reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Jestem już po badaniach wg usg 9 tc 6 dz i dzieciaka serduszko bije 175
No i super extra :) posiedź ile trzeba i wracajcie do domu z instrukcją obsługi insuliny, a następna wizyta w szpitalu w sierpniu 8-)

Ja dziś morfologie robiłam i mam trochę podwyższone leukocyty. Czytam w necie że może tak być w ciąży ale j tak trzeba kontrolować. I PH moczu dość wysokie, nie wiem co może być przyczyną?

reklama
A ja mam takie pytanie. Czy któraś z Was ma doświadczenie z poduszkam ciążowymi? Może ktoś korzystał już lub w poprzedniej ciąży? Planujecie zakup? Czytałam, ze fajnie odciąża kręgosłup, po porodzie może być przydatna też przy karmieniu. Ja mam zamiar sobie uszyć taką poduszkę tylko zastanawiam się w jakim kształcie i jakie rodzaj wypełnienia wybrać.

Marzycielko super, że z dzidzią ok. A jak Twoje cukry? Co mówią lekarze?

U nas dziś były mielone wołowe ze szczypiorkiem i sałata masłowa ze słodka śmietaną. Na jutro mam dorsza z piekarnika + pieczone ziemniaki i inne warzywa pieczone.

Z tymi rozstępami to gdzieś kiedyś wyczytałam, że im się jest młodszym to większe ryzyko pojawienia się. Z wiekiem wytwarzają się chyba włókna kolagenowe czy jakoś tak. U mnie też z okresu dojrzewania są, a z ciąży żadnej ani jednego.

Genadia ja zakupiłam w trzeciej ciąży cebuszke - jest super. Zalowalam, że tak późno. Ona jest w sumie prosta, możesz układać dowolny kształt, w środku takie małe kuleczki

Nie powiedział. Ale trochę odsapnelam. Ogólnie czeka mnie insulina w zastrzykach kibluje tu na pewno do wtorku
Dlaczego szpital? Jakie miałaś wyniki cukru? Ja mam na czczo na granicy. Krzywą mam w porządku. 30.01 mam wizytę u diabetologa i boję się, że będę musiała sobie zastrzyki z insuliny robić.

@Kat. Ka tego kolagenu z wiekiem to właśnie zaczyna nam brakować. Stąd pojawiają się zmarchy :( mówią że najlepsze kremy z kolagenem ale znowu kolagen to taka wielka cząsteczka że nie przedostaje się w głąb skóry tylko na skórze zostaje.
A dzieci mają tak dużo kolagenu że blizny z wczesnego dzieciństwa praktycznie znikają. Zależy tez od stopnia uszkodzenia skóry, oczywiście..

reklama
Do góry