reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Witam,
i ja się przyłączę. Mam na imię Karolina :) Ostatnia miesiączka 04.11.2018. Pierwszy test 03.12.2018. BHCG 48, 48h później 259. Cykle mam 30 dniowe, więc to był sam początek. Mam już 5 letnią córeczkę, o drugiego maluszka staraliśmy się od stycznia 2018roku. Były już chwile zwątpienia, teraz czekam na wizytę czwartkową :) Planowany termin 16 sierpnia:)
Hej. Ja ostatnią miesiaczke miałam dzień przed Tobą. Pierwsza beteHCG zrobiłam w tym samym terminie co Ty (330), kolejna 72 h później (ok 940). Kolejna wizyte mam w piątek. Koniecznie pochwal się co zobaczyłaś na USG :)

reklama
Witajcie sierpnióweczki! Jak się cieszę, że i ja mogę do Was dołączyć. Jestem po dwóch testach pozytywnych, po wizycie u lekarza, gdzie potwierdził wczesną ciążę, z widoczną maleńką fasolką. Serduszka nie było mi dane usłyszeć, bo jeszcze za wcześnie.
To moja trzecia ciąża, wyczekana, wymarzona. W domu mam dwie wspaniałe córeczki. Wiem, że mówi się, że nieważne co byle było zdrowe, to my wszyscy mimo wszystko trzymamy kciuki za braciszka.

w4sq3e3kwgz7ifjm.png
Ja trochę z innej beczki ;) Jak wstawiłas ten suwaczek? :confused: Mi coś nie działa.

Hej. Ja ostatnią miesiaczke miałam dzień przed Tobą. Pierwsza beteHCG zrobiłam w tym samym terminie co Ty (330), kolejna 72 h później (ok 940). Kolejna wizyte mam w piątek. Koniecznie pochwal się co zobaczyłaś na USG :)
Ja tez OM miałam 3.11, z tym że w ciążę zaszła w 12dc i pierwszą betę robiłam 26.11 - 42,6, po 48h już 129. Teraz tak dla siebie powtórzyła w sobotę przy okazji innych badań i już prawie 32 tyś

Ja tez OM miałam 3.11, z tym że w ciążę zaszła w 12dc i pierwszą betę robiłam 26.11 - 42,6, po 48h już 129. Teraz tak dla siebie powtórzyła w sobotę przy okazji innych badań i już prawie 32 tyś
Ja też chyba zrobię sobie w czwartek, zeby na piątek mieć wynik. Kiedy robilas ostatnie USG? Co było widać? :) W moim przypadku za pierwszym razem nie było nic widać (04.12), więc teraz nie mogę się doczekać.

Witajcie sierpnióweczki! Jak się cieszę, że i ja mogę do Was dołączyć. Jestem po dwóch testach pozytywnych, po wizycie u lekarza, gdzie potwierdził wczesną ciążę, z widoczną maleńką fasolką. Serduszka nie było mi dane usłyszeć, bo jeszcze za wcześnie.
To moja trzecia ciąża, wyczekana, wymarzona. W domu mam dwie wspaniałe córeczki. Wiem, że mówi się, że nieważne co byle było zdrowe, to my wszyscy mimo wszystko trzymamy kciuki za braciszka.

w4sq3e3kwgz7ifjm.png
Witaj. W którym tygodniu udałas się do lekarza? [emoji16]

Z moich dolegliwości to tkliwe piersi, wieczorem boli mnie żołądek (wygląda to tak, jak nudności poranne tyle, że wieczorową porą) i popołudniami szybciej wyczerpują mi się baterie.. Po pracy padam.. Muszę też częściej jeść. A i nauczyć się w końcu pić, bo piję zdecydowanie za mało.

Ostatnia edycja:
Ja też chyba zrobię sobie w czwartek, zeby na piątek mieć wynik. Kiedy robilas ostatnie USG? Co było widać? :) W moim przypadku za pierwszym razem nie było nic widać (04.12), więc teraz nie mogę się doczekać.
Pierwsze usg mam dopiero jutro, po telefonie o wynikach bety po iui, lekarz stwierdził, że do 7 tc nie na sensu robić usg. Dodatkowo kazał mi tylko przy drugiej becie zrobić progesteron, żeby określić, czy nie potrzebuję leków (był wysoki i dalej jest bo w sobotę powtarzała razem z betą dla świętego spokoju) i na jutrzejszą wizytę badanie ogóle moczu, glukozę i morfologię (I tu już nie jest różowo, także zobaczymy, co powie jutro)

reklama
Pierwsze usg mam dopiero jutro, po telefonie o wynikach bety po iui, lekarz stwierdził, że do 7 tc nie na sensu robić usg. Dodatkowo kazał mi tylko przy drugiej becie zrobić progesteron, żeby określić, czy nie potrzebuję leków (był wysoki i dalej jest bo w sobotę powtarzała razem z betą dla świętego spokoju) i na jutrzejszą wizytę badanie ogóle moczu, glukozę i morfologię (I tu już nie jest różowo, także zobaczymy, co powie jutro)
Będzie dobrze. Trzymam kciuki. Daj znać jak juz bedziesz po wizycie :)

Do góry