reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2012

Witam dziewczynki porannie:-)
Małż odebrał moje wyniki i nie są za specjalne (toxo będzie w pn), morfologia leci w dół na równi pochyłej cholinder i to od kilku wizyt :-( a dzisiaj o poranku zaliczyłam takie zawroty głowy, że nie wstawałam z łóżka, no...ale teraz lepiej i trochę się polenię, jutro Majkę zostawiam w domu, bo pokasłuje w nocy (dziś miała zdjęcia w przedszkolu więc poszła) a jutro wezmę ja kontrolnie do lekarza, bo nie chcę, by sie przed wtorkiem (urodziny) rozłożyła totalnie, bo czeka na nie baaaardzo i ma świętować w przedszkolu i figloparku, więc musimy trzymać formę

debi - witaj

malinowa - ja dzisiaj miałam taki sen, że miałam już taki duży brzuch i oglądałam go w lustrze, a Michaś nagle zaczął kopać, przeciągać się, brzuch falował i zmieniał kształty :-) ech... było to cudne

Na obiadek dziś mielone z wczoraj, tylko nadludzkim wysiłkiem woli obiorę ziemniaki i już, zaraz na stosownym wątku wrzucę przepis na bułeczki z kasza zgodnie z zamówieniem :-)

reklama
Bellka u mnie jak maluch się rusz i jak przyłożę rękę to przestaje.Takie smyranie jest bardzo milutkie ,później w III trymestrze to już można odczuć ból,pamiętam jak synuś masakrował mi żebra nóżkami :-D

Oj tak ból i to nieraz niezły ale za to jaki slodki i jak czekamy na te kopniaczki mimo że nieraz można się zwinąc od takiego kopniaczka :-D

Dobra idę robic te kopytka bo same sie nie zrobia a ja siedze pod kocem na kanpie imi sie nie bardzo chce :baffled:

aguga u mnie też przestawał na początku, a teraz już normalnie się rusza jak mam rękę przyłożoną.

Pewnie teraz już będzie tak coraz częściej i coraz mocniej :-D najpiękniejsze chwile kiedy maluch daj o sobie znać .Mi jak wczoraj wyskoczyła ta góreczka to normalnie dotykałam i teraz też czuję tam fasolkę .

Sonka zdrówka dla córci, my jutro też do lekarza,ale na kontrol.
Patrycja oj tak fajne nawet te bolące kopniaczki, można wtedy rozpoznać gdzie ma pupę,stopę itd :-D Później jak maluch wyjdzie z brzucha to ich brakuje.

A u nas piękne słoneczko ,może wypuszczę młodego na 5min na podwórko

Co do snów to mi się wczoraj śniły orki, czy jak tam te stwory z Władcy Pierścieni się nazywają, że mnie gonią i ja chowam się przed nimi w szafce z ciuchami :eek:
Pewnie teraz już będzie tak coraz częściej i coraz mocniej :-D najpiękniejsze chwile kiedy maluch daj o sobie znać .Mi jak wczoraj wyskoczyła ta góreczka to normalnie dotykałam i teraz też czuję tam fasolkę .
Dla mnie przez te ruchy ta ciąża stała się taka bardziej realna. Bo wcześniej niby na usg widać, brzuch rośnie, ale te ruchy dopiero sprawiły, że tak naprawdę uświadomiłam sobie, że niedługo to brykające w brzuszku Maleństwo będzie z nami :tak:

Czołem kobietki ,

witam po długiej przerwie :) Niestety nie jestem w stanie nadrobić czytania forum bo niestety za dużo tego :( Przejrzałam tylko trochę Wasze fotki i może uda mi się wrzucić jakąś swoją bo mój brzuszek bardzo urósł :) Niestety ja czuje się nadal mega kiepsko - schudłam 7 kilo , zawroty głowy , krwotoki z nosa, drętwienie palców i języka, nadal wymiotuję po 15 razy dziennie ( kolana mam juz pościerane od wślizgów pod kibelek ;P ) ale wszystko to rekompensuję sobie tym cudownym uczuciem poruszającego się maleństwa :)
Trzymajcie się kobietki jak tylko uda mi się wykaraskać z łóżka i zacznę się poruszać jak homosapiens wrzucę fotki :)

witam sie i ja. malo mam czasu bo jutro wylot wiec ogarniam zakupy ostatnie ogarniam mieszkanie inne glupoty ktore musze przed wylotem tez zalatwic ehhh padam juz na ryjek ale sobie odpoczne :-Dtyle piszecie o jedzeniu ze masakra i same pysznosci:-p zaraz lece sobie krokiety odgrzac w takim razie hehehe przed wylotem nie gotuje juz lodowka prawie pusta wiec gotowcaa mam a co:-)
no i stało się jutro szpital na 8 mam się stawić na Ujastku na szczęście prawdopodobnie tylko na kilka dni..... spakowałam się ...ogólnie fatalnie się czuje .......
zycze ci szybkiego powrotu do domku:tak:mam nadzieje ze szybko pomoga i szczesliwie bez perypetii i dalszych szpitali doczekasz terminu:tak:

Witajcie dziewczyny,

witamy [porsze sie rozgoscic:-D

reklama
Azorek na ile lecisz do Pl ? Całą rodzinką ?
A tak wogóle dziewczyny zagraniczne wy już na stale na obczyźnie czy tylko przejściowo ? Nie tęskni wam sie za rodzinami ?

Do góry