reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

A u nas pojawił się pierwszy ząbek:):):-) przynajmniej wiem skąd te poniedziałkowe krzyki i problem ze spaniem..
Dzisiaj rano młody skubnął ode mnie trochę jajecznicy i mu na buźce wyszła taka czerwona plamka, ale szybko zeszła szczerze mówiąc. Przypuszczam, że to białko..

reklama
Elutka12 gratuluję pierwszego ząbeczka, ja też już nie mogę się doczekać kiedy pierwszy wyjdzie :-)
Co do proszków to ja też krótko używałam NON Bio Fairy płyn też tej firmy. Od dawna już biorę ciuszki w normalnym proszku, jednocześnie ze zmianą proszku przestałam prasować śpioszki i małej lekko zaczęła się łuszczyć skóra. Dostała od pielęgniarki krem uzywany do mycia i smarowania w jednym bez SLS, trochę śmierdzący ale po dwóch myciach już pomógł. Więc w sumie nie wiem, czy to było od proszku, czy od nieprasowanych ubranek, czy może od jakiś kosmetyków, ale w każdym razie pomogło. Za to teraz mała ma problem z dziwnymi krostkami ropnymi w miejscach intymnych i nie wiem czy to są jakieś potówki, czy morze jakieś odparzenie. Próbowałam już różnych sposobów, ale jak na razie problem powraca :/

Elutka gratulujemy ząbeczka:)
U nas ząbkowanie jakieś galopujące- mamy 4 jedyneczki i wydaje mi się że dojrzałam coś jeszcze w głębi buzi- to chyba też nie najlepiej że te zęby tak wszystkie na raz i szybko idą :(
U nas jak weekend to deszcz- dobrze że chociaż wczoraj się wyleżakowaliśmy na działce:)
Olifka- może te krostki od jakiś chusteczek nawilżanych?
Mam kolejny problem z chrztem- odmówiło mi już 20 restauracji bo mają komplet (komunie) chyba jednak kryzys nie jest taki straszny ;)

kasikd, my mamy chrzciny 19. maja i cudem udało się tam gdzie chcieliśmy :D W jednej restauracji będą dwie komunie i jeszcze jedne chrzciny. Jak będzie piękna pogoda, to rozłożą nam stoliki na ogródku :D Szymek miał 8 miesięcy i 8 zębów. Dorotka ma 7 miesięcy i wczoraj wyszedł jej pierwszy ząbek dopiero. Szymek ząbkował niezauważalnie, Dorotka przechodzi to masakrycznie :/

Elutka i Netika gratuluję pierwszych ząbków :-)
U nas były 3 dni z biegunką i stanem podgorączkowym, zobaczymy jak będzie dziś, jak się sytuacja powtórzy to jutro lekarz. Chyba to jakieś problemy z brzuszkiem, ząbkowanie raczej nie, bo dziąsła normalne, zresztą jak pisałam ząbkowania spodziewamy się ok.9-10 miesiąca.
Powodzenia dziewczyny z organizowaniem chrzcin, niestety jest to gorący okres imprez wszelakich więc się trochę nie dziwię, że ciężko z lokalami...
Olifka oby udało ci się pozbyć u małej tych krostek, &&&
U nas, tfu tfu na szczęście na razie bez problemów skórnych, na razie piorę jeszcze w lovelli bo muszę ją zużyć ale co do prasowania to przyznam się że od urodzenia małego zrobilam to może 3 razy :-p. Nie cierpię prasować!

Elutka, gratuluję ząbka :)
u nas też zmora - ząbkowanie. mały od rana gorączkę ma, kupka zielona i też obstawiam że to ząbki. dziąsełka takie miękkie, rozpulchnione ma.
w piątek byliśmy na szczepieniu ale niestety pani doktor nas przesunęła z kuj kuj ;), martwi ją że mały po każdym szczepieniu dwa dni dość mocno gorączkuje... mamy zrobić morfologię, mocz i posiew moczu i dopiero się zgłosić na szczepienie. mam nadzieję że wszystko ok będzie.

No to mam już 40 restauracji na nie:-( W naszej ulubionej tego dnia będzie 12 komunii!!! Nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić. Szukamy teraz w miejscowościach oddalonych o 20 km- zobaczymy. W sumie jedna tylko ma wolną salę- nie dziwię się- zaproponowali mi menu za 158/os :szok:( w tym na przystawkę bułeczki pieczone na miejscu z oliwą i ziołami- uwaga za 42 zł/os a i za dzbanek wody 20 zł od dzbanka - nie wliczone w te 158 zł) a chcemy tradycyjny obiad i deser z kawą/herbatą- to chyba przesada!!!

Byliśmy dzisiaj kolejny raz na basenie- Antos to uwielbia. Trochę się wycwaniliśmy i siedzimy z nim w jacuzzi- my mamy relaks a młody zabawę. Dzisiaj rekord- w wodzie spędziliśmy 40 minut!!!

reklama
dziewczyny, a używacie jakichś nosideł? ja póki co znosze małego na dół z 4 piętra(w piwnicy trzymamy wózek) w takiej miękkiej gondoli ale przymierzam sie do zakupu nosidła. Myślałam o mei tai albo jakims ergonomiku? Polecacie coś?

Do góry