Zalezy od lekarza, ale ja w kazdej ciazy sluchalam serduszka, lekarze nie robili problemu nawet na poczatkowym jej etapiePewnie, luteina na tym etapie chyba wskazana
Dziewczyny, jak to jest z wizytą serduszkową? Obiło mi się o uszy, że na wczesnym etapie lekarze nie pozwalają posłuchać bicia serca. Czy to prawda? Jeżeli tak to czy na usg zobaczę pulsowanie? Wybaczcie może naiwne pytania ale to dla mnie nowość
reklama
Kattrina
Fanka BB :)
Witajcie sierpnióweczki! Jak się cieszę, że i ja mogę do Was dołączyć. Jestem po dwóch testach pozytywnych, po wizycie u lekarza, gdzie potwierdził wczesną ciążę, z widoczną maleńką fasolką. Serduszka nie było mi dane usłyszeć, bo jeszcze za wcześnie.
To moja trzecia ciąża, wyczekana, wymarzona. W domu mam dwie wspaniałe córeczki. Wiem, że mówi się, że nieważne co byle było zdrowe, to my wszyscy mimo wszystko trzymamy kciuki za braciszka.
To moja trzecia ciąża, wyczekana, wymarzona. W domu mam dwie wspaniałe córeczki. Wiem, że mówi się, że nieważne co byle było zdrowe, to my wszyscy mimo wszystko trzymamy kciuki za braciszka.
anagallis
Zaciekawiona BB
Zalezy od lekarza, ale ja w kazdej ciazy sluchalam serduszka, lekarze nie robili problemu nawet na poczatkowym jej etapie
Jeśli lekarz kieruje sie nowymi zaleceniami to do 8 tygodnia nie powinien używać usg dopplera czyli sluchac serduszka. Były badania, ze podwyzszona energia tego badania może powodować uszkodzenia plodu (badania nie na ludzkich zarodkach, ale troche na zasadzie jak niepotrzebne to, to lepiej nie próbować)
Z tego co kiedyś czytałam hcg dzieli się na alfe i betę, z tego co pamiętam to beta potwierdza ciąże, a sama obecność hcg może świadczyć nie tylko o ciąży, ale także o jakiś nieprawidłowościach w organizmie..
Ok dzięki za odpowiedz jutro powtórzę badanie zobaczę czy odpowiednio przyrasta
Hej Dziewczyny ostatnio pisalam o roznicy wieku miedzy dziecmi. Ze bedzie 4,5 roku Gdyby nie Opatrznosc to pewnie i wiecej by bylo mysle ze zaczelibysmy sie starac za rok albo i pozniej. Ale dobrze ze jest bo corka juz prosi o braciszka Jakie macie dolegliwosci ciazowe? Macie jakies juz? Ja jestem placzliwa jak nigdy bo wszystko mnie wzrusza, piosenka czy wlasne mysli. Oprocz tego pobolewa mnie w brzuchu troszke. W pierwszej ciazy ani placzu ani pobolewania nie bylo. Za to senna jestem jak w poprzedniej ciazy na tym etapie
Justynas04
Zaciekawiona BB
Ja z dolegliwości to ból piersi i często kręci mi się w głowie... Teraz czekam na czwartek i lekarz... Trochę się boję bo z badań progesteron tylko 7,26 wyszedł, ale mam nadzieję l, że codziennie 3x2 tabletki luteiny coś dały i będzie okej
reklama
Justynas04
Zaciekawiona BB
A dzisiaj pierwsze badania krew, mocz i hbs, a jutro reszta, ale już prywatnie... Portfel pewnie odczuje