reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja poduszki do spania nie chcę - w razie potrzeby ogarnę jakoś kołdrę, ale poduszkę do karmienia chcę - mam po młodszym, ale musiałabym wypełnienie uzupełnić bo już sflaczała. Bez tej poduszki to karmienia sobie nie wyobrażam! Cudownie pomocna.

reklama
Genadia ja zakupiłam w trzeciej ciąży cebuszke - jest super. Zalowalam, że tak późno. Ona jest w sumie prosta, możesz układać dowolny kształt, w środku takie małe kuleczki
Czyli w środku są takie kulki jakby styropianowe? Zastanawiam się czym to wypełnić, żeby było wygodne i fukcjonalne. Myślałam o zwykłym wypełnieniu jakie jest w poduszkach pod głowę ale chyba wtedy nie będzie taka plastyczna, żeby ją wywijać w różne kierunki. Przy tych kulkach chyba jest to możliwe tylko wydaje mi się, że pod głową nie będzie tak wygodnie. Jak Ty swoją układałaś?

Ja w pierwszej ciąży nie kupiłam sobie poduchy do spania i w sumie męczyłam się podkładając kołdrę, koc czy poduchy. Zwłaszcza między nogi i jakoś w okolicach tego wielkiego brzucha. Pamiętam dwie noce w szpitalu przed porodem jak nie miałam czym się wspomóc i jak mi było niewygodnie spać!! Teraz na bank kupię jakaś poduchę giganta w kształcie litery C. Do karmienia później chyba też się nada i też dziecko zabezpieczy co by nie popełzalo za daleko ;)

Ja od szwagierki mam takiego Rogala że do spania i do karmienia jest ale ja jeszcze z niego nie korzystałam więc się nie wypowiem jak to działa :p

Kustronka nie pamiętam dokładnie, pewnie źle to ujęłam.. Chodzi o to, że z wiekiem te włókna rzadziej się zrywaja. Tam było nawet procentowo podane jak ryzyko maleje wraz z wiekiem.

Co do poduchy to cebuszka ma to do siebie, że można ją dopasować według uznania i potrzeb. Już teraz z nią śpię ale mam prostą i nigdy nie podlozylabym pod głowę bo mi niewygodnie, poza tym mam swoją ukochaną ergonomiczna z której nie zrezygnuje :)

Ja mam poduszkę poofi w kształcie litery 9 jest ogromna i uważam że był to bardzo udany zakup bo mega wygodnie mi się w niej leży, czyta książki i śpi przed wszystkim :) kupiłam ją dość wcześnie ale to dlatego że śpię na boku i ciągle musiałam podkładać sobie koc

Zabierzcie to ode mnie [emoji23][emoji1787][emoji28]
20190126_185620.jpeg

reklama
Ja dzisiaj zjadłam kasze z gulaszem z piersi i buraki . Tak mi się chciało chłop podał PYSZOTKA :) jutro zawijam do pracy .... w sumie siedzę już dwa tyg na zwolnieniu . I tak mi ciężko na sama myśl :( co do poduszki-planuje kupić , i chyba postawie na ta prosta z możliwością zawiązania końców :) trochę dziś odpoczęłam a mimo to gdzieś brzucho boli i to pierwszy raz. Mam nadzieje ze zaraz minie bo mam dziś zrobić ok 10kg miecha moim kotkom :)

Do góry