reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Moim zdaniem nie ma co patrzeć na to, czy ktoś ma objawy, czy nie. Jedna bedzie miała wszystkie, druga żadnego.

U mnie po każdym posiłku biegunka. I teraz jakby lekka zgaga w gardle.

Z jakiej wagi startujecie? Mnie sie na 2 mc przwd ciąża przytylo az 6 kg:/ wyszly wakacyjne wojaże. Jak zaszlam w ciaze to zarrzymalam wode i tak naprawde mam wiecej o 7 kg. Czuje sie okropnie sama ze sobą. Waze 68 kg :/ w pierwszej ciazy kilka lat tenu startowalam z waga 54
52 kg ;) ważyłam 54, ale chyba przez ten cały stres te 2 kg zleciały [emoji14]

Hej Dziewczyny [emoji6]
Podczas Wigilii poinformowaliśmy najbliższych o ciąży, reakcja była super! Każdy bardzo się ucieszył (Babcie, Dzidki i moje i męża rodzeństwo). Dziś podczas świątecznego spotkania dowiadziała się kolejna część rodziny. A mnie właśnie naszły "głupie" myśli, że może niepotrzebnie tak szybko wszystkim powiedziałam... Niby trzy test pozytywne. Beta wykazała wczesną ciążę ale wizyty serduszkowej jeszcze nie było, dopiero 03.01.
Moje rozterki spowodowane są troszkę tym, że wciąż czytam o Waszych objawach, a u mnie praktycznie nic się nie dzieje... Wcześniej niby wyczuwalam jakieś napięcie w brzuchu (jak na okres), a od dłuższego czasu nic się nie dzieje...
Głupolu nic nie musi ci być :) niektórzy nie wiedzą, że są w ciąży reguły nie ma! Mieliście taka potrzebę podzielić się z rodzinką i super [emoji4]

Dziewczyny nie miałam jak wejść wczoraj i dziś na forum ale chcialabym Wam życzyć wesołych świąt i wszystkiego dobrego! :) aby wszystkie doczekały do sierpnia :) :)

Ja miesiąc temu jak się dowiedziałam o ciąży to ważyłam 62.5 a teraz nie wiem czy przez miesiąc przytyłam, ale z pół kg lub lg to może i tak :)

Ja w obu poprzednich ciążach nie miałam absolutnie żadnych dolegliwości. ŻADNYCH! Jedynie puchły cycki. Nawet mnie nie mdlilo. Na koniec drugiej ciąży miałam zgagę jedynie.

Ja teraz startuje z waga 49,5, chociaż w pierwszej ciąży zaczynałam z waga 51,5 i przytyłam 14kg ;D ale szybko wróciłam do formy, a nawet więcej zrzucilam

reklama
A mnie jak na złość padła waga [emoji39] Miesiąc temu ważyłam 50 kg [emoji846] W poprzedniej ciąży przytyłam 20kg!! Na szczęście po 5 miesiącach udało się wrócić do formy ale było ciężko... Teraz mam nadzieję nie mieć powtórki z rozrywki ale będzie co ma być [emoji6] Przecież w ciąży nie będę się odchudzać [emoji39][emoji39][emoji39]

Do góry