Marzycielka
Fanka BB :)
.
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cukrzyca ciążowa niestety. Wcześniej cukier miałam wzorcowy, nawet krzywe... Badałam przed ciąża regularnie, bo mam w bliskiej linii cukrzyków, więc lekarz rodzinny raz na pół roku zleciał poziom glukozy, a raz na rok krzywą.A jak moge wiedziec, masz cukrzyce ciazowa czy taka juz ze rak powiem na zawsze? Ja tez bralam insuline w poprzedniej ciazy, ale od 20 tyg. Wczesniej udawalo sie dieta okielznac cukry. Teraz musze sie zapisac do diabetologa od nowa, bo szaleja na czczo.
Dziewczyny dzisiaj mam 10+2 i powiem wam, że piersi prawie już nie czuję i trochę się martwię, z jednej strony wiem, że przecież nie będą bóle cały czas ale wiecie człowiek lubi sobie wkręcić :/
Ty też wizytujesz prawda ? Trzymam mega mocno kciuki wiem jak to stres żeby to serduszko było :*Powodzenia na wizytach! [emoji1307] trzymam kciuki za dziś za wszystkie. Dajcie zaś znać jak dzieciaczki.
Ja chyba najbardziej czekałam tej drugiej bo wiesz pęcherzyk o niczym jeszcze nie świadczy a na tamtej wizycie ani ciałka żółtego ani zarodka o serduszku nie mówiąc więc druga wizyta to była wszystko albo nic, a teraz znowu stres bo jednak w tym 12 tyg dokładniejsze USG i lekarz będzie oglądał tego dzidziola i chyba trochę nie mogę się doczekać aż powiem mamie nie chciałam mówić wcześniej bo wiem, że będą wiedzieć wszyscy jak będzie wiedziała mama i miałam nawet dłużej czekać, ale co ma być to będzie poproszę żeby się nie chwaliła to może jeszcze z miesiąc w tajemnicy utrzyma jak jej się jęzor nie zapędziPamiętam, że w pierwszej ciąży około 3-ciego miesiąca właśnie przestała mi połowa objawów dokuczać. Ból cycków też ustał w pewnym momencie razem z mdłościami i sennością także nie martw się. Prawdopodobnie najgorsze początki już za Tobą.
Ja się tak zorientowałam wczoraj wieczorem, że to za chwilę 3 miesiąc mi się zacznie. Ależ to leci! Przy pierwszej ciężko było wizyty wyczekać u ginekolog a teraz ja nie wiem czemu to tak szybko ten 3 miesiąc.
Nie stresuj sie tym. Na reakcję ludzi nie masz wpływu. Ale jedank lepiej bedzie wyglądać jak najpierw powiesz, a potem l4Dziewczyny boje się reakcji w pracy i mówię całkiem serio mega mnie to stresuje i nie wiem czy powiedzieć najpierw czy wziąć L4 boje się, że bardzo negatywnie to przyjmą że pracuje krótko już w 3 msc ciąży że ktoś mi powie że zrobiłam tak celowo itd eh