Ja tez rodziłam synka ze znieczuleniem, próbowałm bez ale jak juz tak mnie wyginało ze mąż nie mógł mnie utrzymac to sam powiedział ze poprosimy o znieczulenie.Przez te 3 godziny i tak zdążyłam swoje poczuć a 3 kolejne przyjmniej nabrałam sił do parcia i urodzenia dziecka.Jestem jak najbardziej za
reklama
Ja miałam lekki poród i nawet nie pomyślałam o znieczuleniu. Ale jakbym miała bóle z krzyża, to pewnie bym błagała o nie. Zęby leczymy ze znieczuleniem (chociaż ja ostatnio też nie miałam), jak boli głowa to bierzemy tabletkę, boszzzz, przecież wszystko jest dla ludzi:-)
azorek84
mama Amelii 2009
wiecie co ja sie licze z tym ze moge nie zdazyc teraz na czas zeby podali pbole i jak nie bedzie wyjscia to bedzie naturalnie heheh kolezanka niedawno rodzila i jak jechali to szpitala to spokojnie pomalutku przeciez jest czas jeszcze kawke wypili po dorodze a sie okazala ze ma juz 8 cm i na porodowke biegusiem ja wiezli heheheh wiec moze tak byc ze kolejny porod jakos szybciej i mniej bolesnie zejdzie;-):-)
marand
pełna szczęścia
witam poniedziałkowo i bardzo szczęśliwie
jestem po wizycie - opis w odpowiednim wątku, wizyta udana ale co się nastresowałam to głowa mała
dziś w nocy tylko 3,5h spałam bo do 2 w nocy zasnąć nie mogłam z tego stresu, a o 5.30 się obudziłam, bo chyba bałam się że zaśpię, a wizytę na 8.30 miałam
jestem po wizycie - opis w odpowiednim wątku, wizyta udana ale co się nastresowałam to głowa mała
dziś w nocy tylko 3,5h spałam bo do 2 w nocy zasnąć nie mogłam z tego stresu, a o 5.30 się obudziłam, bo chyba bałam się że zaśpię, a wizytę na 8.30 miałam
Ardhara
Mama po raz trzeci :)
oj jak ja bym chciała mieć taki poród, że dojeżdżam do szpitala a tam już parte i raz dwa po wszystkim co prawda moje dwa porody trwały 4 h każdy ale i tak sporo dla mnie
marand - znam to uczucie bo ja dzisiaj o 18.30 mam swój skan :/ już trzęsę portkami
marand - znam to uczucie bo ja dzisiaj o 18.30 mam swój skan :/ już trzęsę portkami
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
Dziewczynki a co myslicie na temat opalania? Bo mnie korci masakrycznie Moze nie tyle opalac co polezec troche na sloncu - temperatura w cieniu to niby jest 20-22 stopnie wiec upalow nie ma i szans na bikini, ale koszulka i krotkie spodenki najwyzej
ja coś kiedyś słyszałam że z opalaniem to trzeba uważać, bo skóra bardziej podatna na wszelkie przebarwienia jest...ale nie wiem czy coś w tym jest. latem na pełnym słońcu to bym nie ryzykowała, ale takie wiosenne słoneczko chyba nie zaszkodzi...
marand
pełna szczęścia
Napiszcie mi co z tą cesarką? Jak wcześnie przed terminem porodu sie ja wykonuję ?
jak widać po wypowiedziach dziewczyn to chyba bardzo różnie, moje obie siostry miały planowaną cesarkę i termin był ustalony na dzień może dwa przed przewidywanym terminem
Majeczka26
Fanka BB :)
Witaj Majeczka26 :-)
ja też się cieszę... wiesz już gdzie będziesz rodzić? Ja się zdecydowałam właśnie na Ujastek chociaż lekarza mam z Rydygiera, ostatnio dostałam skierowanie na patologie i byłam i tu i tu i zdecydowanie ten pierwszy zrobił na mnie lepsze wrażenie, koleżanki też tam rodziły i były bardzo zadowolone... myślałaś już może nad tą kwestią?
A zastanawiałaś się nad szkołą rodzenie, lub gimnastyką aktywne 9 miesięcy... ja wiem już że będzie cesarka i to pierwsze nie wiem czy jest dla mnie opłacalne ale nad drugą opcją się mocno zastanawiam...
Niestety narazie mam taki mętlik w głowie, że kompletnie nie wiem.. jestem zdecydowana, że bede chodziła do szkoły rodzenia - niestety moja wiedza jest zerowa, więc wolę sie doszkolić. Natomiast co do szpitala - nie mam zielonego pojęcia. o Ujastu wiele złego jak i dobrego słyszałam. mieszkam w KRK od kilku lat, wiec nie znam tutejszych palcówek - moze wspolnie uda sie cos wykminić :-)
reklama
azorek84
mama Amelii 2009
mysle ze pozniej w ciazy bardziej zaawansowanej to sie bede bala na slonko wychodzic ale teraz sie nie krepuje tylko brzucha na slonce nie wywale wiadomo;-):-) z amelkowna jak bylam w ciazy zeszlam do sklepu po wode tylko i mnie do domu odprowadzali bo zaslablam bo zacieplo bylo ale tto juz na koncowce ciazy wiec mysle ze teraz jest jeszcze ok ze slonkiemDziewczynki a co myslicie na temat opalania? Bo mnie korci masakrycznie Moze nie tyle opalac co polezec troche na sloncu - temperatura w cieniu to niby jest 20-22 stopnie wiec upalow nie ma i szans na bikini, ale koszulka i krotkie spodenki najwyzej