reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny, nadrobiłam wszystkie posty o napiszę troszkę co ze mną.
Jestem 9 tyg+4, mam potworny apetyt ale mndli i szarpie mnie strasznie jak otwieram lodówkę albo czuje zapach zimnego jedzenia. Mam mdłości rano i od popołudnia ale mnie szarpie a nie wymiotuje. Dużo jem niestety....w pierwszej ciąży przytyłam 20kg ale karmiłam 11 miesięcy i dużo spacerów i samo zeszło.
Moja córka ma na imię Liliana i nazywamy ją Lili albo Lilusia.
Jeszcze nie wiem jak chciałabym nazwać drugie dziecko, potrzebuję uniwersalne imię tak jak było z pierwszym. Takie które nie będzie "dziwne" w Polsce, w USA i do tego mam po mężu wschodnio brzmiące nazwisko. Jeśli chłopiec to może Leo bo to imię jest znane wszędzie.
Jeśli chodzi o upały to tu gdzie mieszkam od czerwca będzie codziennie około 28-33 stopni i palące słońce i się obawiam że utknę w domu. Nawet wrzesień jest jeszcze gorący
Spędziłam tu dopiero jedno lato ale sporo czasu byłam z Lilą w środku zamiast na placu zabaw bo gorąco było od 9 rano do 17 wieczorem...;)
Zabierałam ją na basen ale z brzuchem to nie wiem...
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy a wy trzymajcie za mnie. 5 go mam wizytę i się stresuje bo przypomnę że 26 grudnia lekarz dawał mi 50% szans że względu na krwiaka ale od tego czasu nie krwawilam i się oszczędzam

reklama
Zwariuję chyba... Pierwszą wizytę u ginekolog mam na 8 lutego. MASAKRA!
Tak długo czekać muszę że dalej nie dowierzam że w ciąży jestem. Póki fasolki nie zobaczę to nie uwierzę. o_O

Zaraz lecę tosty robić z wędliną i serkiem. Z litrami majonezu lub ketchupu. :D I kawusia do tego.. Ooo. ;)
Miłego dnia kobietki, oby wam objawy ustępowały dziś i obyście się dobrze czuły. :*

A ja wam opowiem jaki ze mnie debil, wieczorem naszykowałam sobie kubek na mocz bo dziś miałam jechać na badania i co oczywiście zrobiłam standardowo normalnie siku, a kubek pusty i teraz nie wiem czy jechać jutro ze wszystkim i liczyć, że do piątku będą wyniki czy jechać dziś na krew a jutro mocz dowieźć eh masakra jest ze mną ostatnio.:/

Hej dziewczyny, witam się z rana. Powiem Wam, że mam już dość łykania tabletek. Ja zawsze miałam problem z połykaniem dużych tabletek, bo mi się wymiotować chce. Normalnie jak dziecku, któremu tabletki po prostu nie przechodzą przez gardło. Biorę teraz takie wielkie tablety antybiotyk plus te witaminy. Już się nie mogę doczekać, aż skończę ten antybiotyk. Czy z tych witamin, które wymieniałyście wszystkie to są takie duże kapsułki? Teraz biorę prenatal uno i na drugi trymestr bym chciała jakieś mniejsze sobie kupić.

Zwariuję chyba... Pierwszą wizytę u ginekolog mam na 8 lutego. MASAKRA!
Tak długo czekać muszę że dalej nie dowierzam że w ciąży jestem. Póki fasolki nie zobaczę to nie uwierzę. o_O

Zaraz lecę tosty robić z wędliną i serkiem. Z litrami majonezu lub ketchupu. :D I kawusia do tego.. Ooo. ;)
Miłego dnia kobietki, oby wam objawy ustępowały dziś i obyście się dobrze czuły. :*
Ojej rzeczywiscie późno. A w którym tyg jestes? Luty to w sierpniowkach raczej miesiac badan prenatalnych.... moze warto isc gdzies prywatnie na szybszą wizyte?

A ja wam opowiem jaki ze mnie debil, wieczorem naszykowałam sobie kubek na mocz bo dziś miałam jechać na badania i co oczywiście zrobiłam standardowo normalnie siku, a kubek pusty i teraz nie wiem czy jechać jutro ze wszystkim i liczyć, że do piątku będą wyniki czy jechać dziś na krew a jutro mocz dowieźć eh masakra jest ze mną ostatnio.:/
Spokojnie idz jutro. Ja te wszytskie pierwsze badania, mialam od razu w ten sam dzien. Wiec spokojnie.

Paulina dziś jedz na krew jutro dowiez mocz.

Frambuesa - ja byłam u siebie w aptece właśnie też po mniejsze tabl na mam problem z lykaniem dziewczyny się że mnie śmiały ale przegladalam wszystkie jakie się dało i albo są takiej samej wielkości jak moje - mama Dha albo większe. Nie widziałam tylko magvit mama bo jest w sloiczku ale nie brałam go pod uwagę bo nie ma dha a ja chce z dha :)

To ja pomyliłam te ziemniaki gotowane z surowymi :D ot kucharka że mnie :D

reklama
Hej dziewczyny, witam się z rana. Powiem Wam, że mam już dość łykania tabletek. Ja zawsze miałam problem z połykaniem dużych tabletek, bo mi się wymiotować chce. Normalnie jak dziecku, któremu tabletki po prostu nie przechodzą przez gardło. Biorę teraz takie wielkie tablety antybiotyk plus te witaminy. Już się nie mogę doczekać, aż skończę ten antybiotyk. Czy z tych witamin, które wymieniałyście wszystkie to są takie duże kapsułki? Teraz biorę prenatal uno i na drugi trymestr bym chciała jakieś mniejsze sobie kupić.
Jeżeli mówimy o mniejszych to jedynie Pregna Plus ma takie małe ;) ale do tego musisz dokupić Pregna DHA więc finansowo wychodzi drożej aniżeli np. Prenatal Duo

Do góry