3 dni i znowu to samo oszaleje przez te 9 msc ;) radzicie sobie jakoś z tym stresem ? Czy nie dopuszczacie do siebie myśli, że może coś być nie tak ? Ja okropnie myślę najpierw czy to serduszko się pojawi, jak się pojawiło to znowu myślałam czy kolejna wizyta, badania nie wykażą nieprawidłowości, jak lekarz powiedział, że wszystko jak dla niego jest w porządku to znowu myślę o kolejnej już wizycie naprawdę nie wiem kiedy ja się uspokoję i zacznę cieszyć ciążą, niektórzy mówią, że idą podglądać maluszka, a ja normalnie tylko myślę co usłyszę, że jest nie tak okropne emocje !
Paula, moje obawy znasz, bo pisalam o nich jakis czas temu. Ostatnia wizyte mialam 11.01. Ale staram sie odganiac od siebie te chore mysli. Bo inaczej zwariuje. Mysle, ze jak bedziemy czuc ruchy, to bedziemy spokojniejsze. Oby...

reklama
To ile ja mam dać na 18? Też 1000 zł? [emoji848][emoji33]
Skoro na komunie są stawki po 1000 to pewnie idą one z wiekiem w górę wiec powinno być więcej kasy dawane na 18 A później wesele [emoji6][emoji6] oczywiście pisze to żartobliwie bo dla mnie 1000 zł to jest za duży prezent dla dziecka na komunie i 18 w sumie też. Powinno się mniej dawac. Ale teraz każdy chce dac wiecej niz ktoś dał i takie licytacje się robia [emoji20][emoji852]

Paula, moje obawy znasz, bo pisalam o nich jakis czas temu. Ostatnia wizyte mialam 11.01. Ale staram sie odganiac od siebie te chore mysli. Bo inaczej zwariuje. Mysle, ze jak bedziemy czuc ruchy, to bedziemy spokojniejsze. Oby...
Dlatego pod tym względem fajnie jak się chodzi do pracy bo głowa zajęta, ale z drugiej strony czasami została bym w domu cóż w zasadzie muszę sobie to wytłumaczyć inaczej, nic nie zmienię co ma być to będzie !

Powiem Wam, że w piątek miałam wizytę, a myślę już o kolejnej i już kolejne myśli ! Jak tu wytrzymać 4 tyg ? Spokój jest na 2-3 dni i znowu to samo oszaleje przez te 9 msc ;) radzicie sobie jakoś z tym stresem ? Czy nie dopuszczacie do siebie myśli, że może coś być nie tak ? Ja okropnie myślę najpierw czy to serduszko się pojawi, jak się pojawiło to znowu myślałam czy kolejna wizyta, badania nie wykażą nieprawidłowości, jak lekarz powiedział, że wszystko jak dla niego jest w porządku to znowu myślę o kolejnej już wizycie naprawdę nie wiem kiedy ja się uspokoję i zacznę cieszyć ciążą, niektórzy mówią, że idą podglądać maluszka, a ja normalnie tylko myślę co usłyszę, że jest nie tak okropne emocje !

Ja też mam cały czas takie myśli. Ale tłumacze sobie, że nic złego sie nie dzieje, nie krwawie, nic nie boli więc musi być wszysto dobrze z dzieckiem. I tak wyczekuję do kolejnej wizyty.

Dla mnie te kwoty są kosmiczne. Ja planuje na tą 18 tke dac 500 zł. On nigdy nie był zadowolony z prezentów. Zawsze było mało, więc już nie zwracam na to uwagi. I też jestem przerażona tym w jaką stronę to wszystko zmierza. Moje dziecko jest w pierwszej klasie, a 70% mam ma już zarezerwowane sale weselne na komunię [emoji1787]. Niedługo komunię i 18 będą na miarę dobrego wesela [emoji85] ( zresztą w niektórych przypadkach już tak jest)
Ja też zapisałam córce miejsce w restauracji na komunie juz 3 lata temu jak robiliśmy chrzest młodszej córce [emoji6]. Ale to z tego względu że ciężko bym miala zmieścić ok 35 osób z najbliższej rodziny w domu i do tego to całe przygotowanie to nie na moje zdolności kulinarne [emoji6] A komunie mamy za rok wiec chce mieć pewność że miejsce na sali będę miala

Dziś mąż mierzył pokój brzdąca myślał jak to wszystko rozmieścić a ja tak jakoś nie umiem ! Nawet stwierdził, że może jednak zrobimy pokój i od początku będzie u siebie, że będziemy mieli monitor oddechu, a mi włoży fotel do karmienia do pokoju smyka w sumie też fajnie, też nie głupi pomysł, pokój dziecka jest zaraz obok naszej sypialni ;) jak będziemy na zamkniętym wyśle wam zdjęcia pokoju doradzicie mi co kilkanaście głów to jednak nie jedna ;) cieszę się bardzo z tej ciąży ten mały brzdąc już jest dla mnie priorytetem :)

reklama
@agazgaga
Brązowy śluz to na spokojnie. Moja ginekolog nawet powiedziała na ostatniej wizycie że jakby się jakieś pasemko krwi pojawiło bezpośrednio po stosunku to nic się nie dzieje, bo to jest związane z urazem mechanicznym, pęka naczynko i to wszystko. Kwestia czy jutro się coś pojawi czy nie. Jakby było krwawienie to od razu na izbę przyjęć.
Czyli jeżeli będzie dalej się utrzymywać to do szpitala? Trochę się martwię bo dużo tego było :( Jeszcze brzuch mnie trochę bolał w trakcie... Ale może to przez ilość po prostu? Sama już nie wiem co mam robić :(:(:(

Do góry