reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Też tak mówiłam. Ogólnie źle wspominam początki mojego macierzyństwa. Przed ciążą ważyłam 59 kg po ciąży 49 ( kilka mc później)... Także kolorowo nie było, baby blues nie pomagał. Ale drugi poród i połóg po prawie 4 latach wszystko odczarował. Było zupełnie inaczej bo przede wszystkim bez nacięcia i problemów z laktacja. Sporo czasu potrzebowałam żeby się znowu zdecydować. Teraz modlę się żeby było jak z drugim dzieckiem no i przede wszystkim żeby się samo zaczęło 🙏

reklama
Też tak mówiłam. Ogólnie źle wspominam początki mojego macierzyństwa. Przed ciążą ważyłam 59 kg po ciąży 49 ( kilka mc później)... Także kolorowo nie było, baby blues nie pomagał. Ale drugi poród i połóg po prawie 4 latach wszystko odczarował. Było zupełnie inaczej bo przede wszystkim bez nacięcia i problemów z laktacja. Sporo czasu potrzebowałam żeby się znowu zdecydować. Teraz modlę się żeby było jak z drugim dzieckiem no i przede wszystkim żeby się samo zaczęło 🙏
Tego Ci życzę z całego serca. Niech będzie już tylko lekko ❤️

Hej! przyszłam z lutowych mam, żeby podpytać bardziej doświadczone koleżanki 😅

Mamusie, które już maja dzieciaczki. Pierwszy poród w którym tyg się rozpoczął i jaka płeć? Słyszałam, że pierwszy poród to raczej przeciągnięty jest… jestem 38 tyg i się zastanawiam na co się nastawiać. U mnie wszystko pozamykane na razie…

Mamusie, które już maja dzieciaczki. Pierwszy poród w którym tyg się rozpoczął i jaka płeć? Słyszałam, że pierwszy poród to raczej przeciągnięty jest… jestem 38 tyg i się zastanawiam na co się nastawiać. U mnie wszystko pozamykane na razie…
Pierwszy syn 11 dni po terminie, wywoływany.

u mnie pierwsza ciąża dziewczynka i urodzona 36+5. Mała od 28 tygodnia była nisko ale szyjka trzymała się do 33 tc potem zaczęła się znacznie skracać i powiedziała mi pani ginekolog że ma nadzieję że donoszę chociaż no i nie donosiłam i mam 2 dniowego wczesniaczka 😁

Hej, ja już po wizycie u psychiatry, mojej pierwszej w życiu. Bez problemu wypisał skierowanie na cesarskie cięcie.
Dziś zaczęłam pakować torbę do szpitala, powiedzcie dużo majtek tych siateczkowych brać?
Ogólnie na stronie szpitala wyczytałam, że ubranka dla dziecka też trzeba wziąć swoje, więc mam sporo pakowania.
A jak tam zdrowie u Was? Bo u nas wszystkie dzieci wokoło chore, syn już wyzdrowiał ale na razie nie puszczamy go do szkoły.

Hej, ja już po wizycie u psychiatry, mojej pierwszej w życiu. Bez problemu wypisał skierowanie na cesarskie cięcie.
Dziś zaczęłam pakować torbę do szpitala, powiedzcie dużo majtek tych siateczkowych brać?
Ogólnie na stronie szpitala wyczytałam, że ubranka dla dziecka też trzeba wziąć swoje, więc mam sporo pakowania.
A jak tam zdrowie u Was? Bo u nas wszystkie dzieci wokoło chore, syn już wyzdrowiał ale na razie nie puszczamy go do szkoły.
no siateczkowe gaciorki to zloto po cesarce bo rana oddycha i nic nie uciska :) ja mialam 4 szt i bylo akurat bo mi przelecialo 2 razy a po cesarce bylam 2 doby tylko. Ja bylam chora od razu w szpitalu. Tak mnie po cesarce rozlozylo ze masakra .. i z tydzien po jeszcze trzymalo.. ale juz jest dobrze a mlody odpukac zdrowy :) a jesli chodzi o ciuszki to po porodzie ubrali go w swoje ciuszki ale potem mi powiedzieli ze moge przebrac w swoje juz

U mnie pierwszy poród 13 dni przed terminem - syn. Delikatnie zaczęły odchodzić wody w domu i żadnych skurczy. Około 23 30 byłam w szpitalu i nic nie czułam a 2 40 syn był na świecie. Ekspresowo aż takiej szybkiej akcji nie miałam przy żadnym porodzie później😊 a podobno kolejne porody są łatwiejsze🤔

reklama
Do góry