reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Pewnie, luteina na tym etapie chyba wskazana :)

Dziewczyny, jak to jest z wizytą serduszkową? Obiło mi się o uszy, że na wczesnym etapie lekarze nie pozwalają posłuchać bicia serca. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy na usg zobaczę pulsowanie? Wybaczcie może naiwne pytania ale to dla mnie nowość :)
Zalezy od lekarza, ale ja w kazdej ciazy sluchalam serduszka, lekarze nie robili problemu nawet na poczatkowym jej etapie :)

reklama
Witajcie sierpnióweczki! Jak się cieszę, że i ja mogę do Was dołączyć. Jestem po dwóch testach pozytywnych, po wizycie u lekarza, gdzie potwierdził wczesną ciążę, z widoczną maleńką fasolką. Serduszka nie było mi dane usłyszeć, bo jeszcze za wcześnie.
To moja trzecia ciąża, wyczekana, wymarzona. W domu mam dwie wspaniałe córeczki. Wiem, że mówi się, że nieważne co byle było zdrowe, to my wszyscy mimo wszystko trzymamy kciuki za braciszka.

w4sq3e3kwgz7ifjm.png

Zalezy od lekarza, ale ja w kazdej ciazy sluchalam serduszka, lekarze nie robili problemu nawet na poczatkowym jej etapie :)

Jeśli lekarz kieruje sie nowymi zaleceniami to do 8 tygodnia nie powinien używać usg dopplera czyli sluchac serduszka. Były badania, ze podwyzszona energia tego badania może powodować uszkodzenia plodu (badania nie na ludzkich zarodkach, ale troche na zasadzie jak niepotrzebne to, to lepiej nie próbować)

Teraz trzymam kciuki za Wasze wizyty dziewczyny i za tylko pozytywne wieści. Jak znajdę chwilę to muszę koniecznie cofnąć się o te kilkadziesiąt stron, które natrzaskałyście i poczytać, co u Was.

w4sq3e3kwgz7ifjm.png

Z tego co kiedyś czytałam hcg dzieli się na alfe i betę, z tego co pamiętam to beta potwierdza ciąże, a sama obecność hcg może świadczyć nie tylko o ciąży, ale także o jakiś nieprawidłowościach w organizmie..

Ok dzięki za odpowiedz:) jutro powtórzę badanie zobaczę czy odpowiednio przyrasta :)

Hej Dziewczyny ostatnio pisalam o roznicy wieku miedzy dziecmi. Ze bedzie 4,5 roku ;) Gdyby nie Opatrznosc to pewnie i wiecej by bylo mysle ze zaczelibysmy sie starac za rok albo i pozniej. Ale dobrze ze jest bo corka juz prosi o braciszka ;) Jakie macie dolegliwosci ciazowe? Macie jakies juz? Ja jestem placzliwa jak nigdy bo wszystko mnie wzrusza, piosenka czy wlasne mysli. Oprocz tego pobolewa mnie w brzuchu troszke. W pierwszej ciazy ani placzu ani pobolewania nie bylo. Za to senna jestem jak w poprzedniej ciazy na tym etapie ;)

Z dolegliwości to mnie meczy praktycznie codzienny ból głowy, tkliwość piersi i lekki ból w podbrzuszu. Poza tym nic więcej

U mnie tylko tkliwość piersi i naprawde wzdęty brzuch wieczorami :D
W pierwszej ciąży w I trymestrze byłam tak senna, że mnie odcinało na godzinną drzemkę po pracy. Teraz przy dziecku to się nawet nie da [emoji38]

Ja z dolegliwości to ból piersi i często kręci mi się w głowie... Teraz czekam na czwartek i lekarz... Trochę się boję bo z badań progesteron tylko 7,26 wyszedł, ale mam nadzieję l, że codziennie 3x2 tabletki luteiny coś dały i będzie okej :)

reklama
Do góry