reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

o jeny Azorek - KROKIETY!!!!!!!!!!!!!!!! - a mam się pilnować :-( , ale mi zrobiłaś smaka , czasem najgorsze to umieć gotować i piec, bo sobie człowiek sam może takich cudów narobić, że potem tylko ważyć nabytek w biodrach :-)

reklama
emotion - jak to mole spożywcze ( takie jak by małe ćmy szarawe czy też lekko brązowe ) to polecam wywalić wszystkie rzeczy z szafek ( typu mąka, kasza, bułka tarta itp. - w sumie mogą być w każdym produkcie ), dokładnie wyczyścić i obserwować. My jak mieliśmy ( od sąsiada przez okno przylizły skubane - jak się okazało później ) to dodatkowo kupiliśmy takie paski Rajd co się przykleja w szafce i jak jakieś zostały to lizą do tego i zdychają na tym przyklejone.
Ogólnie paskudna sprawa z tym świństwem :/

u nas ruchy już się pojawiły - maluch wieczorami puka delikatnie więc czekamy na rozkwit znaków. Za 5 tyg. kolejne usg.

Azorek na ile lecisz do Pl ? Całą rodzinką ?
A tak wogóle dziewczyny zagraniczne wy już na stale na obczyźnie czy tylko przejściowo ? Nie tęskni wam sie za rodzinami ?
lecimy na 3 tyg powrot 11 maja:-D w jukeju na stale juz raczej bo w pl nie wyobrazam sobie teraz juz zycia z dwojka dzieci i cvo praca w tesco na kasie? ehhh mezasty by sie dostal za dobra kase do kopalni ale ja nie bede siedziec jak na szpilkach i czekac na tel ze byl wypadek:zawstydzona/y: bardzo tesknilam jak jescze babcia z dziadkiem byli teraz juz mam tylko mame wiec latamy do pl ona do nas i jakos dajemy rade plus taki ze mamy do siebie darmowe rozmowy to dzwonimy prawie codziennie.

witajcie:)

Majeczka - kciuki zaciśnięte:-D
netika - łączę się z tobą w bólu, bo z rana mnie mąż oświecił że chyba też nas czeka nawiedzenie:eek:
Patrycja - u mnie pogoda też do du... pochmurno i deszczowo, a jeszcze wczoraj tak całkiem przyjemnie było:dry:

co do moli spożywczych to ja niestety też się z nimi borykam, jakoś latem zeszłego roku się u mnie pojawiły, zanim doszłam co to jest to trochę czasu minęło, nakleiłam takie lepy specjalne i masakra po prostu, tyle ich tam było że szok, wysprzątałam szafkę, powyrzucałam większość rzeczy, okazało się że w otrębach były, a później rozlazły się na resztę rzeczy, co tydzień dogłębnie czyściłam szafkę przeglądałam rzeczy i tak jakoś po miesiącu nie było śladu na tych lepach, jednak moje szczęście trwało tylko do wiosny, teraz znów mam to paskudztwo i już mam serdecznie dość:wściekła/y:

a propo snów to śnił mi się poród mego dziecka i zaskakujące że był to piękny sen, wszystko przebiegało bez problemów, w ciszy, spokoju, bez bólu i bardzo szybko, było to piękne przeżycie na na końcu trzymałam mego pięknego synka i karmiłam go piersią, na prawdę był to jeden z najpiękniejszych snów od długiego czasu, a synuś był cudowny, miał piękne oczka, czarne długie włoski i robił cudne minki:tak:
jak tak będzie wyglądał mój poród to będzie bosko:-D

Ostatnia edycja:
marand - cudny sen i ma bardzo dobre znaczenie :-), wróży właśnie łatwy i zdrowy poród :-) ,
no a razem z netiką macie dziś najazd sanepidu - rozumiem :-)

Karola - suwaczek elegancki i kojarzy mi się z... czekoladą ... czyli fajnie :-)

Dzieki dziewczyny za powitanie:)
tak Wam zazdroszcze tych rosnących brzuszków,u mnie tylko tyci tyci sie powiekszył a tak to nic nie widać więc ja oczywiście sie denerwuje czy wszystko w porządku. Raz poczułam jak mój krecik sie poruszył i to było mega uczucie i tak codziennie czekam na kolejne ruchy ale narazie chyba mam za dużą opone żeby czuć częściej;)

Haha grzybkow nie przerabbialam jeszcze - ale tutaj to czesty problem wiec bede miala sciany na oku :D                                                                                                                                                             

Dzieki wszystkim:)                                                                                     
 Zaraz zabieram sie za przegladanie kuchni i mycie wszystkich szafek, przegladanie rzeczy.. Wydaje mi sie ze to raczej nie spozywcze, ale na wszelki wypadek zaczne od kuchni, i bede stopniowo myla i odkazala wszystko :D                                                                                                                                                                                                          a jesli chodzi o miete, to moze byc herbata mietowa:D:D                                                                                                                                                               

Lawendy zapachu NIENAWIDZE :// A wiem ze to najlepsze jest podobno :///
                                                                                                                                                                                                                                           patrycja wejdz sobie na google wyszukiwarke i wpisz "mól" to zobaczysz fotki czy 'to to jest to' :D:D  Ja mieszkam w domu wynajmowanym starszym, moze zostaly z wczesniej, albo niewiem. Ale mole mozna ze sklepu przyniesc nawet, albo moga podobno wleciec do domu przez otwarte okna ://

Ostatnia edycja:
marand - cudny sen i ma bardzo dobre znaczenie :-), wróży właśnie łatwy i zdrowy poród :-)

mam nadzieję że tak będzie bo generalnie bardzo się boje i staram się na razie o tym nie myśleć

na razie to z niecierpliwością czekam na ruchy, raz coś chyba poczułam ale to już z tydzień temu i teraz nic, codziennie wieczorem jak kładę się do spania to próbuje się wczuć, dotykam brzucha i nic, a tak bardzo bym już chciała i zaczyna się oczywiście stresować czy oby maluszek ma się dobrze, wiem że jeszcze jest czas i normalne będzie nawet jak za miesiąc zacznę dopiero czuć ale ja tak bardzo już bym chciała, ehh

reklama
tydzien 12:

"...poza tym Twoje dziecko zaczyna reagować na bodźce z zewnątrz i wchodzić z tobą w interakcję, np. kiedy położysz dłoń na brzuchu zbliży się do ścianki brzucha aby poczuć ciepło Twojej dłoni..."

To tak tylko dorzucam :D

Ja tez juz czuje 'gilgotki' a raczej u mnie to przypomina drapanie :)) Ostra ta moja dzidzia :D

Do góry