reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2012

mimii widzisz ja miałam tylko zzo 2 godziny podane właśnie ze względu na to że akcja porodowa słabo szła i słyszałam że rodzi się jednak dłużej ale wiesz powiem ci ta ugla od bólu jest wspaniała i teraz na 100% jeśli to będzie możliwe będę krzyczeć o zzo

reklama
Kiedyś pewna pani zapytała się mojej mamy czy ma wnuczka czy wnuczkę więc mama odpowiada,że wnuka i ta głupia baba mówi do niej -to babcią nie jesteś bo babcie mają wnuczki ,a dziadkowie wnuki :-D:-D:-D

No i kolejny "zabobon", no bo jak to nazwać... u nas znajomi mówią to samo, a mnie szlak trafia, bo chyba logiczne że jak rodzi się mojemu dziecku dziecko zgodnie z genealogią zostaje się babcią i dziadkiem... nie płeć wnuka o tym świadczy :szok: strasznie negatywnie podchodzę do tego typu gadania i ciężko mi usiedzieć spokojnie gdy słyszę takie bzdury.... nie raz była już u nas o to awantura... ale ja generalnie bardzo wybuchowa jestem więc wszyscy zwalali to na mój wredny charakter :-p

Witam wszystkich widzę, że sporo was tu:-) jakiś czas temu byłam na tym forum, teraz postanowiłam dołączyć, czy jest ktoś z alergią lub astmą oskrzelową, chętnie poradziłabym się kogoś z większym doświadczeniem, bo to moja piewsza dzidzia, aha na świat przyjdzie 07.10.

Witam serdecznie :-)

ja niestety też astmatyczka, po 1,5 tygodniowej wizycie w szpitalu na pulmonologii... jeśli masz jakieś pytania to pisz na priv, w miarę możliwości odpowiem, sama mam zaostrzenie stanu i od 6 lutego nie mogę się z tym uporać :-/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja jestem spod Krakowa mieszkam 25 km od Krakowa ale przeciętnie jestem razy w tygodniu w KRK

ja prawdopodobnie wybiorę właśnie Ujastek choć blisko nie mam bo 50 km ode mnie jest zastanawiam się też nad Siemiradzkim podobno też tam fajnie napewno nie chce rodzić w Koperniku bo tak od każdego słyszałam że rzeźnia no i Narutowiczu

Ja jestem z Krakowa, ale od 3 lat jesteśmy na swoim w okolicy Myślenic, więc tak czy siak wszędzie mam daleko... w Siemiradzkim rodziła 2x bratowa i była zadowolona, ale mamy tam kuzynkę położną więc dużo jej pomogła...

SuperAguri a mnie tam nie rusza gadanie o tym. Ostatnio tata się śmiał że jak będzie dziewczynka to on będzie mężem babci a jak wnuczek to dziadkiem. To takie tam gadanie. Znam ja tych starszych panów którzy tak mówili a później to wnuczka była tylko ich, najukochańsza, nikogo więcej haha.

Wiem, że często tak gadają, tak jak z tym cc, czy karmieniem, ale zawsze walczyłam z takimi bzdurnymi gusłami... tym bardziej teraz gdy jesteśmy poza miastem i mam na co dzień do czynienia właśnie z takim absurdem... gdzie krytykuje się innych, gada farmazony a na siebie się nie popatrzy... takie "dziadki leśne" to dla mnie codzienność, ale nie oznacza to, że mam się z tym godzić czy przechodzić obojętnie ;-)

Mnie najbardziej denerwuje jak ktoś mi mówi coś w stylu "Będziesz gruba" albo "Zobaczysz wyskoczą ci rozstępy, roztyjesz się i ciężko ci będzie schudnąć". No kurcze wiem, że tak może być ale takie dołujące stwierdzenia wcale nie poprawiają mi nastroju i niecierpie ludzi, którzy mi to mówią. Taka zła energia itp. No ja staram się podchodzić do wszystkiego pozytywnie a tu mi ktoś walnie takim tekstem i nici z dobrego humoru.

No i zauważyłam, że im bardziej ja pozytywnie podchodzę do ciąży, do całego przebiegu, do ślubu to ludzi jakby drażni i próbują mnie dołować.

Ostatnia edycja:
super wiesz ja to się nie odzywam jak głupoty słyszę czasem mnie trzęsie jak ktoś głupoty gada ale życia by mi brakło a głupiego i tak nie nawrócisz po co sobie nerwy szarpać ..... mój maż pochodzi z takiej wsi gdzie każdy o każdy wszystko wie i każdy jest tam najmądrzejszy ma najlepsze wszystko jeden przed drugim się pokazuje ja nie jestem do tego przyzwyczajona i jak czasem słyszę ich wywody życiowe to tylko śmieje się w duchu z głupoty co niektórych ale nawet nie próbuje z nimi wchodzi w jakiekolwiek dyskusje bo to nie ma sensu...... czasem po prostu trzeba głupiemu ustąpić:-D

pesca wiesz ja w ciąży bardzo dużo przytyłam wyszły mi rozstępy i jak widziałam radość co niektórych na mój widok zaraz po porodzie centralnie cieszyli się że źle wyglądam mi się płakać chciało i nieraz płakałam ale wiesz potem schudłam z powrotem do swojej wagi i jaką miałam satysfakcję kiedy widziałam ich miny normalnie bezcenne
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Moja astma narazie opanowana, mimo wątpliwości i strachu zażywam codziennie Neplit i doraźnie ventolin, moja lekarka powiedziała że są bezpieczne w ciąży i muszę przyjmować żeby nie doszło do niedotlenienia dzidzi, przez kilka dni odpuściłam sobie neplit bo miałam okropne mdłości i jak tylko próbowałam wziąć dawkę wymiotowałam, ale czułam się gorzej. Gorzej mam z alergią lekarka kazała odstawić telfast, mogę tylko krople do nosa, wiec chodzę zakichana, a najgorsze czyli wszelkiego rodzaju pylenia przede mną...ALe się rozpisałam :-D, dziewczyny powiedzcie mi proszę jeszcze czy można brać coś przeciwbólowego w ciąży?!kolejny ząbek w ciąży dało sobie znać dentystka założyła mi lekarstwo i ostrzegła że może boleć w nocy, aż mnie ciary przechodzą jak pomyśle, może nie bedzie tak źle ale jesli..........

reklama
Do góry