reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Coraz ciężej ale pozytywnie ! Jak u was wyglada etap przygotowań, wyprawka gotowa ? Wszystko kupione ?
U nas to druga dzidzia więc cos niecos już jest na strychu..
Co do pozostałych rzeczy to nic a nic! Dosłownie nic. Czekam do końca lutego :) będę się szykować po 30 tyg.

reklama
Ja też tu zaglądam :) u mnie dziś studniówka :D
Mam kilka ciuszków kupione, pieluchy i smoczki. Dziś mąż przywiezie 3 wielkie torby ubranek od kolegi i nie mogę się doczekać kiedy będę w tym buszowac :) teraz na tapecie będzie wybór wózka tylko czekam kiedy mąż będzie miał wolny dzień żeby jechać do sklepu i pooglądać :)
Haha, moja studniówka za 2 dni! :)

Gratuluję.

Ja też tu zaglądam :) u mnie dziś studniówka :D
Mam kilka ciuszków kupione, pieluchy i smoczki. Dziś mąż przywiezie 3 wielkie torby ubranek od kolegi i nie mogę się doczekać kiedy będę w tym buszowac :) teraz na tapecie będzie wybór wózka tylko czekam kiedy mąż będzie miał wolny dzień żeby jechać do sklepu i pooglądać :)
My już z mężem dokonaliśmy zakupy wózka ;) mi teraz zostały tylko ubranka i jakieś kosmetyki do pielęgnacji ale jeszcze z tym się wstrzymam do końca lutego ;)

U nas to druga dzidzia więc cos niecos już jest na strychu..
Co do pozostałych rzeczy to nic a nic! Dosłownie nic. Czekam do końca lutego :) będę się szykować po 30 tyg.
Tez zastanawiałam się czy za wcześnie nie zaczynam , koleżanka w sumie dała mi dobra radę ze im wcześniej się zacznie tym łatwiej będzie rozłożyć koszty i będzie nam lżej bo już pod koniec ciąży może być ciężko z chodzeniem po sklepach

Zdecydowanie lepiej jeśli można sobie rozłożyć te zakupy w czasie.
Zastanawiam się jeszcze nad przewijakiem i wanienka. Znalazłam fajną komode kąpielowa, tylko nie wiem czy ta wanienka na długo będzie dobra. Co myślicie?
Screenshot_20190115-153639.png

Wanienka wygląda na bardzo malutka. Ale później możesz kąpać w dużej wannie już jeśli nie masz problemów z kręgosłupem :)
Zdecydowanie lepiej jeśli można sobie rozłożyć te zakupy w czasie.
Zastanawiam się jeszcze nad przewijakiem i wanienka. Znalazłam fajną komode kąpielowa, tylko nie wiem czy ta wanienka na długo będzie dobra. Co myślicie?
Zobacz załącznik 935794

No właśnie wydaje się mała. Tylko plusem jest to, że i tak nie mam gdzie trzymać przewijaka takiego tradycyjnego, a to będzie stało w łazience. Na początek będę mieć i tak tylko dostawke do łóżka więc taki na łóżko odpada.

Hej:) ja dziś po wizycie u gin. wszystko w porządku;)..waga okolo 590 po wizycie pojechalam na zakupy do hm :) i 5.10.15:). resztki wyprzedazowe ale cos fsjnego wpadlo mi w rece;)... teraz trzeba przystopowac z zakupami bo dostalam dzis karton ciuchów dla malej i chyba poki co nic wiecej juz nie potrzebuje.. oprocz kosmetykow, pieluch itp... ale to tak za jakis czas:)

Nikt nie uciekl od Was, ale jak wy sie nie udzielacie to kto ma sie udzielac? Ja tu codziennie zagladam i cusza i cisza... a sama ze soba gadac nie lubie [emoji14]

@roki_1991 najlepiej jedz gdzues gdzie Ci ktos doradzi:) my bylismy jakies 120km dalej zeby pogadac z facetem bo taka wiedze ma ze wszystko nam wyjasnil:)

@El_A jeszcze mamy jakies 3 miesiace heheheh to tak dla tych spoznialskich :)
A Ty jak tam z wyprawka?

reklama
Do góry