reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Weź wszystko co masz ale chyba będziesz musiała niestety zrobić.

Nie trzeba powtarzać w zależności od wyniku, jeśli wszystko było ujemne to wszystko trzeba powtarzać, jeśli się przechodziło to już nie. Ja różyczki nie robię bo byłam szczepiona i mi to zalicza. Generalnie wzięłam kartę ciąży i sobie spisał co potrzebne [emoji3526]

Też tak mam i tak będę robić :)

Mi tłumaczył że muszą być 2 pobrania, 2 różne osoby, jakiś odstęp czasu. Powiedział też że jeśli mam, diagnostyki z zeszłego roku to może zrobią teraz drugie i dopisza coś na tej kartce, nie pamiętam czy chodziło o wynik potwierdzony czy coś takiego, niestety to badanie samo dla nich ewentualnie kosztuje ponad 70 zł w diagnostyce [emoji17]
dzieki, zobacze co mam w wynikach

Dziękuję za kciuki [emoji8][emoji8]

A powiedzcie mi, czy jeśli ja mam książeczkę honorowego dawcy krwi i tam mam grupę wpisana to muszę robić to badanie? Na wizycie mówił mi żebym przyniosła papierek z pierwszej ciąży, ale nie mogę znaleźć tej książeczki. I teraz ciekawa jestem czy będzie na kazał robić badanie [emoji848]

Musisz mieć oryginalny papierek z labo o grupie krwi. Z tego co się orientuję.

Właśnie miałam dokładnie to samo, przed plamieniem. Może to rzeczywiście tylko jakieś mikropęknięcie, nic groźnego. Okaże się na wizycie.

A powiedzcie mi jeszcze odnosnie oznaczenia grupy krwi. Od zawsze mialam jeden papierek, wszedzie wazny z moja grupa, a na wizycie lekarz mi cos mowil, ze teraz weszly zmiany i nalezy od nowa zrobic. Niby wypytalam o co chodzi, ale jednak nie wiem.
Mi dr w poprzedniej ciazy mowila ze musi być grupa krwi z dwoma pieczatkami opisana. I teraz przy tej ciąży dalej ten papierek mam ważny

Dziękuję za kciuki [emoji8][emoji8]

A powiedzcie mi, czy jeśli ja mam książeczkę honorowego dawcy krwi i tam mam grupę wpisana to muszę robić to badanie? Na wizycie mówił mi żebym przyniosła papierek z pierwszej ciąży, ale nie mogę znaleźć tej książeczki. I teraz ciekawa jestem czy będzie na kazał robić badanie [emoji848]
Książeczka nic nie da. Musza być dwa podpisy na zaświadczeniu o grupie krwi- tak jest u nas u ginekologa

reklama
Do góry