reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

ja właśnie kupuje mei tai :)
Do takiego "szybkiego" noszenia - tylko na chwilę - polecam zakup pouch`a (też szukam dla siebie)
Szybko się dziecko wkłada i bezpiecznie nosi :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jesli chodzi o pranie ciuszkow to ja niby piore dalej w PERSILu NON-BIO, ale nie jest to jakis specjalny dla dzieci malych [do wybory jest 'color' albo do bialego 'bio' lub 'non-bio] W polsce nawet juz pralam ze swoimi ciuchami czasem. Jak sie zaplatalo :)
{rasowac tez prasowalam tylko miesiac, potem kolejny to juz roznie jak maz byl w domu i marudzil to prasowalam - a jak ciuchy sciagalam z wieszakow jak go nie bylo w tygodniu to prosto dop szafy. Teraz prasuje tylko ze zgledow estetycznych - czyl;i moze 1- 2 rzeczy na 5 pran :D
GRATULUJE ZABKOW!!
U nas jeszcze nie ma nic; juz nie czekam:)
Jak przyjdzie czas to beda i zeby :p
Wczoraj spostkalam kolezanke ktorej synek ma 9 miesiecy i tez jeszcze czekaja, wiec nie ma co dramatyzowac :D

Nie cierpię prasować!
Lubie to! ;)
... Trochę się wycwaniliśmy i siedzimy z nim w jacuzzi- my mamy relaks a młody zabawę. Dzisiaj rekord- w wodzie spędziliśmy 40 minut!!!
Powiedzcie na co zwrocic uwage szukajac basenu ?:)
Mi wczoraj malutka poszalala w wannie :D
Tatus nalal pelna wanne wody i sie corcia z mama kapala. Takze jakbym ja posadzila normalnie to by tylko czubek glowy moze wystawal jej z wody :D Ale miala radoche - jejku :) A pozniej ani sie obejrzec i w padla do snu :) Nawet nie zjadla, hehe :)

Wernkika ja mam nosidełko babybjorn i manduca. Jedno i drugie się sprawdza, dosyć łatwe w "montażu" i wygodne.
emotiom wydaję mi się, że powinnaś się kierować przede wszystkim tym czy jest miejsce dla mam z dziećmi, czystością wody(najlepiej, żeby był to basen kameralny-nie dużo uczęszczających ludków), temperaturą wody...ja też jestem na basenowym etapie i np. aquapark krakowski odrzuciłam mimo iż mam do niego rzut beretem...jest tam brzydko mówiąc syf.

gratulacje ząbkowe u nas cisza ciągle grzmi a zębów jak nie było tak nie ma :) zajada biszkopciki chrupeczki ale to tarcie nie wiele daje :) zakrapiam mu camilie ale czy to pomaga hmmm wielka niewiadoma gdyby mały mógł powiedzieć:)

my też spacerujemy i;e sie da :) daleko daleko:) a waga dalej stoi wrrrr

dziewczyny uzywacie w wózkach spacerowych wkładek ??

ja dzis pół dnia ogladam wkłądki skip hop dziewczyny na forum wózkowym stosuja do mojego BJ ale do mojej kolorystyki to cięzko coś dobrać a skip hop strasznie drogie :( kocyk nie bardzo sie da włozyć pasy przeszkadzają a znowu jak zasypia na spacerze to fajnie gdyby do czegos miłego sie przytulał i żeby sie nie pocił .

ja właśnie kupuje mei tai :)
Do takiego "szybkiego" noszenia - tylko na chwilę - polecam zakup pouch`a (też szukam dla siebie)
Szybko się dziecko wkłada i bezpiecznie nosi :)

A siedzi juz Twój Mateusz? "Nawiedzone chustomamy" mi do głowy tłukły, że musi siedzieć żeby w mei tai nosić.

Edit: Tak na chustujące mój małżonek mawia ;)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,
nosidełko my mamy babybjorn i jest super,nosze małego od dawna w nim chociaż nie siedzi jeszcze.podtrzymywałam mu pupe czasem zeby nie wisiał ciągle.
a jak wasze plany żłobkowe? my zapisaliśmy małego i idzie do żłobka po długim weekendzie:-(niby sie ciesze ale z drugiej strony nie wiem czy ja to przeżyję;-)jak byłam oglądać żlobek to były tam też dzieci 6miesięczne i wyglądały na zadowolone więc może i mojemu sie spodoba.

Ja do pracz nie wracam póki co więc i mały do żłobka nie idzie. Już tu kiedyś zresztą pisałam, że chce z młodym jak najdłużej siedzieć w domku:)nie chcę przegapić pierwszych kroków itd..
debi też mam babybjorn-jest ok, ale manduca chyba troszkę lepsza:)

Ja nie dam dzidzi do zlobka - tak jak elutka - nie chce pzegapic pewnych rzeczy - do pracy wracam tylko na 2 dni w tyg [tyle udalo sie wynegocjowac] a jak ja pracuje [8-3] to z dzidzia bedzie maz, albo siostra [zazwyczaj maz]

Ja nie dam dzidzi do zlobka - tak jak elutka - nie chce pzegapic pewnych rzeczy - do pracy wracam tylko na 2 dni w tyg [tyle udalo sie wynegocjowac] a jak ja pracuje [8-3] to z dzidzia bedzie maz, albo siostra [zazwyczaj maz]
Chociaż jednego sprzymierzeńca mam:)

Mamy już drugiego ząbka:):)Mam wrażenie, że wyszły dwie jedynki równocześnie:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry