o jeny Azorek - KROKIETY!!!!!!!!!!!!!!!! - a mam się pilnować :-( , ale mi zrobiłaś smaka , czasem najgorsze to umieć gotować i piec, bo sobie człowiek sam może takich cudów narobić, że potem tylko ważyć nabytek w biodrach :-)
reklama
Ardhara
Mama po raz trzeci :)
emotion - jak to mole spożywcze ( takie jak by małe ćmy szarawe czy też lekko brązowe ) to polecam wywalić wszystkie rzeczy z szafek ( typu mąka, kasza, bułka tarta itp. - w sumie mogą być w każdym produkcie ), dokładnie wyczyścić i obserwować. My jak mieliśmy ( od sąsiada przez okno przylizły skubane - jak się okazało później ) to dodatkowo kupiliśmy takie paski Rajd co się przykleja w szafce i jak jakieś zostały to lizą do tego i zdychają na tym przyklejone.
Ogólnie paskudna sprawa z tym świństwem :/
u nas ruchy już się pojawiły - maluch wieczorami puka delikatnie więc czekamy na rozkwit znaków. Za 5 tyg. kolejne usg.
Ogólnie paskudna sprawa z tym świństwem :/
u nas ruchy już się pojawiły - maluch wieczorami puka delikatnie więc czekamy na rozkwit znaków. Za 5 tyg. kolejne usg.
azorek84
mama Amelii 2009
lecimy na 3 tyg powrot 11 maja w jukeju na stale juz raczej bo w pl nie wyobrazam sobie teraz juz zycia z dwojka dzieci i cvo praca w tesco na kasie? ehhh mezasty by sie dostal za dobra kase do kopalni ale ja nie bede siedziec jak na szpilkach i czekac na tel ze byl wypadek bardzo tesknilam jak jescze babcia z dziadkiem byli teraz juz mam tylko mame wiec latamy do pl ona do nas i jakos dajemy rade plus taki ze mamy do siebie darmowe rozmowy to dzwonimy prawie codziennie.Azorek na ile lecisz do Pl ? Całą rodzinką ?
A tak wogóle dziewczyny zagraniczne wy już na stale na obczyźnie czy tylko przejściowo ? Nie tęskni wam sie za rodzinami ?
marand
pełna szczęścia
witajcie
Majeczka - kciuki zaciśnięte
netika - łączę się z tobą w bólu, bo z rana mnie mąż oświecił że chyba też nas czeka nawiedzenie
Patrycja - u mnie pogoda też do du... pochmurno i deszczowo, a jeszcze wczoraj tak całkiem przyjemnie było
co do moli spożywczych to ja niestety też się z nimi borykam, jakoś latem zeszłego roku się u mnie pojawiły, zanim doszłam co to jest to trochę czasu minęło, nakleiłam takie lepy specjalne i masakra po prostu, tyle ich tam było że szok, wysprzątałam szafkę, powyrzucałam większość rzeczy, okazało się że w otrębach były, a później rozlazły się na resztę rzeczy, co tydzień dogłębnie czyściłam szafkę przeglądałam rzeczy i tak jakoś po miesiącu nie było śladu na tych lepach, jednak moje szczęście trwało tylko do wiosny, teraz znów mam to paskudztwo i już mam serdecznie dość
a propo snów to śnił mi się poród mego dziecka i zaskakujące że był to piękny sen, wszystko przebiegało bez problemów, w ciszy, spokoju, bez bólu i bardzo szybko, było to piękne przeżycie na na końcu trzymałam mego pięknego synka i karmiłam go piersią, na prawdę był to jeden z najpiękniejszych snów od długiego czasu, a synuś był cudowny, miał piękne oczka, czarne długie włoski i robił cudne minki
jak tak będzie wyglądał mój poród to będzie bosko
Majeczka - kciuki zaciśnięte
netika - łączę się z tobą w bólu, bo z rana mnie mąż oświecił że chyba też nas czeka nawiedzenie
Patrycja - u mnie pogoda też do du... pochmurno i deszczowo, a jeszcze wczoraj tak całkiem przyjemnie było
co do moli spożywczych to ja niestety też się z nimi borykam, jakoś latem zeszłego roku się u mnie pojawiły, zanim doszłam co to jest to trochę czasu minęło, nakleiłam takie lepy specjalne i masakra po prostu, tyle ich tam było że szok, wysprzątałam szafkę, powyrzucałam większość rzeczy, okazało się że w otrębach były, a później rozlazły się na resztę rzeczy, co tydzień dogłębnie czyściłam szafkę przeglądałam rzeczy i tak jakoś po miesiącu nie było śladu na tych lepach, jednak moje szczęście trwało tylko do wiosny, teraz znów mam to paskudztwo i już mam serdecznie dość
a propo snów to śnił mi się poród mego dziecka i zaskakujące że był to piękny sen, wszystko przebiegało bez problemów, w ciszy, spokoju, bez bólu i bardzo szybko, było to piękne przeżycie na na końcu trzymałam mego pięknego synka i karmiłam go piersią, na prawdę był to jeden z najpiękniejszych snów od długiego czasu, a synuś był cudowny, miał piękne oczka, czarne długie włoski i robił cudne minki
