reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
@paulina1994 bez stresu. Po co sobie dokładać dodatkowe zmartwienie. Najpierw bym powiedziała na Twoim miejscu, a potem dała L4.

Powodzenia dziewczyny na badaniach ! Ja mam już w poniedziałek i w końcu będzie serduszko [emoji173][emoji176]

Ja też już się stresuję. [emoji33]

Ja ze starszakiem wyprawkę robiłam wcześnie, ale wtedy nie mieliśmy absolutnie nic. Teraz mam większość więc na spokojnie możemy poczekać do momentu ujawnienia płci by w razie co uzupełnić braki ;)

@paulina1994, nie wiem jakie masz relacje w pracy ale wg mnie wypadałoby uprzedzić wcześniej o ciąży. Nie wiem tez od kiedy planujesz ewentualne L4. Ale mimo wszystko, ja jestem zdania ze nawet jesli nie chcę wracać do pracy tej firmy, to żeby nie palić za sobą mostów i nie pozostawić jakiegos niesmaku ;)

A co do wózków to ja ogólnie niespecjalnje wierzę w przesądy. Co ma być to będzie. A zbieranie wyprawki to koszt kilkuset złotych do kilku tysięcy w zależności od tego co kto chce i na ile sobie może pozwolić. Myślę że tak zdrowo jest do tego podejść i kupować po trochę juz kilka miesięcy przed porodem ;)

A co do wózków to ja ogólnie niespecjalnje wierzę w przesądy. Co ma być to będzie. A zbieranie wyprawki to koszt kilkuset złotych do kilku tysięcy w zależności od tego co kto chce i na ile sobie może pozwolić. Myślę że tak zdrowo jest do tego podejść i kupować po trochę juz kilka miesięcy przed porodem ;)

Też tak myślę. Ja to przed porodem planuje już pieluchy kupować i chusteczki mokre bo tego nigdy za mało. A na początku wszystko schodzi w tempie ekspresowym!

Siedzę sobie na obciążeniu glukoza. Jeszcze godzinę muszę wytrzymać. Ja dziś jestem zdenerwowana bo nie mam objawów :(
Jeśli chodzi o wózki, łóżeczka i foteliki to myślę tylko o tym by ta ciaza się rozwijala

Powodzenia na wizytach.

Wczoraj się rozpisałam o wózkach i napisałam przyjaciółce a ona mi kazała nie zapeszac i na razie nie zajmować się tematem wyprawki i z euforii znowu stres
Nie słuchaj przyjaciółki, głupoty gada. Wózki i wyprawka na pewno nie mają wpływu na ciążę :)
Dziewczyny boje się reakcji w pracy i mówię całkiem serio mega mnie to stresuje i nie wiem czy powiedzieć najpierw czy wziąć L4 boje się, że bardzo negatywnie to przyjmą że pracuje krótko już w 3 msc ciąży że ktoś mi powie że zrobiłam tak celowo itd eh
Nie stresuj się mówieniem, najpierw powiedz, później L4, ja chyba miesiąc wcześniej mówiłam, teraz będę 2 tyg przed końcem urlopu mówić że wracam ale nie wracam, bo nie mam jak wcześniej.
Siedzę sobie na obciążeniu glukoza. Jeszcze godzinę muszę wytrzymać. Ja dziś jestem zdenerwowana bo nie mam objawów :(
Jeśli chodzi o wózki, łóżeczka i foteliki to myślę tylko o tym by ta ciaza się rozwijala

Powodzenia na wizytach.
Trzymam kciuki, będzie dobrze. Nie przejmuj się brakiem objawów!

Ja tez za wszystkie sciskam kciuki i to bardzo mocno . Sama mam wizyte 26 stycznia i zapewne odrazu bedzie to juz prenatalne. Nic lekarz nie mowil, ale bylo tyle spraw do obgadania, ze zapomnial pewnie. Liczac tygodnie nadtawiam sie wlasnie na takie badanie. Na szczescie on je wykonuje, wiec gonic nigdzie nie trzeba.

@marzycielka81 ja wiem jak stresujace jest ustanie choc na chwile objawow. W ciazy z synem mialam takie wahania w rozne dni. Potrafilam chodzic i sciskac sie za piersi zeby sprawdzic czy nadal napewno bola. Najlepiej by bylo miec przy sobie aparat USG 24 na dobe i sprawdzac.

Dziewczyny z cukrzyca, czy Wy tez tak macie, ze jak maierzycie cukier np na czczo to z jednego palca wychodzi np 92, a z drugiego w tej samej minucie np 102? Juz ktorys raz z ciekawosci podwojnie sprawdzilam i sa takie rozbierznosci... skad sie to bierze?

reklama
Do góry