reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Wiecie ja jakoś tak sama z siebie bez problemu przestałam pić kawę. W ogóle mnie nie ciągnie, raczej w tę drugą stronę.
Ale u teściowej mi pachnial tatar, mąż zjadł moją porcję, a ja tak lubię. Ehh..
Ja w tamtej ciąży starałam się unikać tego, tamtego, ale później wyszłam z założenia, że to w ogóle nie miało znaczenia, oczywiście surowe mięso odpada, ale herbata czy kawa z umiarem jest ok szczególnie jeśli ją wcześniej piliśmy :)

reklama
Ale Wy to laseczki jesteście. Niewiele ponad 50kg[emoji849] Zazdraszczam.
Ja startowałam z wagą 59kg i nie przytyłam jeszcze w sumie za wiele, no może kilogram [emoji39]
W poprzednich ciążach przytyłam 9kg, liczę na to, że i tym razem tak będzie. Choć w sumie jestem 10 lat starsza, więc i przemiana inna. [emoji6]

Mi kawa jakoś nie smakuje tak jak wcześniej ale jeszcze nie odrzuca mnie od niej. :D
Mnie w poprzedniej ciąży odrzuciło od słodyczy w tej na początku też ale na początku, a chwilę później znowu odwrotnie teraz mogę jeść słodkie cały czas ;) cóż trzeba się wziąć za siebie, ale już po świętach [emoji1787]

Nie ma za bardzo co porównywać swoich wag bo każda z nas jest też pewnie innego wzrostu czy innej budowy ciała [emoji6] Ja w poprzedniej ciąży staramałam się odżywiać zdrowo a i tak przybyło mnie 20kg! [emoji39] Każda ciąża inna, każde dziecko inne, każda kobieta inna itd. itd. [emoji6] Oczywiście doświadczeniem zawsze można się podzielić ale nie ma co przybierać do siebie wszystkiego [emoji6]

A u mnie dziś plamienie [emoji17] Jutro pójdę do mojej poradni, któraś lekarka może mnie przyjmie. Ale i tak wiele się nie dowiem, bo oni tam usg nie mają [emoji20]

A u mnie dziś plamienie [emoji17] Jutro pójdę do mojej poradni, któraś lekarka może mnie przyjmie. Ale i tak wiele się nie dowiem, bo oni tam usg nie mają [emoji20]
A na jakim jesteś etapie ciąży przepraszam pewnie pisałaś, ale nie pamiętam...
Wcześniej już miałaś jakieś plamienia czy to pierwszy raz ?

reklama
Do góry