reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Hej, ja miałam wczoraj wizytę i wszystko ok na ten moment. Lekarka nic mi nie mówiła o ktg kiedy wy miałyście?
Syn dziś już wyzdrowiał po gorączce od nocy nie ma śladu. Jakoś ciężko mi wierzyć, że to mogła być grypa.
Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was była u psychiatry po skierowanie na cesarskie cięcie? Tak mi wczoraj doradziła moja lekarka. Miałam pierwszą cesarkę i boję się porodu, po tym in vitro po stracie, nie chce do tego podchodzić.

Hej, ja miałam wczoraj wizytę i wszystko ok na ten moment. Lekarka nic mi nie mówiła o ktg kiedy wy miałyście?
Syn dziś już wyzdrowiał po gorączce od nocy nie ma śladu. Jakoś ciężko mi wierzyć, że to mogła być grypa.
Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was była u psychiatry po skierowanie na cesarskie cięcie? Tak mi wczoraj doradziła moja lekarka. Miałam pierwszą cesarkę i boję się porodu, po tym in vitro po stracie, nie chce do tego podchodzić.
Ktg generalnie robi się od 38 tygodnia. Ja miałam zalecone wcześniej z powodu wady serca u dziecka 🙂 słyszałam, że psychiatra może dać takie skierowanie, ale nie znam takich przypadków osobiście

Ktg generalnie robi się od 38 tygodnia. Ja miałam zalecone wcześniej z powodu wady serca u dziecka 🙂 słyszałam, że psychiatra może dać takie skierowanie, ale nie znam takich przypadków osobiście
Rozumiem, oj to jeszcze mam trochę czasu 😁
Wizytę u psychiatry mam umówioną na poniedziałek to zobaczę co powie 🙆

Ale to tez chyba zalezy. Tutaj ktoras dziewczyna pisala, ze u niej w przychodni standardowo robi sie wczesniej ktg. Myślę, że powinien takie wypisac bez problemu. Znam przypadek, że ginekolog wypisał takie bo bał się, że się zablokuje dziewczyna w trakcie porodu 🙂

Ale to tez chyba zalezy. Tutaj ktoras dziewczyna pisala, ze u niej w przychodni standardowo robi sie wczesniej ktg. Myślę, że powinien takie wypisac bez problemu. Znam przypadek, że ginekolog wypisał takie bo bał się, że się zablokuje dziewczyna w trakcie porodu 🙂
Ja miałam pierwsze ktg ok 33 tyg ale z moją położna można się ze wszystkim dogadać i poprostu robi mi ktg tuż przed wizytą u gin żebym nie musiała 2 razy przyjeżdżać 😊
Daj znać czy się udało 🙂

Czytam sobie dziewczyny w wolnej chwili wasze wiadomości i garstka Was została do rozpakowania😉 ja nie mogę uwierzyć i nie wiem jak to zleciało a moja malutka prawie miesiąc ma ♥️ a wrażenie jakby to było kilka dni temu. Leci ten czas... Wspominam sobie początki ciąży i początki na forum a teraz w zasadzie i forum się kończy. Sporo dziewczyn już nic nie pisze... 3mam za Was dziewczyny kciuki i życzę powodzenia🤗 no i dalej będę zaglądać i czekać na jakieś info która następna😊

Czytam sobie dziewczyny w wolnej chwili wasze wiadomości i garstka Was została do rozpakowania😉 ja nie mogę uwierzyć i nie wiem jak to zleciało a moja malutka prawie miesiąc ma ♥️ a wrażenie jakby to było kilka dni temu. Leci ten czas... Wspominam sobie początki ciąży i początki na forum a teraz w zasadzie i forum się kończy. Sporo dziewczyn już nic nie pisze... 3mam za Was dziewczyny kciuki i życzę powodzenia🤗 no i dalej będę zaglądać i czekać na jakieś info która następna😊
Tym bardziej miło że tu zaglądasz ❤️ ta końcówka to jednak najtrudniejszy czas i najbardziej się dłuży i stresuje człowieka.
A już tak baaaardzo bym chciała być po 🌸

Tym bardziej miło że tu zaglądasz ❤️ ta końcówka to jednak najtrudniejszy czas i najbardziej się dłuży i stresuje człowieka.
A już tak baaaardzo bym chciała być po 🌸
Pamiętam jak ja zazdrościłam tym dziewczynom które były już po 😊 a teraz moja dzidzia to już kluseczka się robi ❤️ końcówka ciężka wiem o tym i dodatkowy stres związany z porodem. Ja się na dzo bałam aż po kątach w domu po cichu płakałam. Cieszę się że mam to za sobą i teraz myślę o Was żebyście miały już to za sobą 🤗 zleci szybciutko ... Złapałam się na tym że z sentymentem zaczęłam wracać do ciąży 🙈 choć już niby bym nie chciała tego przechodzić 😁

reklama
Chyba wszystkie czujemy to samo. Mi zostały równe 2 tygodnie. Mąż chodzi jak na szpilkach, dzieć jakiś bardzo ruchliwy 😅 ja jakas zdenerwowana i płakać mi się chce. Też bym już chciała mieć to za sobą choć wiem, że cięższe zadanie czeka mnie po porodzie ale może trochę ten strach odpuści 😅

Do góry