reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Nie wiedzą. Szukałam nawet w internecie ale nic o tym nie ma. Poszła na usg 3 tygodnie temu i lekarz jej o tym powiedział. Wysłał do kliniki. Miało być wszystko dobrze a dzisiaj okazało się, że dziecko umrze... Siedzę i ryczę bo to bardzo bliska mi osoba. Nie wiem jak ona wróci do domu po tych 20 dniach jak dziecko się urodzi. A ja nie wyobrażam sobie pogrzebu. :(:(

To jak to się stało? Błędny wynik? Ktoś się pomylił?
O ciebie mi chodzilo:)
No to super wiesci . Tylko jak moglo dojsc do takiej pomyłki, ze az antybiotyk lykalas?

Nie tyle pomyłka co mam dodatnie igm i igg. A ginekolog to nie lekarz chorób zakaźnych . Zalecił brać do wizyty to brałam :)
Okazuje się ze toxo przeszłam dawno , a igm jest dodatnie bo jak to ujął „często kobiety w ciąży maja podniesiony bo organizm różne cuda w ciąży wyczynia” . No i zalecił szczepionkę na grypę teraz i krztuśca w 3 trymestrze. [emoji18]
Tak rozwinięta medycyna a oni rozkładają ręcę. Powiedzieli, że nie potrafią uratować malucha.
Bardzo bardzo dziwna sytuacja. Walczyć. Inny lekarz specjalistyczny szpital . Dla mnie z woda w płucach nie da się żyć. I jak kolwiek to brzmi przepraszam za to co napisze „już dziecko by się utopiło” może to są jakieś wody w oplucnych ? Ja bym się konsultowała.

Jejku jaka tragedia! Jak mogło do tego dojść? Woda w płucach? To co, dziecko się topi? Bo nie kumam.

Ja walczę z 37,52....
Nie wiem jak to wyglada ale jest jej coraz więcej. Mieli odciągać tą wodę ale chyba jednak zrezygnowali. Źle się wyraziłam z tym, że będą wywoływać. Chodziło mi o cesarkę. Mają zrobić za kilka dni. A odbiegając od tematu to nie wiem czy coś ze mną nie tak ale wszystkie dolegliwości ciążowe mi ustąpiły oprócz bolących piersi i czasem mi słabo jak za długo stoję. Czytam Was i współczuje :(

Jest w najlepszej klinice w Gdańsku. Lekarze jeszcze się konsultowali z lekarzami w Warszawie. Też z kliniki. Wszyscy rozkładają ręce. :(

Niech skonsultuje to z dr. Preisem. Najlepszy specjalista w pomorskim.

Zapytam czy nie konsultowała bo z tego co mowiła to lekarze dzwonią do lekarzy i pytają o ten przypadek. Ja myśle, żeby uderzyć gdzieś poza Polskę. Mamaginekolog tez ma wcześniaka i tez był jakiś problem. Z tego co pamietam to konsultowała się z jakim profesorem z Londynu. Nie mówię, że nasi lekarze są źli ale czasami nie mają doświadczenia z tak trudnymi przypadkami. Ja mam nadzieje, ze jednak się wszystko ułoży. Już Wam nie smucę tutaj.

reklama
Kurde, może to jest błędna diagnoza (z tym, że dziecko umrze) i finał nie będzie aż tak tragiczny. Jak oni wyliczyli te 20 dni? I nie rozumiem czemu rozwiązują ciążę wcześniej? Jest jakieś ryzyko dla matki?

Do góry