reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
@martoosia04 Ty siedź w domu i się kuruj żeby coś gorszego się nie przyczepiło. Wiesz że maleńtas najwarzniejszy a i mamie należy się odpoczynek. Zresztą w gastronomii nie można pracować z grypą;) (wiem bo to moja branża)
Zdrówka życzę.
Ja już mogę nosić te ciążę tak jak jest. Mdłości minęły. Czasem tylko zakreci się w głowie i czasem mam takie migrenowe bóle głowy ale to przy złej pogodzie bo ja straszliwa meteopatka.
Po wczorajszych badaniach wszystko ok. I nie mam cukrzycy jak mi rokowala moja doktorka. Wyniki to : 86,98 i 41.
W sobotę skonsultuje wyniki.
U mnie brzuszek też zaczyna odstawać ale to super:)

A u mnie na wadze -2kg już [emoji33] przeziębienie daje się we znaki. Brak chęci do jedzenia :/ jak zjem jedna kanapkę to zaś mam dość i czuje że stoi mi wszystko pod gardłem.

Ja zamówilam segregator mamyginekolog w piątek,a przyszedł w poniedziałek;) kupilam blondynke, osobiscie fajna rzecz, mam porządek, fajnie się na to patrzy, ale teraz żałuję że nie zamowilam tej tanszej wersji, bo trochę drogi, a szalu też nie ma.. we wtorek mialam drugą wizytę z usg akurat weszlam w 10 tydzień i aż się wzruszylam! Taki dzidziuś już! Slyszalam serduszko i już prawie 2,5 cm! Piękne przezycia;) zapisałam się na 5 lutego na prenatalne z testem pappa... ale mam mieszane uczucia... ginka mnie namówiła,a ja chyba nie jestem do konca przekonana:(

Ja też mam segregator od MG. Też blondynkę. Zawsze miałam taka zwykła teczkę, ale potem w niej bałagan. A teraz fajne są te przegródki. Mi się podoba.

Mi wczoraj doszła ta tańsza wersja segregatora za 49 zł + 10 za Pocztex. Fajny, dobrze zrobiony, świetne przegródki. Może będzie porządek przez te pozostałe 7 miesięcy ciąży [emoji12]
Nie żałuję że kupiłam [emoji6]

A u mnie na wadze -2kg już [emoji33] przeziębienie daje się we znaki. Brak chęci do jedzenia :/ jak zjem jedna kanapkę to zaś mam dość i czuje że stoi mi wszystko pod gardłem.

Mamuśka bierz się za tycie, a nie dietę w ciąży :) Ja tez z jedzeniem mam wstret, ale ogólnie sięnie waże, tylko u lekarza. Zobacze 15, co się podziało z moją wagą przy wymiotach całodobowych :)

Ostatnia edycja:
Ja zamówilam segregator mamyginekolog w piątek,a przyszedł w poniedziałek;) kupilam blondynke, osobiscie fajna rzecz, mam porządek, fajnie się na to patrzy, ale teraz żałuję że nie zamowilam tej tanszej wersji, bo trochę drogi, a szalu też nie ma.. we wtorek mialam drugą wizytę z usg akurat weszlam w 10 tydzień i aż się wzruszylam! Taki dzidziuś już! Slyszalam serduszko i już prawie 2,5 cm! Piękne przezycia;) zapisałam się na 5 lutego na prenatalne z testem pappa... ale mam mieszane uczucia... ginka mnie namówiła,a ja chyba nie jestem do konca przekonana:(
Ja wczoraj zamówiłam ta tańsza wersja bo ta droższa dla mnie się wydawała bez sensu ani nie chodziła bym z taką torba ani nie przyklejalam magnesu i tej przypinki i myślę tylko rzuciłabym w kat i by leżało heheh także zobaczymy czy mi się spodoba jak przyjdzie :) gratulacje po wizycie, super przeżycie! :)

Ja dopiero wstałam, strasznie długo śpię a zazwyczaj już o 7 byłam na nogach. :p Namówiłyście mnie na ten segregator ale zamówiłam zwykły bo i tak bym nie używała tej plakietki i torby.
Zostałam dziś w domu. Czas na atak herbaty i kołdry.
Dobra decyzja ;) Ja zawsze jak byłam chora to chodziłam do pracy bo... tak. Przecież ktoś będzie musiał za mnie pracować i przejąć moje obowiązki. Ale w tym momencie już staram się na to nie patrzeć. Przecież to już nie chodzi tylko o mnie. :)
Co do wagi to u mnie +1,5kg... Wmawiam sobie, że to piersi ważą bo przecież już większe o rozmiar. :D Ja też ważę się tylko u lekarza i najpierw kazała mi się zważyć a później dopiero zmierzyła ciśnienie. Nie muszę chyba mówić, że miałam strasznie wysokie. Byłam w szoku, że już przytyłam. :( Mam nadzieje, że to się jakoś zatrzyma.

reklama
Ja jednego dnia mialam 2 kg mniej a juz za 2 dni nie. Wiec pewnie woda zatrzymana. Bo tez wymiotuje po kilka razy dziennie. Brzuch hmmmm. Ciazowy to na pewno on nie jest jeszcze. Ale guzika od spodni nie dopinam. W sensie moglabym dopiac i jak to robie to sie strasznie mecze. Wiec nie dopinam. Jutro mam wizyte. Jak bedzie ok to znalazlam cwiczenia dla kobiet w ciazy i bede codziennie cwiczyc. Zwlaszcza ręce i nogi.

Do góry