jak tak będzie wyglądał mój poród to będzie bosko
Ostatnia edycja:
marand - cudny sen i ma bardzo dobre znaczenie :-), wróży właśnie łatwy i zdrowy poród :-) ,
no a razem z netiką macie dziś najazd sanepidu - rozumiem :-)
Karola - suwaczek elegancki i kojarzy mi się z... czekoladą ... czyli fajnie :-)
no a razem z netiką macie dziś najazd sanepidu - rozumiem :-)
Karola - suwaczek elegancki i kojarzy mi się z... czekoladą ... czyli fajnie :-)
Dzieki dziewczyny za powitanie
tak Wam zazdroszcze tych rosnących brzuszków,u mnie tylko tyci tyci sie powiekszył a tak to nic nie widać więc ja oczywiście sie denerwuje czy wszystko w porządku. Raz poczułam jak mój krecik sie poruszył i to było mega uczucie i tak codziennie czekam na kolejne ruchy ale narazie chyba mam za dużą opone żeby czuć częściej
tak Wam zazdroszcze tych rosnących brzuszków,u mnie tylko tyci tyci sie powiekszył a tak to nic nie widać więc ja oczywiście sie denerwuje czy wszystko w porządku. Raz poczułam jak mój krecik sie poruszył i to było mega uczucie i tak codziennie czekam na kolejne ruchy ale narazie chyba mam za dużą opone żeby czuć częściej
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Haha grzybkow nie przerabbialam jeszcze - ale tutaj to czesty problem wiec bede miala sciany na oku
Dzieki wszystkim
Zaraz zabieram sie za przegladanie kuchni i mycie wszystkich szafek, przegladanie rzeczy.. Wydaje mi sie ze to raczej nie spozywcze, ale na wszelki wypadek zaczne od kuchni, i bede stopniowo myla i odkazala wszystko a jesli chodzi o miete, to moze byc herbata mietowa
Lawendy zapachu NIENAWIDZE :// A wiem ze to najlepsze jest podobno :///
patrycja wejdz sobie na google wyszukiwarke i wpisz "mól" to zobaczysz fotki czy 'to to jest to' Ja mieszkam w domu wynajmowanym starszym, moze zostaly z wczesniej, albo niewiem. Ale mole mozna ze sklepu przyniesc nawet, albo moga podobno wleciec do domu przez otwarte okna ://
Dzieki wszystkim
Zaraz zabieram sie za przegladanie kuchni i mycie wszystkich szafek, przegladanie rzeczy.. Wydaje mi sie ze to raczej nie spozywcze, ale na wszelki wypadek zaczne od kuchni, i bede stopniowo myla i odkazala wszystko a jesli chodzi o miete, to moze byc herbata mietowa
Lawendy zapachu NIENAWIDZE :// A wiem ze to najlepsze jest podobno :///
patrycja wejdz sobie na google wyszukiwarke i wpisz "mól" to zobaczysz fotki czy 'to to jest to' Ja mieszkam w domu wynajmowanym starszym, moze zostaly z wczesniej, albo niewiem. Ale mole mozna ze sklepu przyniesc nawet, albo moga podobno wleciec do domu przez otwarte okna ://
Ostatnia edycja:
marand
pełna szczęścia
marand - cudny sen i ma bardzo dobre znaczenie :-), wróży właśnie łatwy i zdrowy poród :-)
mam nadzieję że tak będzie bo generalnie bardzo się boje i staram się na razie o tym nie myśleć
na razie to z niecierpliwością czekam na ruchy, raz coś chyba poczułam ale to już z tydzień temu i teraz nic, codziennie wieczorem jak kładę się do spania to próbuje się wczuć, dotykam brzucha i nic, a tak bardzo bym już chciała i zaczyna się oczywiście stresować czy oby maluszek ma się dobrze, wiem że jeszcze jest czas i normalne będzie nawet jak za miesiąc zacznę dopiero czuć ale ja tak bardzo już bym chciała, ehh
reklama
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
tydzien 12:
"...poza tym Twoje dziecko zaczyna reagować na bodźce z zewnątrz i wchodzić z tobą w interakcję, np. kiedy położysz dłoń na brzuchu zbliży się do ścianki brzucha aby poczuć ciepło Twojej dłoni..."
To tak tylko dorzucam
Ja tez juz czuje 'gilgotki' a raczej u mnie to przypomina drapanie ) Ostra ta moja dzidzia
"...poza tym Twoje dziecko zaczyna reagować na bodźce z zewnątrz i wchodzić z tobą w interakcję, np. kiedy położysz dłoń na brzuchu zbliży się do ścianki brzucha aby poczuć ciepło Twojej dłoni..."
To tak tylko dorzucam
Ja tez juz czuje 'gilgotki' a raczej u mnie to przypomina drapanie ) Ostra ta moja dzidzia