reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

A u nas pojawił się pierwszy ząbek:):):-) przynajmniej wiem skąd te poniedziałkowe krzyki i problem ze spaniem..
Dzisiaj rano młody skubnął ode mnie trochę jajecznicy i mu na buźce wyszła taka czerwona plamka, ale szybko zeszła szczerze mówiąc. Przypuszczam, że to białko..

reklama
Elutka12 gratuluję pierwszego ząbeczka, ja też już nie mogę się doczekać kiedy pierwszy wyjdzie :-)
Co do proszków to ja też krótko używałam NON Bio Fairy płyn też tej firmy. Od dawna już biorę ciuszki w normalnym proszku, jednocześnie ze zmianą proszku przestałam prasować śpioszki i małej lekko zaczęła się łuszczyć skóra. Dostała od pielęgniarki krem uzywany do mycia i smarowania w jednym bez SLS, trochę śmierdzący ale po dwóch myciach już pomógł. Więc w sumie nie wiem, czy to było od proszku, czy od nieprasowanych ubranek, czy może od jakiś kosmetyków, ale w każdym razie pomogło. Za to teraz mała ma problem z dziwnymi krostkami ropnymi w miejscach intymnych i nie wiem czy to są jakieś potówki, czy morze jakieś odparzenie. Próbowałam już różnych sposobów, ale jak na razie problem powraca :/

Elutka gratulujemy ząbeczka:)
U nas ząbkowanie jakieś galopujące- mamy 4 jedyneczki i wydaje mi się że dojrzałam coś jeszcze w głębi buzi- to chyba też nie najlepiej że te zęby tak wszystkie na raz i szybko idą :(
U nas jak weekend to deszcz- dobrze że chociaż wczoraj się wyleżakowaliśmy na działce:)
Olifka- może te krostki od jakiś chusteczek nawilżanych?
Mam kolejny problem z chrztem- odmówiło mi już 20 restauracji bo mają komplet (komunie) chyba jednak kryzys nie jest taki straszny ;)

kasikd, my mamy chrzciny 19. maja i cudem udało się tam gdzie chcieliśmy :D W jednej restauracji będą dwie komunie i jeszcze jedne chrzciny. Jak będzie piękna pogoda, to rozłożą nam stoliki na ogródku :D Szymek miał 8 miesięcy i 8 zębów. Dorotka ma 7 miesięcy i wczoraj wyszedł jej pierwszy ząbek dopiero. Szymek ząbkował niezauważalnie, Dorotka przechodzi to masakrycznie :/

Elutka i Netika gratuluję pierwszych ząbków :-)
U nas były 3 dni z biegunką i stanem podgorączkowym, zobaczymy jak będzie dziś, jak się sytuacja powtórzy to jutro lekarz. Chyba to jakieś problemy z brzuszkiem, ząbkowanie raczej nie, bo dziąsła normalne, zresztą jak pisałam ząbkowania spodziewamy się ok.9-10 miesiąca.
Powodzenia dziewczyny z organizowaniem chrzcin, niestety jest to gorący okres imprez wszelakich więc się trochę nie dziwię, że ciężko z lokalami...
Olifka oby udało ci się pozbyć u małej tych krostek, &&&
U nas, tfu tfu na szczęście na razie bez problemów skórnych, na razie piorę jeszcze w lovelli bo muszę ją zużyć ale co do prasowania to przyznam się że od urodzenia małego zrobilam to może 3 razy :-p. Nie cierpię prasować!

Elutka, gratuluję ząbka :)
u nas też zmora - ząbkowanie. mały od rana gorączkę ma, kupka zielona i też obstawiam że to ząbki. dziąsełka takie miękkie, rozpulchnione ma.
w piątek byliśmy na szczepieniu ale niestety pani doktor nas przesunęła z kuj kuj ;), martwi ją że mały po każdym szczepieniu dwa dni dość mocno gorączkuje... mamy zrobić morfologię, mocz i posiew moczu i dopiero się zgłosić na szczepienie. mam nadzieję że wszystko ok będzie.

No to mam już 40 restauracji na nie:-( W naszej ulubionej tego dnia będzie 12 komunii!!! Nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić. Szukamy teraz w miejscowościach oddalonych o 20 km- zobaczymy. W sumie jedna tylko ma wolną salę- nie dziwię się- zaproponowali mi menu za 158/os :szok:( w tym na przystawkę bułeczki pieczone na miejscu z oliwą i ziołami- uwaga za 42 zł/os a i za dzbanek wody 20 zł od dzbanka - nie wliczone w te 158 zł) a chcemy tradycyjny obiad i deser z kawą/herbatą- to chyba przesada!!!

Byliśmy dzisiaj kolejny raz na basenie- Antos to uwielbia. Trochę się wycwaniliśmy i siedzimy z nim w jacuzzi- my mamy relaks a młody zabawę. Dzisiaj rekord- w wodzie spędziliśmy 40 minut!!!

reklama
dziewczyny, a używacie jakichś nosideł? ja póki co znosze małego na dół z 4 piętra(w piwnicy trzymamy wózek) w takiej miękkiej gondoli ale przymierzam sie do zakupu nosidła. Myślałam o mei tai albo jakims ergonomiku? Polecacie coś?

Do góry