reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
To ile ja mam dać na 18? Też 1000 zł? [emoji848][emoji33]
Czy ten świat stanął na głowie?! My wczoraj byliśmy u najmłodszej kuzynki męża na 18. Ja dałam jej prezent o wartości 200 zł. Domyślam się że wolałaby kasę. Jej rodzice zrobili w sali weselnej z menu weselnym, orkiestra, fotograf i kamerzysta. To musiało na prawdę dużo kosztować. Gdyby zrobili w domu, dałabym jej to samo. Dlaczego to ja miałabym ponosić koszt imprezy z rozmachem?
1000 zł na komunię to uważam strasznie dużo. Ile to będzie za parę lat? Samochód? Sorry dziewczyny, nie chce nikogo urazić ale ta spirala zastaw się, a postaw się nie dąży do niczego dobrego :-/

Czy ten świat stanął na głowie?! My wczoraj byliśmy u najmłodszej kuzynki męża na 18. Ja dałam jej prezent o wartości 200 zł. Domyślam się że wolałaby kasę. Jej rodzice zrobili w sali weselnej z menu weselnym, orkiestra, fotograf i kamerzysta. To musiało na prawdę dużo kosztować. Gdyby zrobili w domu, dałabym jej to samo. Dlaczego to ja miałabym ponosić koszt imprezy z rozmachem?
1000 zł na komunię to uważam strasznie dużo. Ile to będzie za parę lat? Samochód? Sorry dziewczyny, nie chce nikogo urazić ale ta spirala zastaw się, a postaw się nie dąży do niczego dobrego :-/
Też uważam, że to jest przegięcie ;)

Ja uważam, że pieniądze są "najbezpieczniejszym" prezentem, jesli nie zna się potrzeb, zainteresowań czy upodobań obdarowywanej osoby.
A z tymi prezentami na komunię to tak się przyjęło że daje się drogie, W tym roku byłam na komuni u męża w rodzinie to byłam oszołomiona jakie prezenty zebrał ten 9-latek. Mianowicie smartfon najnowszy Iphone, czy xbox, tablet i podobne gadźety, A w gotówce 9 tyś zł, za co jego rodzice zakupili mu quada.

Dla mnie te kwoty są kosmiczne. Ja planuje na tą 18 tke dac 500 zł. On nigdy nie był zadowolony z prezentów. Zawsze było mało, więc już nie zwracam na to uwagi. I też jestem przerażona tym w jaką stronę to wszystko zmierza. Moje dziecko jest w pierwszej klasie, a 70% mam ma już zarezerwowane sale weselne na komunię [emoji1787]. Niedługo komunię i 18 będą na miarę dobrego wesela [emoji85] ( zresztą w niektórych przypadkach już tak jest)

Powiem Wam, że w piątek miałam wizytę, a myślę już o kolejnej i już kolejne myśli ! Jak tu wytrzymać 4 tyg ? Spokój jest na 2-3 dni i znowu to samo oszaleje przez te 9 msc ;) radzicie sobie jakoś z tym stresem ? Czy nie dopuszczacie do siebie myśli, że może coś być nie tak ? Ja okropnie myślę najpierw czy to serduszko się pojawi, jak się pojawiło to znowu myślałam czy kolejna wizyta, badania nie wykażą nieprawidłowości, jak lekarz powiedział, że wszystko jak dla niego jest w porządku to znowu myślę o kolejnej już wizycie naprawdę nie wiem kiedy ja się uspokoję i zacznę cieszyć ciążą, niektórzy mówią, że idą podglądać maluszka, a ja normalnie tylko myślę co usłyszę, że jest nie tak okropne emocje !

reklama
Do góry