reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

Patrycja, u mnie piękne słońce i zero chmurki. Zapraszam na spacer ;-)

Jeszcze dodam jeden mój sen, bo ciągle o nim myślę. Widziałam jak moje Maleństwo (już większe, jakby już miało z 30tyg.) szaleje w brzuchu, tak z zewnątrz widziałam nie USG, przeciągało się, widziałam przez skórę rączkę, nóżkę, czułam te wszystkie ruchy, to było wspaniałe! Wszystko piękne i takie prawdziwe, tylko ten brzuch ciążowy...................
on należał do mojego męża :eek: :-DNie przeszkadzało mi to jednak czuć wszystkiego u siebie:blink:
Fajny sen, bardzo czekam na tego pierwszego kopniaka.

reklama
Ja też już nie mogę doczekać się ruchów Malucha, co wieczór jak leżę to trzymamy z mężem rękę na brzuchu, ale wiemy, że jeszcze za wcześnie. Ale dziecko wyczuwa ciepło matki lub ojca i tak miło mi się robi jak pomyślę sobie, że być może tak "przytula" się do mnie.

A ja chyba juz coś czuję. Na pewno w środkach transportu jak miejska czy samochód mały się uaktywnia tak jakby mu się nie podobało. No i oczywiście dzisiaj rano harcował na całego:tak:

Mimii, robimy to samo. To jest takie wspaniałe!
Wczoraj miałam uczucie takiego bulgotania w brzuchu, tak jak po gazowanym napoju tylko lżej troszkę. Może to pływające Maleństwo <marzyciel>. Nie wiem jeszcze, tak pomyślałam, czekam na taki pewny znak, że to już to, na solidnego kopniaka:-)
Pozdrawiam

Nikola trzymam kciuki! Będzie wszystko dobrze. Wracaj do nas szybciutko!
debi witaj!
Majeczka trzymam kciuki!
Mamba moje Maleństwo też szaleje podczas jazdy autem, i się tak zastanawiałam czy właśnie mu się to podoba czy nie bardzo.
A co do ruchów to czuję je coraz częściej i coraz mocniej. Wczoraj jak Maleństwo kopało to mąż położył rękę, ale nic nie czuł, a ja mu mówiłam dokładnie w którym miejscu kopnęło. A mi się wydawało że jak swoją rękę przykładam to czuję :eek: Ale widocznie mi się tylko wydaje.
A ja na śniadanie zjadłam już cebularza :-) Wprawdzie wczoraj cieplutkie były o niebo lepsze, ale ten też pycha :-)

Witam i ja się z Wami. Dzisiaj juz słoneczka nie ma u mnie za oknem. Oj źle mi się wstawało...

Mam dziś straszną ochotę na kluski leniwe....z masełkiem i z bułeczką.....mmmmmm.....ale nie powinnam, cukier po takiej bombie pewnie podskoczy mocno.

A ja dziś znowu przed kompem....sporo zdjęć czeka......
A tak na marginesie to zapraszam Was na mojego bloga: MONIKA KEGEL fotografia

Miłego dnia:-)

Bellka u mnie jak maluch się rusz i jak przyłożę rękę to przestaje.Takie smyranie jest bardzo milutkie ,później w III trymestrze to już można odczuć ból,pamiętam jak synuś masakrował mi żebra nóżkami :-D

reklama
Do góry